Svatby slavných v roce 2022. Elegantní, tajné i překvapivé

Svatby 2022

Magický (alespoň z hlediska krásných svatebních termínů) rok 2022 se blíží ke konci. Po útlumu způsobeném pandemií v něm přišel doslova svatební boom. Vlně neodolaly ani slavné osobnosti.

Svatby slavných 2022
Unsplash.com

V letech 2020 a 2021 jsme byli bohužel svědky rušení a odkládání svateb. Rok 2022 přinesl konečně pro snoubence úlevu a novou naději a se svatbami se roztrhl pytel. Mnozí uspořádali své odložené veselky, jiní aspoň oslavy svých manželství, která uzavřeli jen se svědky, jak jim tehdejší přísná pademická pravidla povolovala.

Známé osobnosti se do zakládání nových rodin pustily s vervou sobě vlastní. O mnoha svatbách jsme psali, nechyběly veselky několikadenní, tajné, překvapivé ani ty královské.

Četli jste u nás

Kterým slavným svatbám jsme se podívali na zoubek blíže? Jako první to byla svatba vlivného páru Nicola Peltz a Brooklyn Beckham. Influenceři, potomci slavných rodičů a členové rodin, které rozhodně nemají hluboko do kapsy – to vše slibovalo podívanou, která bude tvořit trendy. Jak luxusní svatba mezinárodní smetánky vypadala, čtěte zde.

Další veselka, která nás zaujala, byla v podstatě pravým opakem. Žádná elegance, zato však spousta pouťového pozlátka a provokace. Kourtney Kardashian a Travis Barker svůj vstup do manželství rozdělili do více etap a na více kontinentů. Na diskutabilní svatební šaty nevěsty a další detaily z této veselky se podívejte sem.

Něžnou a romantickou květinovou elegancí v červnu překvapila problémová superstar Britney Spears a Sam Asghari. Zpěvačka, která se po letech zbavila poručnictví svého otce, mezitím stihla několikrát rozvířit vody a obsadit přední stránky bulváru svými dalšími eskapádami, ale manžel stojí pevně za ní a je jí oporou. Na svatbu mrkněte do článku.

O další překvapení se pak postaraly hollywoodské hvězdy Jennifer Lopez a Ben Affleck. Jejich první svatba byla spontánní, nečekaná a tajná. Odehrála se těsně před zavíračkou v Las Vegas a musela být neuvěřitelně romantická. O měsíc později přišel druhý obřad s oslavou pro rodinu a přátele. Svatební dění tohoto páru jsme monitorovali zde.

A jak už jsme naznačili, nechyběla ani veselka královská. Své ano si řekli princezna Marie Laura Belgická a William Isvy. Zde se pochopitelně vše neslo v duchu královské vznešenosti, klasické elegance a protokolu. Přečtěte si více.

Zahraniční svatby

V březnu pozdravila jako vdaná paní fanoušky Harryho Pottera herečka Bonnie Wright. Představitelka Ginny Weasley si vzala svého přítele Andrewa Lococa. Veselka se odehrála na kalifornské pláži a byla laděná do jarních barev starorůžové, různých odstínů oranžové, žluté a pomerančové. Na svatební tabuli na pláži nechyběly skutečné pomeranče. A my si nemůžeme pomoci, ale z těch několika zveřejněných fotek cítíme vibrace toskánského stylu. Nevěsta měla oblékla vyšívané pouzdrové šaty s volány na sukni i rozevlátými volánovými rukávy, k nim vzala nádhernou zahradní kytici.

Svatba Bonnie Wright

Další hvězdnou nevěstou byla v květnu Chloë Sevigny. Vzala si otce svého synka Vanji, galeristu Sinišu Mačkoviće. A to už podruhé. První svatba před dvěma lety proběhla na úřadě, nevěsta byla v očekávání a oba novomanželé byli v černém. Na letošní akci pro přátele zvolila herečka šaty bílé se zavinovacím efektem, květinovými aplikacemi a výrazným zdobením kolem ramen. K jemným šatům sladila jemnou kytičku bílých kal.

