Velikonoční svatební inspirace: Svěží i něžné barvy, záplava květin a jarní doplňky

Mít svatbu na jaře o Velikonocích může být vysněným snem nejedné nevěsty. Jejich sváteční atmosféra se dozajista promítne i do svatebního obřadu a následující hostiny. A to zvláště tehdy, když jsou ve velikonočním duchu pečlivě připraveny. 

Jaro je oslavou nového života, kdy se příroda probouzí po dlouhé zimě. Přináší s sebou více slunečních paprsků a světla i optimistickou náladu, která je s tímto spojená. I proto si někteří snoubenci pro termín, kdy si řeknou své ano, volí některý z brzkých jarních dnů v březnu, dubnu nebo květnu. Doba nahrává bohaté květinové výzdobě slavnostní hostiny i svěžím barvám. Pojďme se společně podívat na jarní inspiraci pro uspořádání svatebního dne v duchu Velikonoc.

Jarní barvy plné optimismu a veselí

Mezi typické jarní barvy patří žlutá, zelená, růžová, červená i modrá.

Na jaře je velká výhoda v nabídce květin, které mají květinářství k dispozici, ať už se jedná o žluté narcisy, červené tulipány nebo něžné frézie, z nichž šikovná floristka z mobilní aplikace brideadvisor.cz vytvoří zajímavou kytici pro nevěstu. Bude hezká nejen na pohled, ale nabídne i příjemnou vůni řezaných květů.

A co teprve, když si květnové nevěsty vyberou kytici z plných květů růžových pivoněk? Ty jsou přímo ideální pro kulatou vazbu kytice, která patří mezi nejoblíbenější, protože se dobře nese.

Výběr hlavní barvy neponechejte náhodě

Při plánování svatebního dne nevěsty často řeší, jakou vyberou hlavní barvu, v níž budou ladit nejen výzdobu hostiny, ale také oblečení hostů nebo svatební oznámení. Na jaře se samy nabízejí jemné pastelové barvy. Opravdu jarně působí hrášková, ale chybu nevěsta neudělá ani tehdy, když se rozhodne pro levandulovou, nebo zářivě růžovou či žlutou. Je to většinou otázka vkusu i toho, co se budoucí novomanželce líbí.

Při výzdobě slavnostní tabule je možné pracovat s jemnými kvítky, stejně jako s drobnými dekoracemi v podobě motýlků. Pokud se chcete více přizpůsobit velikonoční atmosféře, klidně zvolte jako doplněk zajíčky a beránky.

A samozřejmě by na stole neměla chybět velikonoční vajíčka. Krásně se budou vyjímat ta umně malovaná stejně jako bílá krajková, zavěšená na čerstvých větvičkách. Vykouzlí tu pravou atmosféru Velikonoc. Vedle toho jsou vejce symbolem plodnosti a života, což úzce souvisí také se svatbou a manželským životem.

V duchu Velikonoc je možné pojmout i zábavu pro hosty v podobě svatebních novin, které často bývají milou památkou na svatební den. V nich lze připravit zajímavosti o nejen velikonočních zvycích u nás a v zahraničí, ale také příběhy, jež se vážou k životu novomanželů.

Pěkné bude, kdy ž se vám podaří velikonoční náladě přizpůsobit i styling nevěsty, ženicha a hostů.

Datum svatby si domluvte v dostatečném předstihu

Chcete-li mít svatbu v období Velikonoc, třeba právě o Bílé sobotě, může se vám stát, že tento termín nebude možný. Velikonoce jsou křesťanský svátek a kněží v tento den neoddávají. Stejně tomu bývá i na radnici, matriky obvykle tuto sobotu termín svatby nevypisují. Ale i po Velikonocích je stále pěkný čas na to, abyste oslavili vstup na společnou cestu životem.

Co třeba využít volnějších termínů v květnu? Počasí již láká ke svatební hostině na zahradě, venku bývá příjemné teplo a přitom ne horko, takže vše v pohodě zvládnou nejen svatební hosté, ale také zákusky.

 

Zdroj fotografií: Pixabay.com, Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close