Nejlepší svatební trendy roku 2021

Svatební trendy 2021

Každý rok přinášíme seznam svatebních trendů, které by mohly být v kurzu pro příští rok. Od barevných palet, přes trendy dorty, až po květinovou inspiraci. Zde jsou nejlepší nápady pro rok 2021.

Svatební trendy 2021

Posledním svatebním sezóním vládl trend, kdy se páry přikláněly spíš k zážitkům než k přísné estetice, vytvářely velice osobní a osobité momenty, které charakterizovaly samotné snoubence, jejich záliby a vkus. Nástup koronaviru samozřejmě nelze přehlédnout, světa svateb v roce 2020 se dotkl velmi výrazně a svatby v následujícím roce bude ovlivňovat také.

Ve stínu pandemie se tedy trendy ve svatbách pro rok 2021 změní: nové svatební trendy, nové zkušenosti, nové designové prvky, změna svatební etikety a bezpečnostní opatření. Tisíce snoubenců byly nuceny zrušit nebo odložit svatební obřad, mnozí s myšlenkou, že jejich svatba v roce 2021 by mohla být ještě větší a lepší, ale jak se situace neustále mění, všichni se učíme přizpůsobovat „nové normě“ života.

Menší svatby mají dominovat  

Slyšeli jste o výrazu „micro weddings“? S omezením shromažďování, která budou v dohledné budoucnosti stále přetrvávat, bude mnoho nevěst a ženichů muset zmenšit své svatební plány. V kurzu tak budou intimní obřady o pouhých 10-30 hostech.

Malá svatba nemusí být vaší vysněnou svatební představou, zvláště pokud máte hodně členů rodiny a přátel. Ale je čas vrátit se k základům a soustředit se na to, co je opravdu důležité, a to je vytvoření bezpečného prostředí pro vaše nejbližší a nejdražší.

Pokud jde o seznam hostů pro menší svatbu, pravděpodobně na něm bude nejbližší rodina a vaši nejbližší přátelé s partnery. Kromě toho můžete uspořádat menší večírky pro ty, které nemůžete pozvat, a slavit tak své manželství na etapy, klidně po celý rok.

Ale vynahradíme si to v jiných oblastech

Menší svatby mohou být stejně extravagantní jako větší svatby. Díky menšímu počtu svatebčanů, které musíte nakrmit, napojit, popř. ubytovat, vám zůstane v rozpočtu na svatbu více peněz. Můžete tak svým hostům vytvořit skutečně nezapomenutelný zážitek. Od gurmánských degustačních menu, přes bezplatné koktejlové bary, až po dárečky jednotlivým hostům na míru a jedinečný doprovodný a zábavný program.

Můžete utratit více za věci, jako jsou svatební pozvánky, svatební recepce a svatební dort. Můžete se více zaměřit na pozornosti pro hosty i designové svatební dekorace.

Existuje tolik výhod malé svatby, že se možná divíte, proč vás to nikdy nenapadlo!

Co budou nevěsty nosit v roce 2021?

Pokud jde o svatební šaty roku 2021, nevěsty si budou moci vybírat z okouzlujících celoplošných vzorů prvotřídních duchesse saténů i minimalistických stylů s luxusními texturami a krajkou Chantilly, které se objevují v kolekcích. Hitem v roce 2021 budou určitě také svatební overaly.

Budou dominovat dlouhé závoje a pláště na míru, podobné těm, které měla Hailey Baldwinová, když se loni provdala za Justina Biebera. Populární budou také závoje z dědictví babiček, maminek a tet.

Po měsících pobytu doma s minimálním make-upem a vlasy v culíku se očekává, že nevěsty v roce 2021 vsadí na výraznější make-up a propracovaný účes. Vlasy budou zdobit diamantové korunky a doplňky, uši visací náušnice a tvář líčení ve stylu 40. let v přírodních barvách a zářivě červené rtěnky.

A co ženichové a svatebčané?

Na šatech pro družičky zavládne šedozelená a stříbrná barva. Neo-mint, největší letošní trend družiček, má zůstat trendem ještě další rok a očekáváme, že uvidíme také rumělkovou. A spoustu živých květin.

Svatební hosté budou upravenější, zdvořilí a sofistikovaní. 

U ženichů uvidíme 50 odstínů modré, protože modré téma z letošního roku bude pokračovat. Pofrčí modré obleky slim fit s ostře bílými košilemi a barevně sladěnými doplňky. Moderní ženichové mohou předvést svůj jedinečný smysl pro styl také tradičními tweedy a brokátem, zatímco tradiční ženichové se budou cítit skvěle v klasickém černém obleku.