Svatby slavných 2022

Že láska kvete v každém věku, potvrdil herec Ron Perlman. Ve svých 72 letech řekl ano své přítelkyni Allison Dunbar. Představitel Hellboye a jeho láska měli romantický obřad v Itálii. Nevěsta měla krátké krajkové šatičky se závojem, ženich oslnil černým oblekem se zlatou kravatou.

Svatby celebrit 2022

Luxusní a plná důležitých a slavných hostů. Taková byla veselka dědičky F1 Petry Ecclestone a Sama Palmera. Otcem nevěsty je bývalý šéf Formule 1 Bernie Ecclestone, takže o finanční základ bylo postaráno. Akci hosté označili jako malou a intimní. No, oproti Petřině bombastické první svatbě s Jamesem Stuntem asi intimnější opravdu byla. Mezi hosty nemohly chybět čtyři děti současných novomanželů. Nevěsta měla na obřad krásné krajkové svatební šaty obepínající postavu a dlouhý závoj s korunkou. ženich oblékl černý smoking z látky se zajímavou texturou a ručně vázaného motýlka.

Svatby celebrit 2022

V letošním roce organizovaly svatby i další známé osobnosti, ale ne pro sebe, nýbrž pro svoje potomky. Do manželství vstoupila Nikola Lendl – dcera původem českého tenisty Ivana Lendla, Tiffany Trump – dcera bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa a jeho druhé ženy Marly Maples, stejně jako aktuální prezidentská vnučka Naomi Biden.

Tiffany Trump vynesla přenádherné vyšívané svatební šaty značky Elie Saab poseté perličkami a ozdobené dlouhou vlečkou. Veselka se konala v jednom z rodinných sídel na Floridě a přišlo mnoho významných hostů a samozřejmě i všichni nevlastní sourozenci nevěsty.

Svatba Tiffany Trump
Svatby slavných 2022

Naomi Biden si svého manžela vzala přímo v Bílém domě. Svatební šaty Ralph Lauren s krajkovým živůtkem a stojáčkem připomněly ikonické šaty Grace Kelly.

Svatby slavných 2022
Svatba v Bílém domě, Naomi Biden

Slavní a svatby v Česku

Svatební zvony zněly i v Česku. Hned zkraje roku tak byla za nevěstu moderátorka Eva Perkausová. Podnikatele Ivana Hecka si vzala na pláži na Mauriciu.

V červnu vstoupila poprvé do stavu manželského zpěvačka Magda Malá, vdala se herečka Eva Josefíková či tanečnice Lucie Hunčárová.

Tajně si své vyvolené vzali tenistka Kristýna Plíšková, herci Vojtěch Kotek, Jakub Štáfek a Anna Stropnická, dcera Martina Stropnického.

Ze známých rodičů strojili veselku také David Matásek pro svou dceru Lindu a Petr Rychlý pro syna Ondřeje.

Naprosto originálně svůj velký okamžik pojali dnes již manželé Sandra Nováková a Vojtěch Moravec. Sňatek totiž uzavřeli přímo na premiéře společného filmu Hádkovi. Stalo se tak na pódiu v kině Lucerna, které pro ně má mimořádný význam, protože právě zde se kdysi potkali. Svatba byla připravená jako překvapení pro všechny přítomné.

Mezi vdané paní se zařadily zpěvačka Debbi nebo modelka Veronika Kašáková. Po dlouhých letech se snubního prstýnku dočkala také partnerka Lukáše Pavláska Denisa. Romantickou událostí měsíce září se nicméně stala veselka snowboardistky Evy Samkové a herce Marka Adamczyka. Asi nikoho nepřekvapí, že se svatba odehrála na horách, v krásném prostředí Krkonoš.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close