Česká návrhářka Lay Sedláková nás ohromila se svatební kolekcí 2018 Lay x Madora

Pro ty budoucí nevěsty, které mají nějakou svou skrytou fantazii a nemohou si ji splnit pouhým nákupem nebo propůjčením svatebních šatů máme tip!

Narazili jsme na mladou návrhářku, jejíž tvorba se mezi ostatními návrháři vyjímá na první pohled. Pro vaše slavnostní okamžiky nabízí přesně to, co chcete. Jedinečné, luxusní šaty na míru, ve kterých budete zaručeně nepřehlédnutelná. Lay Sedláková se specializuje na šaty pro speciálni příležitosti – večerní šaty, koktejlové šaty, ale i svatební šaty, to vše najdete pod záštitou její Flower Embroidery Atelier.

 

 

Ohromil nás výsledek její půlroční práce svatební kolekce 2018, ve ktéré spolupracovala se Svatebními šaty Madora. Již na první pohled je znát, že na kolekci pracovali tak, aby zaujali třeba i jednu z vás! 

 

„Celá svatební kolekce se skládá z pěti jedinečných šatů a jednoho kostýmku. Kolekce je ozvláštněna květinovými výšivkami, které jsou přímo navržené pro jednotlivé kousky. Každý look je svým stylem jedinečný, ale i tak tvoří ucelenou kolekci. “ Komentuje Lay s týmem na svých sociálních sítích. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo ~ LUCY Creative Agency
MUA ~ Vendula Niklova
Hair ~ Way Hui

Lay jsme ovšem sledovali již v projektu pro rok 2017, ve kterém vychází z principu francouzské haute couture. V jejích modelech tedy naleznete značný podíl ruční práce a kvalitní materiály, jako je třeba hedvábí. Plocha je posetá tisícem květů, vše je čistě ruční práce, ne strojová. Ve výšivkách je někdy patrný organizovaný chaos, který zdůrazňuje ruční práci a vypadá jakoby nahodile, ačkoliv nahodilý ani v nejmenším není. Vše je pečlivě promyšleno do posledního detailu. Výšivky jsou nádherné sami o sobě, a co teprve na šatech. Právě o tom je Flower Embroidery Atelier, ve kterém si rozhodně splníte svůj sen vypadat jedinečně a nepřehlédnutelně ať už se chystáte na svatbu, párty či červený koberec.

Prvním počinem v rámci tohoto projektu Lay Sedlákové byly svatební šaty a čtyři družičkovské šaty, podtrhující ženskou siluetu a vyzdvihující ženskou něžnost dokonale propracovanou výšivkou, jenž zdobila korzety šatů. Ačkoliv z dáli působily šaty jednoduše, skrývaly se za nimi hodiny titěrné práce, kdy byly jednotlivé květy i s korálky a perly přišívány na oděv. Tisíce květů na látce dovedly šaty k dokonalosti a samotnou nevěstu k jedinečnosti a totální spokojenosti. „Když byly svatební šaty hotové, působily tak jednoduše, i když za tím byly hodiny ruční práce, ale tak to má být,“ dodává ke svatební kolekci samotná návrhářka. Celá kolekce obsahující svatební šaty a čtvery šaty pro družičky představovala půl roku práce. Na začátku je vždy důležité najít ten správný střih, materiál a výšivky, následuje zkoušení šatů v ateliéru a na závěr finální fitting.

Lay také kromě šatů snů na míru nabízí i komplexní konzultaci ohledně celého looku zahrnující i účes a make- up. Na výsledek svatební kolekce se můžete podívat ve videu.

Pokud vás tvorba Lay Sedlákové nadchla a chcete si splnit sen o dokonalých svatebních šatech, nebojte napsat o vytvoření šatů snů, kvůli kterým se budete chtít vdávat! Navštivte stránky Flower Embroidery Atelier a domluvte si s Lay konzultaci.

 

Zdroj:laysedlakova.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close