„Kdo chce být nenahraditelný, musí být zároveň odlišný.“ říká R. Ondráček, který zhotoví motýlka i pro vašeho ženicha!

Motýlci nemusí být jen nudným, a pro některé muže, nepříjemným doplňkem ke svatebnímu obleku. My jsme se za vás podívali po něčem netradičním a zároveň něčem, co nás svým designem opravdu baví. Řeč je o těchto motýlcích od Ondráček BT, kde najdete ty nejrůznější designové motýlky, kteří jsou zhotoveni z kovu.

Jsme rádi, že zakladatelé brandu Ondráček BT  se nám rozhodli odpovědět nám na několik otázek o jejich projektu. Můžete nám tedy prozradit,  jak vůbec vzniknul nápad na tvorbu motýlků, které děláte?

Těší nás Váš zájem o naši tvorbu. Tento nápad vzniknul přibližně před rokem, a to čistě v reakci na myšlenku, zda by bychom byli schopni vyrábět módní doplňky, neboť doposud jsme se ve výrobě zaměřovali čistě na velké kované brány, zábradlí či umělecké plastiky. V poslední době si také všímáme tendencí rozšířit povědomí o tradičních řemeslech i u mladších generací, kterými bývají často opomíjena. Naší prací se zároveň snažíme popularitu řemesel zvýšit.

Myslíte si, že je lze použít i na svatbu?

Ano! Velká část zákazníků si u nás motýlka objednává právě kvůli svatbě. Některé motýlky mají vyloženě svatební nádech jako modely Mr. DOT či Mr. SHINY. Nabízí se také možnost sladit ženichova motýlka s nevěstiným účesem pomocí brože, kterou lze upevnit i do svatebního účesu.

Můžete se nám představit? Kdo za tímto nápadem stojí?

Jsme brácha se ségrou a přesto, že jsme oba studenti magisterského studia na filozofické fakultě, milujeme design a řemeslo. Proto jsme vymysleli značku OndracekBT, ve které se snažíme propojit moderní design a rodinnou kovářskou tradici.

Co nám můžete povědět o vašich výrobcích? Z čeho jsou, na co se hodí, kolik zhruba stojí? 

Naše motýlky jsou unikátní tím, že se v podstatě jedná o první pánský šperk na krk. Celá výroba od prvního návrhu až po finální povrchovou úpravu probíhá v naší kovářské dílně. Motýlky, stejně jako dámské brože, jsou vyráběny ručně za použití kombinace barevných kovů, jakými jsou mosaz, měď a také ocel. I navzdory použitým materiálům jsou motýlky lehké a pohodlné. Jak jsme již zmínili, naše výrobky se hodí ke svatebnímu obleku, ale stejně tak s nimi můžete zaujmout při obchodní schůzce, či zazářit při neformálních příležitostech. Ceny motýlků se dle náročnosti výroby a použitého materiálu liší a začínají na 1780 korunách.

Kde vás najdeme? Máte nějakou prodejnu nebo e-shop?

Naše motýlky jsme již dvakrát představili v rámci MINT marketu. Kované motýlky i brože si lidé mohou zakoupit jak prostřednictvím instagramu @ondracek.bt, tak na e-shopu.

Máte nějaký cíl, za kterým si jdete? Nebo například sen, ať pracovní nebo osobní?

Naším cílem je vyrábět kvalitní kovářské výrobky s jedinečným designem. Snem do budoucna je naše výrobky stále zdokonalovat, rozšířit povědomí o kovářském řemesle a ukázat, že i kovářství je v módě! Naším snem zkrátka je, aby se naše zákaznice i zákazníci cítili s našimi módními doplňky výjimečně.

Co byste chtěl vzkázat našim čtenářkám?

Aby se nebály být ony ani pánové jedineční a nebáli se odlišovat i skrze věci, které nosí. Neboť kdo chce být nenahraditelný, musí být zároveň odlišný.

Zdroj: Ondráček BT

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close