9 tipů na šaty pro družičky na jaro a léto 2021

Šaty pro družičky

Šaty pro družičky jsou prvkem, který vnáší další akcent do designu svatby. Přinášíme vám 9 tipů podle nejžhavějších trendů současnosti.

Šaty pro družičky, overaly pro družičky
Brides.com, foto Love is Rad

I když jsou letos – ať už z nutnosti nebo z vašeho vlastního rozhodnutí – v kurzu hlavně malé svatby, na významu družiček to nijak neubírá, i kdybyste měli mít jednu jedinou. Družičky jsou pomocnice nevěsty, které ji během celého dne všemožně podporují. Jako takové mívají outfity sladěné v jednom stylu nebo mají dokonce naprosto identické šaty, aby bylo poznat, kdo do nevěstiny nejužší party patří.

Šaty pro družičky jsou také prvkem, který podtrhne design, styl a téma svatby. Většinou jsou totiž laděny do hlavních barevných tónů nebo korespondují s tématem vaší veselky. Protože je to poměrně výrazný prvek, může ovlivnit vyznění celého dne.

Stejně jako vše v oblasti svateb, i šaty pro družičky mají svá módní pravidla. Podívejte se, s čím zabodujete právě teď.

Kombinace – mix & match

Šaty pro družičky
Marthastewartweddings.com, foto Lauren Peele Photography
Šaty pro družičky
Blog.overthemoon

Pryč jsou doby, kdy musely mít družičky stejné šaty bez ohledu na to, co komu sluší. Dnes se razí individualita. Nechte své kamarádky, ať ukážou svou osobnost v šatech podle jejich přání.

V případě různorodých družiček se ale otevírá otázka, jak zajistit, aby byla nevěstina parta vizuálně sladěná. Najděte sjednocující prvek, kterým může být barevná paleta (pastely, zemité tóny, vodní barvy, metalické odstíny apod.), střihový detail (typ výstřihu, výšivka, pásek), potisk. Ale nenechte se omezovat jen na šaty. Stejné mohou být třeba účesy, červená rtěnka, střevíčky nebo květinový náramek na zápěstí.

Potisky

Šaty pro družičky
Onefabday.com, foto Angga Permana
Šaty pro družičky
KamiOlavarria.com

Jednobarevné šaty nechte ve skříni, vsaďte na potisk! Ideální jsou květinové vzory, ale stejně tak zabodujete i s puntíky nebo jinými drobnými grafickými motivy.

Neutrální paleta

Šaty pro družičky
Marthestewartweddings.com, foto Jose Villa
Šaty pro družičky v neutrálních barvách
Greenweddingshoes.com, foto Shindig Chic

Neutrály letos frčí na všech frontách. Oblibě nevěst se těší svatební kytice v této barevné paletě, stejně jako svatební šaty v jemných odstínech, jako je narůžovělá pleťová (blush), béžová, ivory atd. Svezte se na vlně tohoto trendu s jemně tónovanými šaty pro družičky.

Jednoduché střihy

Šaty pro družičky
Onefabday.com, foto Ephemeral Creative
šaty pro družičky
Chicpursuit.com

Co nejjednodušší šaty na ramínka, které na zahraničních e-shopech najdete pod označením slip dress, a které byly populární v 90. letech, se vracejí. Budou skvělou volbou pro družičky, pokud i nevěsta má minimalistické svatební šaty, ale poslouží i jako superjednoduchý kontrast k aplikacemi zdobeným nebo vyšívaným svatebním šatům, s nimiž by se výrazné modely družiček tloukly.

Sázkou na jistotu je klasický kulatý či véčkový výstřih, velmi populární je tzv. voda. Délku zvolte podle svého vkusu – inspirující je vše, od krátkých, přes midi délky, až po extra dlouhé šaty.

Při jednoduchém střihu dbejte na kvalitní krejčovské provedení, protože křivé a nezačištěné švy by nešly přehlédnout. Vyhrát si můžete s materiálem – hodí se luxusnější látky, jako lesklý hevábný satén, pravé hedvábí, žoržet a podobné. Pozor na příliš tenký materiál.

Zelená a modrá

Šaty pro družičky
Marthastewartweddings.com, foto Jessica Burke Photography
Zelenomodré šaty pro družičky
Deavita.fr

Máte svatbu laděnou do modra nebo zelena? Vyhněte se nudě tím, že zkombinujete tyto odstíny, alespoň pokud se družiček týče, do jedné palety. Pudrové nebo pastelové verze modré a zelené jsou letos velice oblíbené a jejich kombinace uklidňuje. Nemusíte se však bát ani šťavnatých výraznějších tónů – převládne-li zelená, ocitnete se rázem v lese, při převaze modré zase v mořském světě. Kombinace působí chladivě a příjemně.

Overaly

Šaty pro družičky, overaly pro družičky
Onefabday.com, foto Michelle Bellert Photography
Kalhoty pro družičky, overaly pro družičky
Huffpost.com

Družičky v kalhotách, to je něco jiného, něco originálního a něco velmi módního. Nejvíce teď letí široké palazzo kalhoty ze splývavých látek. Necítí-li se vaše družičky na overaly, zkombinujte tyto volné kalhoty se samostatným topem.

Pozor při výběru velikosti, zkoušet by je družičky měly v botách, které budou mít během svatby na sobě, protože tyto kalhoty mají sahat až na zem a délka se tedy odvíjí od výšky podpatku.

Zemité tóny

Šaty pro družičky
Greenweddingshoes.com, foto Haley Rynn Ringo Photography
Šaty pro družičky
Onefabday.com, foto Damian Milan

Terakota, barva pálené hlíny, hnědočervená, písková, medová, rezavá… Tyto zemité odstíny patří v letošní sezóně mezi nejoblíbenější. Nedají se přehlédnout, skvěle se hodí k zelené, bílé i k teplým metalickým odstínům, jako je například měděná či bronzová. Vyzařují teplo a pohodu, vyvolávají dobrou náladu a jsou to celkově optimistické barvy, což se na svatbu skutečně hodí.

Černá

Černé šaty pro družičky
Onefabday.com, foto Katie Harmsworth
Černé šaty pro družičky
Greenweddingshoes.com, foto Jenny Smith & Co.

Černá barva a svatba, to je téma na samostatný článek. Z ilustračních fotek je ale zřejmé, že k družičkám se tato intenzivní barva hodí nadmíru dobře, podtrhne eleganci. Černobílý kontrast se svatebními šaty je jedinečný. V kombinaci s průsvitnými materiály nebo např. s metalickými či neutrálními barvami je černá dokonce i jemná a hravá. A má jeden příjemný bonus – zatímco do některých výrazných barev a potisků budete muset své družičky možná přemlouvat, s černou nemá většina žen nejmenší problém.

Šaty ke krku

Šaty pro družičky
Onefabday.com, foto Charlotte Sowman Photography
Šaty pro družičky
Modwedding.com

Pokud jde o střihové řešení, velké oblibě se letos těší také šaty pro družičky, které sahají až je krku. Nápaditých řešení, jak zahalit krk, ale odhalit ramena nebo dokonce i záda, je hned několik, od stuhy kolem krku, přes zavinovací efekt, až po stojáček.

Úvodní fotografie: Marthastewartweddings.com, foto Love & Light Photographs

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close