20 nejlepších her pro svatební hostinu

svatební hry

Chcete, aby vaše svatební hostina byla zábavnou a pohodovou záležitostí, na kterou vaši hosté nikdy nezapomenou? Místo, abyste se ptali, jak udržet děti v klidu a dospělé v dobré náladě, vymyslete akční zábavu pro všechny své hosty. 

Svatební hry
Theknot.com

Když na program svatebního odpoledne přidáte několik společenských her, usnadníte prolomení ledů mezi hosty a zároveň zajistíte příjemné zabavení a rozproudění nálady před večeří. Klasikou jsou svatební hry, jako různé novomanželské kvízy, svatební kočár, tombola, tanec s balónky, hádání osob podle částí těla apod. Můžete si také domluvit nějaké vystoupení.

Možná ale chcete něco trošku jiného. Minigolf, přetahování lanem, házení kroužků, lukostřelba nebo hry typu kubb nebo obří Člověče, nezlob se, hosty jistě pobaví a zabaví. Pokud plánujete svatbu venku, je pro vás ideální zakomponovat do programu hry na trávníku.

Svatební hry jsou stále populárnější, zejména na venkovních svatbách nebo svatbách, kterých se účastní spousta dětí. Co lépe, než obří hra Jenga, zabaví více hostů najednou? Pokud se váš den koná uvnitř, můžete si místo toho zahrát jednu nebo dvě z vašich oblíbených svatebních stolních her, fantazii se meze nekladou.

Ať už máte rádi Jengu, kroket, pétanque nebo deskové hry v životní velikosti, tyto klasické hry na trávník a stolní hry budou vaše hosty bavit po celé odpoledne, až do večera. My jsme pro vás připravili malou inspiraci přesně na tyto typy her.

1. Jenga

svatební hry

Asi znáte hru, která spočívá ve stavění věže z dřevěných špalíků. Můžete otestovat zručnost svých svatebních hostů klasickou stolní podobou této zábavné hry, nebo zkuste zapátrat mezi půjčovnami party vybavení, zda nenajdete k pronajmutí obří variantu.

2. Jakou máte trefu? Hod na cíl

svatební hry
Svattheknot.com

Nechte hosty házet, uvidíte, že se budou skvěle bavit! Ať už je necháte srážet tematicky pomalované plechovky, trefovat se kukuřicí naplněnými pytlíčky do otvoru v nakloněné rovině nebo třeba vhazovat šišky do koše, o akční program bude postaráno. Vytvořte týmy a soutěžte proti sobě – ale pozor, zásadně v přátelském a usměvavém duchu!

svatební hry
Asubtlerevelry.com
svatební hry
Edpeers.com

3. Šipky

svatebníhry
Boho-weddings.com

Kdo by aspoň jednou v životě nehrál šipky! Dokonce můžete dát dohromady vaši vlastní svatební variantu šipek. Vytvořte stylově a designově odpovídající dekoraci terče, můžete si ale také kreativně pohrát s body, kdy odměnou za trefu do středu může být například tanec s nevěstou nebo ženichem.

4. Pétanque

svatební hry

Líbí se vám obrázek francouzských venkovanů, jak popíjejí skvělé víno, ukusují křupavou bagetu a k tomu hrají pétanque? Do Provence či Paříže vás mávnutím ruky sice nepřeneseme, ale tuto populární společenskou hru pro dvě družstva si můžete zahrát i vy. Během svatebního odpoledne bude navíc vypadat velmi sofitikovaně.

Tip: Sada na pétanque je i hezkým dárkem pro aktivní, hravé novomanžele!

5. Domino

svatebníhry
The-little-wedding-corner.de.de

Velké napětí může nabídnout i obyčejné domino. Pokud si pořídíte sadu v nedměrné velikosti, můžete si zahrát tuto hru netradičně a velmi zábavně.

A koho by nelákalo postavit si řadu z dominových kostek, do kterých pak stačí jen lehce ťuknout a popadají postupně k zemi? Hosté mohou kupříkladu zasoutěžit, jak dlouhá řada se komu podaří, aniž by domino spadlo.

6. Piškvorky

svatební hry
Storymiymedia.com

Piškvorky jsme v nudných školních hodinách hráli tajně pod lavicí asi všichni. A nudu parádně zaženou také na svatbě! A to jak na stírací tabuli, tak i v obří velikosti na trávníku. Uspořádejte turnaj nebo nechte hosty, ať si zahrají jen tak.

7. Badminton

svatební hry
Rusticweddingchic.com

Jsou vaši svatební hosté sportovně založení? Natáhněte síť, dejte jim do ruky rakety a nechte je hrát badminton. Vzpomínáte, že dámy z první republiky jej hrály i v dlouhých šatech? Lehké pinkání tak zvládnou i společensky oblečení svatebčané, pro skutečně sportovní výkony jim buď předem doporučte sportovní oděv na převlečení, nebo si je nechte na nějaký víkend po svatbě.

