Svatba na podzim je jednoznačně romantická! Proto jsme pro vás připravili krásnou inspiraci s tematikou Babího léta

Nepotrvá to dlouho a léto pomalu dospěje ke svému konci. A ačkoliv na to počasí zatím nevypadá, pomalu se můžeme připravovat na podzim plný barev. Což pro Svatební blog znamená ideální chvíli na to, abychom vám přinesli spoustu inspirace na svatby v období konce léta – začátku podzimu. Proto se připravte na článek plný krásných fotografií i tipy na to, jak si svatbu na téma BABÍ LÉTO připravit i pro sebe.

Konec léta a začátek podzimu je jednoznačně jedním z nejkrásnějších období roku. Počasí je ještě stále příjemné, ale nesužují nás nepříjemná horka. Navíc – příroda kolem nás nabízí opravdu krásný pohled na vše okolo. Tráva je ještě stále krásně zelená, ale listí na stromech se pomalu barví do hněda, žluta a oranžova, což jsou i velmi tematické barvy na podzimní svatby.

Barvy pro podzimní svatbu

Pokud přemýšlíte nad tím, jakou barvu zvolit pro svoji podzimní svatbu, stačí se podívat kolem sebe. Sama příroda vám ukáže nádhernou paletu barev, podle kterých se můžete řídit a nic tím nezkazíte. Většina podzimních barev na nás působí hřejivým a přívětivým dojmem. Jde o teplé a syté barvy, mezi které patří rezavě červená, oranžová, hnědá, bronzová, vínová, fialová, švestková, žlutá, ale i smaragdově zelená.

Tyto barvy můžeme na svoji svatbu dostat i v podobě přírodní výzdoby, která vás ani nebude nic stát. Šípky, kaštany, břečťan, suché podzimní listí, mech, ale i malé dýně s různými větvičkami jsou pro podzimní svatbu to pravé.

Květiny na podzimní svatbě

Mezi velmi oblíbené květiny na podzimních svatbách patří jednoznačně chryzantémy, hortenztie, astry, amarylis, ale i romantická levandule, gerbera nebo rozpustilá slunečnice. Svatební kytice nemusí být vůbec přehnaně zdobená. Často nejkrásnější jsou ty jednoduché, které vypadají jako natrhané na louce, což je u některých svateb opravdu pravda.

INSPIRITO

Inspirito spojuje květiny a dekorace interiéru, takže u nich pořídíte nejen klasickou kytici, ale také kompletní květinovou výzdobu místa obřadu i hostiny, a také potřebné drobnosti k zakoupení i zapůjčení. Styl Inspirita se vyznačuje kreativitou, uvolněností, elegancí, promyšlenou jednoduchostí a smyslem pro klíčový význam detailu. Jemná květinová aranžmá tak klidně spojí s prvkem industriálním, uhlazenosti dodají malou kapku rebelie.

STUDIO LA VITAL

Snad každá nevěsta chce mít vše krásné a moderní, jinak tomu není ani u květinové výzdoby. Proto je fajn, když natrefí na floristku, která jí v tomto ohledu umí poradit. Sem patří i studio La Vital. V poslední době se lidé rádi obracejí k přirozenosti a ochraně přírody, oblíbené jsou kytice s využitím přírodních materiálů a jiných netradičních prvků, popř. kompozice připomínající luční kvítí s velkým množstvím malých, rozmanitých kvítků v kytici. Heslem je pohoda a volnost.

ATELIER DE FLEUR

Atelier de Fleur nevěstám nabízí kompletní květinovou výzdobu, kytice pro maminky a družičky, dekorace na auto, dort, ale i výzdobu svatebního obřadu. Díky množství nejrůznějších dekorací i květin na našem trhu, je mnoho možností, z nichž si můžete vybrat. Ukázky práce tohoto atelieru můžete vidět každoročně na svatebním veletrhu v Brně.

Svatební tiskoviny

V duchu podzimu a tzv. babího léta se mohou nést i vaše svatební tiskoviny. I ty na sobě mohou nést dotek podzimu. Ať už výběrem materiálu, na který budou tištěny, ale i samotnou barvou, písmem, textem či vzorem, jež na tiskovinách najdeme. Zde neuděláte chybu zlatým písmem a jemným elegantním fontem.

SVATEBNÍ GRAFIKA

ORIGINÁLNOST JE PRO NÁS NA PRVNÍM MÍSTĚ,“ tvrdí e-shop Svatební grafika, který vám vytvoří nejen svatební oznámení nebo pozvánku, ale klidně i něco netradičního. Proto se zde nedočkáte jen klasického svatebního oznámení, ale klidně i svatebních omalovánek či svatebního stromu a dalších dárečků pro hosty.

MALEBNOSTI

Svatební trh se vyvíjí neuvěřitelnou rychlostí. Tak jako se zvyšují nároky nevěst, které si chtějí užít svůj nezapomenutelný den, zvyšuje se i kvalita nabídek, ze kterých je radost vybírat. Nás zaujaly tyto ručně malované svatební tiskoviny, které vypadají elegantně, romanticky, ale hlavně originálně. Co vám tedy weWine.cz nabízí? Nás zaujaly jejich MALEBNOSTI.

Pokrmy a nápoje

Mezi českou klasiku, co se týče svatební hostiny, často patří vývar, který jí novomanželé dohromady; poté následuje svíčková. V současné době se však od této tradice pomalu upouští a na svatbách se začínají objevovat i nejrůznější pochutiny, které jsou často i tematické s ročním obdobím nebo stylem celé svatby. V podzimním počasí hosté ocení hlavně teplé jídlo, které je večer, když se bude ochlazovat, zahřeje. Místo klasického vývaru můžete zkusit úžasnou dýňovou polévku.

TIP: Zkuste svým hostům jako předkrm naservírovat pečené jablko. Jde o chutnou a tematickou drobnost.

Kromě klasických nápojů, bez kterých to prostě nejde, vám doporučujeme udělat i něco teplého. Typicky třeba svařené víno, punč, medovinu nebo klidně i šťávu z jablečného kompotu, který ocení zase děti.

Svatební dekorace

Krásná romantická atmosféra, která v době babího léta panuje, je jako dělaná pro výzdobu v rustikálním nebo vintage stylu. Takže – pokud tento styl milujete, nacházíte se v nejideálnější době, kdy takto svoji svatbu vyzdobit. K umocnění romantické atmosféry můžete místo židlí použít velké dřevěné lavice, kde se mohou vyjímat teplé deky. Stejně hezky může vypadat elegantní slavobrána, která může být z kovu, romanticky však bude vypadat hlavně dřevo. Slavobránu pak můžete vyzdobit třeba břečťanem nebo různými bobulemi. Jako dekorace svatební tabule vám mohou posloužit šípky, kaštany, bobule, ale i malé dýně. Jako květinovou dekoraci můžete použít květiny, které svážete lýkem a dáte všude kolem sebe.

Svatební sladkosti

V podzimním období jsou velmi oblíbené jednoduché dorty s krémem zdobené ovocem. Chybu neuděláte ani v případě, kdy dort postavíte na plát ze dřeva, vše získá rustikální a romantickou atmosféru. Pokud netoužíte po klasickém dortu, můžete zvolit i variantu malých muffinů, jež by byly zdobené polevou v podzimních barvách.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close