Svatba v elegantním glamour stylu. Tipy na místa, dekor a nezbytnosti

Luxusní svatba

Rozhodli jste se uspořádat svatbu v luxusním stylu elegance a glamour? Základem pro každé téma je důkladná příprava a to správné místo. Sesumírujte si tedy s naší pomocí, jak na to.

Svatba v luxusním stylu
Unsplash.com

Pokud jste zastánci myšlenky, že (první) svatba je jednou za život, a tak by si ji měl člověk pořádně užít, máte rádi pěkné věci a můžete si to dovolit, bude takový typ svatby trefou do černého. Naprostým základem pro svatbu ve velkém stylu je volba místa. Už samotná architektura mnohdy stačí navodit ten správný pocit. Vhodný je luxusní hotel, vila, boutique resort nebo zámek. Důležité je, aby prostředí odráželo klasický styl, luxus a glamour.

Místa jako stvořená pro luxusní svatbu

1. Restaurace Ginger a Fred. Luxusní podnik v 7. patře Tančícího domu nabízí úchvatný výhled na Prahu, vyladěný moderní interiér a exkluzivní menu od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny. Hotel v Tančícím domě poskytne prvotřídní ubytování. Na hostinu se vejde 90 osob, kapacita hotelu je 41 ubytovaných.

Svatba v luxusním stylu.
Gfrest.cz
Svatba v luxusním stylu.
Gfrest.cz

2. Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane. Zámecký hotel na půli cesty mezi Prahou a Brnem vás doslova zahrne luxusem a péčí. Vynikající menu připraví šéfkuchař Michael Zapalač, čas si zpříjemníte ve wellness za použití luxusní přírodní kosmetiky L’Occitane. V areálu lze zorganizovat i obřad, například v anglickém parku z 18. století, na zámeckém nádvoří, v zámecké kapli sv. Anny či ve vstupní Erbovní hale. Kapacita obřadu je až 40 osob, na hostinu se vejde 60 hostů, ubytovat se může 49 lidí.

Svatba v luxusním stylu.
Chateauheralec.cz
Svatba v luxusním stylu
Chateauheralec.cz

3. Park hotel Prachárna. Okouzlující prostor v Olomouci pro vás zajistí svatební obřad, hostinu i ubytování. Romanticky vyzdobené novomanželské apartmá je v ceně. Na nezapomenutelný obřad u jezírka naváže výborná hostina připravená podle vašich přání, bavit se můžete ve velké upravené zahradě.

Svatba v luxusním stylu
Hotel-pracharna.cz
Svatba v luxusním stylu
Hotel-pracharna.cz
Svatba v luxusním stylu
Hotel-pracharna.cz

Nezbytnosti pro luxusní svatbu

Výzdoba: Výzdoba může být maxi- i minimalistická, důležitá je kvalita materiálů a zpracování. Luxusně působí bohatá květinová aranžmá s exotickými květinami či květinové stěny. Klasikou pak jsou křišťálové svícny, zlaté nebo stříbrné doplňky a vzácné textilie. Okouzlující atmosféru vytvoří náladové osvětlení. Pocit luxusu podtrhnou barvy jako bílá, zlatá, černá, pudrové pastely.

Svatba v luxusním stylu
Munaluchibridal.com / Weddingboutiquephuket.com / Wedluxe.com

Tip: Pořiďte zlaté příbory a místo papírových ubrousků vezměte textilní.

Svatba v luxusním stylu
Bloomfloralandfoliage.com

Prvotřídní pohoštění: Zajistěte svým hostům vynikající gastronomický zážitek. Pokud jste vybrali to pravé místo, obvykle můžete očekávat ta nejvybranější jídla z dané restaurace, nebo vám alespoň rádi doporučí vhodnou cateringovou službu. Oslní koktejlový bar s širokou škálou koktejlů či výběr těch nejlepších vín a šampaňských. Jako nealko můžete nechat namíchat osvěžující domácí limonády z lokálních, či naopak exotických surovin.

Několikapatrový dort: Nic nevyjadřuje luxus tak, jako zdobený dort o mnoha patrech, s originálním designem i příchutěmi.

Svatba v luxusním stylu
Pinterest.com, CobiCocoCakes / Pavlinalouckova-cakeartist.cz

Živá hudba a zábava: Výborně působí živý orchestr nebo kapela. Vytvoří pohodový a luxusní podkres, který má velké kouzlo. Pauzy mezi produkcí zaplní profesionální DJ a moderátor. O zábavu se postarají i různá atraktivní vystoupení, jako profesionální tanečníci, komici nebo kouzelníci a chybět nesmí ohňostroj.

Osobní dotek: Jedinečnost vaší svatby završí osobní dotek, který odráží vás a vašeho partnera. Například osobní monogram, pečeť nebo logo svatebního páru, který použijete na pozvánkách, menu a dalších svatebních tiskovinách. Ani v případě té nejluxusnější svatby se nenechte zviklat k něčemu, co se vám nelíbí – ať už jde o barvy, použité květiny nebo textil – jen proto, že to vypadá exkluzivně.

Svatba v luxusním stylu
Acquaink.com / Manukreative.cz

Tip: Místo klasického papíru na tiskoviny použijte ruční se strukturou. Efektní je také menu na textilu.

Luxusní svatba
Thelane.com

Výjimečné dárky pro hosty: Překvapte své hosty luxusními dárky. Módní jsou personalizované předměty, kosmetika, výběrové bonbóny nebo zážitky.

Váš outfit: Nechte si navrhnout a ušít vlastní šaty a oblek na míru nebo si vyberte luxusní značku, která je proslulá svou kvalitou a splní vaše pohádkové sny. Jestli chcete vypadat vyladěně do poslední nitky a dokonale samostatně i jako pár, obraťte se na stylistu, který vám pomůže vytvořit unikátní look.

Pro ženicha se hodí žaket nebo smoking, nevěsta bude zářit ve velké róbě se širokou sukní s vlečkou a s dlouhým závojem či tiárou ve vlasech. Jinou možností je minimalistická elegance v pouzdrových šatech s efektními doplňky, jako například vysoké plesové rukavice.

Svatba v luxusu
Ruffledblog.com / Stylemepretty.com

Tip: Pro plynulý průběh a řešení všech detailů svatebního dne se velmi hodí mít profesionálního koordinátora svatby. To vám umožní užít si den bez stresu a věnovat se svým hostům.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close