Malá svatba: Vyzdobte si originálně místo pro svatební obřad

Malá svatba, výzdoba obřadu

Malá svatba vám dává celou řadu možností, jak si splnit své sny. Místo, abyste utráceli za občerstvení pro tetičku z třetího kolene, kterou sotva znáte, můžete své finance vynaložit, jak si skutečně přejete. Třeba na dokonalou výzdobu místa pro svatební obřad.

malá svatba, výzdoba svatebního místa
Greenweddingshoes.com, foto Erin Trimble

Pandemie Covid-19 přiměla mnoho lidí přehodnotit své plány. Mezi ně patří i snoubenci. Možná jste také vy mezi těmi, kteří svou svatbu museli několikrát přesunout nebo výrazně zredukovat počet hostů.

I když vás jistě mrzí, že s vámi nebudou všichni, koho byste rádi pozvali, malá svatba a mikrosvatba má své výhody. Třeba právě tu, že vám zbývá více financí na perfektní výzdobu místa, kde si řeknete své ano. Může být bombastická, elegantní i zaměřená na detail. Když další hosty pozvete, aby se svatby zúčastnili alespoň virtuálně (víme, jak na virtuální svatbu), při přenosu bude pozadí hrát velkou roli. Promyšlená výzdoba přítomné i online hosty nadchne. Pokud bude na co koukat, pomůže jim to, aby se na slavnostní místo doslova přenesli, jako by tam byli spolu s vámi.

Proto jsme zapátrali, jaké tipy a nápady na výzdobu svatebního místa doporučují svatební experti, pokud i vaší volbou nebo nutností se stala malá svatba.

Jak si vyzdobit místo obřadu, když máte malou svatbu

  • Pokud máte malou svatbu víceméně z donucení a nejste limitovaní financemi, můžete se vyřádit na výzdobě a detailech. Věnujte pozornost už samotnému výběru lokality. Může jít o nějaký velmi exkluzivní prostor, stejně jako o vaši vlastní zahradu.
  • Dekorace místa obřadu mohou odrážet všechny vaše tužby. Líbí se vám bohaté květinové oblouky, vzácné látky, velké množsví drobností, ale váhali jste kvůli rozpočtu? U mikrosvatby, kdy nevydáváte peníze za některé položky, co jsou u velké oslavy nutností, si to můžete dovolit.
  • Můžete jít také cestou jedinečnosti, buďte originální a hledejte neotřelé nápady, které ve vzpomínkách hostů jen tak nezapadnou.
  • Zaměřte se na detaily, máte mnohem víc času vše dokonale promyslet, doladit, sehnat a znařídit.
  • Je-li mikrosvatba vaší volbou z jiných důvodů, například proto, že se snažíte o udržitelnost, nenechte se nutit do dramatické výzdoby. Vyhledejte okouzlující kout, kde postačí samotné kouzlo přírody nebo jednoduchá kytička.

Potřebujete s plánováním svatby pomoci? Stáhněte si náš e-book Budu se vdávat! aneb Jak se z toho nezbláznit s pracovními listy a obrovským množstvím rad a tipů nebo plánovací aplikaci Bride Advisor.

10 tipů na dokonalou výzdobu svatebního místa pro malou svatbu

Intimní kroužek

Malá svatba, výzdoba svatebního místa
Brides.com, foto Adriana Rivera

Umožněte vašim hostům, aby vše viděli doslova z první ruky a jednoduše se jimi obklopte, jak nejtěsněji to jde (s ohledem na aktuálně platná protipandemická opatření). Vyberte si nějaké krásné zákoutí a využijte sílu místa, kde se svatba koná. Tento zážitek bude pro všechny intenzivní, proto mějte v pohotovosti kapesníky na slzy dojetí.

Netradiční místo a minimalistická výzdoba

Malá svatba, dekorace místa obřadu
Tulleandchantilly.com, foto Martina Skrobot Photography

Vložili jste svou energii do výběru romantického místa a nechcete, aby zaniklo? Nemusíte hýřit dekoracemi, zaměřte se naopak na detaily. Pracujte se strukturou zdiva či kůry stromů, s vodní hladinou nebo zakomponujte výhled. Stačí jednoduchá drapérie a pár květin nebo pampové trávy a efekt je zaručen. Takto střídmě vyzdobená malá svatba může být vaším zvoleným řešením, pokud hledáte ekologicky šetrnou variantu.

