Sníte o svatbě ve stylu Harryho Pottera? Poradíme vám, jak ji zrealizovat

Pokud patříte mezi fanoušky brýlatého čaroděje, třeba vás už napadlo uspořádat svou svatbu v duchu jeho magického světa. Chybí-li vám inspirace nebo vůbec nevíte, jak na to, začtěte se do tohoto článku. Podívali jsme se pro vás na trochu inspirace a pohledali, jak a za kolik můžete takovou svatbu zařídit.

f27 Photography

První, co nás bude zajímat, je celkové ladění svatby. Můžete jít do důsledků a vše upravit, aby to bylo jako vystřižené z filmu či knižních popisů, nebo se jen inspirovat náladou a styling doplnit tu a tam drobnostmi, které na potterovský svět upozorní.

Vystihnout téma a navodit patřičnou náladu pomůže barevné ladění svatby a hostiny. Na výběr je hned několik variant. Na prvním místě vás napadne černá, třeba v kombinaci se zlatou nebo měděnou. Mysticky působí temně fialová.

Svatbu můžete ladit i do barev jednotlivých bradavických kolejí.

Magická bude lesní zelená, zvlášť v kombinaci s přírodními a podzimními barvami. Ostatně, právě podzim se svou melancholií a tajemnem je pro kouzelné téma jako stvořený.

Kouzlo detailu

Pojďme teď ke konkrétním detailům, které z obyčejné veselky vyčarují něco, nač budou všichni zúčastnění okouzleně vzpomínat.

Začněme třeba lokací pro obřad a hostinu. Mělo by to být místo tajuplné, dýchající historií i luxusem. Co třeba takový hrad Bouzov nebo zámek Hluboká?

Další krásná místa, kde můžete navíc zažít obřad i hostinu, jsou třeba Savoia Castle nebo zámek Hostačov.

Místo je třeba vybavit, aby mělo tu správnou atmosféru. Jako dekorace se budou báječně hodit staré knihy, zlacené poháry (nebo si vyberte nějaké krásné malované sklenky na šampaňské u Merry Berry, pořídíte je od 800 Kč), vintage nádobí a nábytek (k zapůjčení u Stool rentals – minimální cena pro půjčení je 1500 Kč – nebo Sweet & Chic, kde vám také  kompletní tematicku výzdobu pomohou navrhnout).

Chybět by neměly kouzelné hůlky, ať už jako dekorace na stůl, dárečky pro hosty, nebo doplňky snoubenců. Můžete si je zakoupit v obchodě s fanouškovským vybavením, nebo si je nechat speciálně vyřezat. Krásné věci dělá třeba Řezbářství Hrabal.

TIP: Nechcete se jako nevěsta tahat s kouzelnou hůlkou, ale jako dekorace se vám líbí? Co ji nějak šikovně zakomponovat do svatební kytice? Pro zkušenou floristku by to neměl být nejmenší problém.

Další nezbytné artefakty jsou sovy (velký výběr mají v e-shopu GD design, keramickou sošku zde pořídíte už za 449 Kč, krásná je i sova s ornamentem za 737 Kč, mají tam také soví lampičky na svíčku; nebo hostům posviťte nádhernou Tiffany lampou, kterou pořídíte za 3438 Kč). Atmosféru pomohou vytvořit četné svíce a lucerny nebo třeba dopisy z Bradavic.

f27Photography
f27Photography
f27Photography

Ostatně, pokud jde o písemnosti, nabízí se široká paleta možností. Vhodné písmo i styl můžete použít na pozvánky, odpovědní kartičky, jmenovky, informační a vítací cedule, jídelní lístky i program svatby. Je to jedna z nenápadných drobností, které mohou výrazně přispět k navození tématické nálady. Dnes už není výjimkou nechat si vyrobit kompletní svatební tiskoviny na míru. Třeba u Svatebních nezbytností.

TIP: Ponořte se do potterovské atmosféry už při plánování a nechte si vyrobit na míru plánovací svatební diář s tematickou obálkou. Uvidíte, jak vám pak plánování půjde od ruky!

f27Photography

Dalším významným prvkem, který hned upoutá oči hostů, je svatební dort. Měl by se nést opět v čarodějném duchu. Nechcete ale marcipánového Harryho jako na dětskou oslavu, že ne? Zkuste raději ručně malovaný dort, vyrobí ho třeba Cupcakes Veronika. Krásné dorty podle vašeho přání umí také v Nasladko.cz.

Neobvyklý bude dort v tmavších barvách, hodí se tóny tmavě zelené, fialové, rudozlaté, ale působivá bude i kombinace bílé a zlaté. Zajímavá může být také imitace popsané školní tabule. Rozhodně hlasujeme pro eleganci a vkusné zdobení, klidně s detaily připomínajícími naše téma.

f27Photography

Ženich a nevěsta

Nevěsty budou asi nejvíc zajímat svatební šaty. Jak docílit magické nálady v bílé? Jde to! Skvělým tipem je jednoduchý krajkový vintage úbor. Chcete vypadat sofistikovaně, elegantně, tajuplně a šik, zkrátka čarovně. Žádné nadbytečné volánky a kudrlinky, spíše čistý design s důrazem na detaily. Celé oddělení vintage má v nabídce třeba salon Elody. Pokud v žádném salónu nenajdete nic, co by vám vyhovovalo, můžete si stylové šaty taky nechat ušít.

f27Photography

Vše dolaďte odpovídajícím účesem a šperky. Co třeba motiv zlatonky, replika náušnic Hermiony Grangerové za 1249 Kč nebo obraceč času za 1299 Kč? Velký výběr levnějších šperků pak najdete v e-shopu Origoska. Můžete mít náramek či náhrdelník, krásná bude i spona do vlasů.

Živým šperkem pro nevěstu je kytice. Ta by měla respektovat nastavený vintage vzhled, se sklonem k přírodnímu, uvolněnému stylu. Může odpovídat barevnému ladění svatby (pokud jste například zvolili Nebelvír, vyberte rudé a žluté květiny), nebo s ním kontrastovat (sázíte-li třeba na neutrální fialovou, kytice může být přírodní a obsahovat hodně zeleně). Můžete ji ozvláštnit kouzelnickou hůlkou nebo třeba tematickou broží vyrobenou na míru. Velmi překvapivá bude kytice z papíru, jakoby ze stránek z kouzelnických knih.

Ženich by měl být ustrojen také v souladu s tématem. Stylový bude černý, ale třeba i tmavě fialový oblek doplněný korsáží v barvě nevěstiny kytice. Kravata může opět vyjadřovat příslušnost ke koleji, nebo odpovídat barvě obleku. Dokonalou tečkou budou ladící manžetové knoflíčky! A co proslulé brýle Harryho Pottera? Ať už ženich ve skutečném životě brýle nosí nebo se rozhodne zaexperimentovat, můžete je také zkusit přizpůsobit tématu. Pomůže třeba půjčovna brýlí OptiCZ. Malování jizvy ve tvaru blesku bychom se ale raději vyhnuli.

f27Photography

Toto je jen několik tipů, téma Harryho Pottera je tak široké, že si vybere opravdu každý fanoušek. Dá to možná trochu shánění, plánování a přemýšlení, ale výsledný efekt bude zaručeně stát za to!

f27Photography

Zdroje fotografií: Scarymommy.com, Hrad-bouzov.cz, Zamek-hluboka.eu, Pinterest.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close