Svatební dekorace 2021

Lze předpokládat, že se dočkáme výrazné personalizace. V oblibě budou pozvánky a svatební tiskoviny psané ručně se soukromými zprávami a „děkovnými“ vzkazy pro svatební hosty.

Svatební barevná schémata budou zaplavena pastelovými odstíny, přičemž levandule, citron, broskev a tmavě růžová nahradí tradiční slonovinové a zlaté palety. Vše se bude točit kolem vytvoření uvolněné svatební atmosféry.

Pastelové téma bude pokračovat napříč svatebními kyticemi a květinovými aranžmá, s působivými ukázkami vintage růží, pivoněk a voňavých orchidejí, které zůstanou volbou číslo jedna v roce 2021. 

Větší bude lepší, takže s nadrozměrnými dekoracemi a obřími květinovými oblouky, které vytvářejí dokonalé pozadí, neuděláte chybu. Můžete popustit uzdu fantazii s girlandami zeleně, svíčkami, světly a sezónními květinami.

Trendy snubní prsteny 2021

Originální snubní prsteny budou v roce 2021 obrovským trendem. Pokud přemýšlíte o snubních prstenech z bílé keramiky nebo z moderního smíšeného kovu, jste v příštím na správné cestě. Oblíbený bude ale také klasický kroužek ze žlutého zlata zdobený oslnivými diamanty.

Svatební menu: Jídlo k zamyšlení

Pandemie koronaviru nás všechny více propojila s naším bezprostředním okolím. Vzhledem k tomu, že mnoho malých podniků se kvůli nucenému uzavření nebo omezení provozu pohybuje na hranici přežití, snoubenci budou uvažovat nad lokálním svatebním menu, které jim místní dodavatel doveze přímo na svatbu.

Sezónní svatební snídaně, připravená z domácího masa a zeleniny od místních farmářů, bude vynikajícím doplňkem vašeho svatebního dne a zároveň sníží vaši uhlíkovou stopu a podpoří vaši místní komunitu. 

Roste také popularita veganských svatebních menu, a pokud chcete svým přátelům a rodině představit některou z mnoha lahodných možností, které veganská strava nabízí, může být váš svatební den tou nejlepší příležitostí. Minimálně můžete uvažovat o zařazení jednoho nebo dvou těchto pokrmů do svatebního menu či rautu.

Menší talíře a individualizované porce jsou na vzestupu. Servírovat se bude také na dřevěných deskách, do keramických nádobek na dipy a omáčky, a dokonce i v malých piknikových koších pro každého hosta zvlášť.

Nahé svatební dorty jsou dnes stejně populární jako před 5 lety, a pokud máte rádi vzhled těchto minimalistických výtvorů, není důvod, proč byste si jeden na svou svatbu v roce 2021 nemohli pořídit. Ozdobte jej pastelově zbarvenými květinami, čerstvým ovocem nebo oblíbenými čokoládovými pochoutkami a pro každou vrstvu použijte jinou náplň, která uspokojí každý vkus.

Pokud hledáte něco jiného, ​​můžete své svatební hosty překvapit sýrovým svatebním dortem s výběrem sýrů jako stilton, brie a podobně. Jako gurmánské potěšení pro milovníky sýrů budou tyto netradiční svatební „koláče“ vítaným doplňkem vaší recepce a krásně se spojí s kvalitními víny a lihovinami.

Filantropický přístup k svatebním darům

Pokud nás pandemie Covid-19 naučila jednu věc, pak to, že kolem nás je mnoho lidí, kteří mají méně štěstí než my sami. Lidé přišli o své blízké, živobytí a domov. V roce 2021 snad přijme mnoho párů filantropický přístup ke svatebním darům tím, že požádá své hosty, aby místo daru podpořili své oblíbené charitativní, nemocniční nebo komunitní projekty. Tyto malé činy lidské laskavosti mohou mít velký vliv na ty, kteří jsou postiženi současnou situací, a váš svatební den tedy bude ještě smysluplnější.

Nezapomeňte, že i po koronaviru existuje život, a přestože jsou mnozí novomanželé zklamaní, že museli svou svatbu naplánovanou na rok 2020 zrušit, v příštím roce se mají na co těšit. Možná to nebude svatba, kterou jste si představovali od malička, ale to neznamená, že váš velký den nemůže být výjimečný. Je to jen o vás dvou.  

Jak kdysi řekl William Lyon Phelps:  „Nejvyšším štěstím na zemi je štěstí v manželství.“  Buďte tedy trpěliví, váš čas se blíží a bude lepší, než jste kdy snili.

Zdroj foto: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close