Nechte to na přírodě

Malá svatba, přírodní svatba, svatba v přírodě
Tulleandchantilly.com, foto Green Wedding Shoes

Pokud svatební místo, kde si řeknete své ano, leží v lůně přírody a poblíž je nějaký impozantní přírodní útvar, nemusíte se s dekoracemi vůbec zatěžovat. Příroda už přece veškerou výzdobu zajistila za vás! U nás jsou překrásná místa ve známých skalních lokalitách, jako je například Adršpach nebo České Švýcarsko. Zjistěte si, jaké jsou podmínky pro konání svatebních obřadů, abyste nezasáhli do ochrany přírody.

Svíce

Malá svatba, dekorace místa obřadu
Tulleandchantilly.com, foto Ivory and Beau

K boho a uvolněným svatbám se velmi hodí jednoduchá, a přitom efektní výzdoba, kterou zajišťují velké i menší svíce. Obklopte se aranžmá svíček v různých velikostech a podtrhněte romantické vyznění vaší velké chvíle. Svíčky ještě lépe vyniknou, pokud se rozhodnete pro obřad v podvečerním a večerním čase.

Nízké květinové aranžmá

Malá svatba, květinová výzdoba svatby
Tulleandchantilly.com, foto Martha Stewart Weddings

Květiny a svatba, to jde náramně k sobě. A nabízejí nekonečné množství variací. K intimnímu malému obřadu se hodí květinové koše stojící na zemi, které vám sahají nejvýš do pasu. Tento styl výzdoby je letos velice populární a není divu, protože působí romanticky, jemně a slavnostně, podtrhuje vaši blízkost.

Kouzlo jiného pohledu

Malá svtab, originální výzdoba
Greenweddingshoes.com, foto Brian David Weddings

Chcete zapojit květiny trochu jinak? Zavěste je! Zkombinujte s visící větví nebo bohatou zelení a buďte si jisti, že na větvi budou z vaší výzdoby také svatební hosté! Je to neokoukané a originální řešení, které je ideální právě v tom případě, že je vaše svatba malá, protože máte prostor ho pečlivě promyslet a zrealizovat.

Dechberoucí záplava květin

Malá svatba. květinová výzdoba místa svatebního obřadu, květinový svatební oblouk
Greenweddingshoes.com, foto Ashlyn Cathey Photography

Nesmíme zapomenout ani na ty úchvatné obrovské květinové aranže, oblouky a slavobrány. Dopřejte si záplavu květin, pokud se chcete cítit jako víla. Nápadná výzdoba dodá vaší svatbě na velkoleposti, i když máte jen několik nejbližších hostů.

Textilie

Malá svatba, svatební dekorace
Greenweddingshoes.com, foto Sarah Pukin Photography

Zavěšené pruhy látky, záclony a drapérie patří mezi stálice svatební výzdoby. Utvoří exkluzivní centrální bod i v případě malé svatby. Jejich výhodou je nekonečné množství barevných a stylových variací a provedení. Každá dekorace s textilií tak může být jiná. Intimní, výrazná, tematická, šik. Vždy měkká a přátelská. Nenechte omezovat svou fantazii, hledejte a zkoušejte, co se vám bude nejvíc líbit.

Macramé

Malá svatba, boho svatba, svatební dekorace, macramé dekorace
Greenweddingshoes.com, foto Suli Photography

Uzlíkovaná drhaná krajka, neboli macramé, se stala hitem v době, kdy se objevil koncept bohémských svateb. A obojí se stále drží na výsluní popularity. Malá svatba a nepřehlédnutelná drhaná dekorace na pozadí v boho stylu se k sobě skvěle hodí. A co je ještě lepší, dekorace poslouží poté i doma jako součást výzdoby bytu na zeď nebo praktický paraván pro rozdělení prostoru.

Geometrické objekty

Malá svatba, geometrické dekorace na svatbu
Greenweddingshoes.com, foto We Are The Bowsers

Oblouky, stěny, paravány, kruhy a další geometrické objekty na pozadí ostrůvku, kde si slíbíte věčnou lásku, perfektně vyniknou. Dodají výzdobě moderní, neokoukanou jiskru, pomohou vymezit prostor, definovat styl i téma svatební oslavy. Nebaví-li vás přeplácanost, kudrlinky a nekonečné kytky, právě geometrie může být tím pravým stylem, který vás osloví.

Zdroj úvodní fotografie: Greenweddingshoes.com, foto Blake Hogge Photography

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close