8. Kuželky

svatební hry
Stylemepretty.com

Zábavné a nenáročné na realizaci i přípravu jsou kuželky. Stačí kousek rovnější plochy, aby koule mohla dosáhnout svého cíle, a odpoledne plné smíchu může začít.

9. Člověče, nezlob se!

svatební hry
Etsy.com

Nejsou hosté až takoví sportovci nebo jen nechcete, aby se ve svém slavnostním oblečení zapotili? Připravte pro ně Člověče, nezlob se! Klasickou hrací desku s panáčky má určitě aspoň někdo v rodině nebo mezi známými. Ale pojmout to můžete i jinak a nachystat speciální hrací stůl a velké panáčky, jako na našem obrázku. Stolek z Ikey ozdobíte i sami, nebo jistě sežnete šikovného dodavatele například na Fleru.

Další dodavatele vám nabízí pěkně pohromadě i s kontakty také plánovací aplikace Bride Advisor, s níž budou svatební přípravy procházkou růžovým sadem.

A nic vám nebrání, abyste takový stolek připravili také pro jiné stolní hry, například pro dámu nebo dokonce šachy!

10. Přetahovaná

svatební hry
Bridemagazine.co.uk

Taky jste se jako děti rádi přetahovali lanem? No a proč by to nemohli vyzkoušet i vaši svatební hosté? Družstva můžete různě měnit a zkoušet, která kombinace bude nejúspěšnější. Tip: Pro jistotu na povrch zápasové arény položte dlouhé běhouny, aby vám soutěžící nepopadali na zelenou trávu, která by mohla ušpinit jejich oblečení.

11. Beer pong

svatební hry
Huffingtonpost.com

Házejte lehké pingopongové míčky do pivních kelímků soupeře. Pokud se do jeho kelímku trefíte, musí se napít piva. Hra vás nejen rozesměje, ale také pomůže odstranit společenské zábrany.

Pro děti či lidi, kteří pivu neholdují, můžete samozřejmě připravit také nealko verzi. Aspoň jim pomůžete dodržovat pitný režim – což je užitečné nejen v parném létě.

12. Házení kroužků

svatební hry
Pink-bookcoza.com

Není snad větší klasika, než házení kroužků na cíl. Je to zábava a pro vaši svatební oslavu si můžete připravit tematickou designovou podobu této aktivity – pro rustikální svatbu použijte jutové kroužky a staré lahve od piva, elegantní svatba snese například spletené kroužky z tenkých kožených pásků a lahve od šampaňského.

13. Chytání návnady

svatební hry
Marieclaireidees.com

Rybičky, kachničky a další zvířátka můžete chytat na udici z kádě s vodou. Osvěžíte se a nevěřili byste, jak je tato dětská aktivita legrační. Tematickou variantou může být lovení jablek nebo podobných předmětů síťkou. Nechte u vašich hostů zapůsobit jejich lovecké geny!

14. Osmisměrka

svatební hry
Hitched.co.uk

Klidnější zábavu nabízí osmisměrka, kde mohou hosté hledat slova spojená s vaší svatbou nebo s tím, co vás baví a vyjadřuje. Podpoří kooperaci a usnadní seznámení i pro ostýchavější návštěvníky.

15. Malování pro novomanžele

svatební hry
Ruffledblog.com

Při vymýšlení svatební zábavy nemusíte brát v úvahu jen sportovní aktivity a soutěže. Zapojte například hosty do vytváření nádherné svatební vzpomínky, kdy každý namaluje svůj příspěvek na velkolepý společný, a zaručeně originální, obraz. Nemusí jít o veledílo, stačí sluníčko či smajlík.

16. Změř své síly

svatební hry
Rockmywedding.co.uk

Siloměr v podobě kladiva s měřákem, které ukáže, jak vysoko vyletí po vašem úderu kulička, známe z poutí asi všichni. Víte, že se dá pronajmout na akci? Pokud jsou mezi vašimi hosty siláci, kteří rádi zkouší své schopnosti, nechte je, ať poměří svůj úder.

P. S. Je to také skvělý ventil pro případné rodinné napětí.

17. Závod v pytlích

svatební hry
Weddingideasmag.com

Jednoduché, vtipné, napínavé. Skákání v pytlích zabaví nejen děti, ale i dospělé. Udělejte na trávníku kus místa a tři, dva, jedna…start!

18. Vylosuj si svůj tanec

svatební hry
Whimsicalwonderlandweddings.com

I když prší, můžete se skvěle bavit, například touto taneční hrou. Vytočte si na kole štěstí tanec, který zatančíte. Samozřejmě nečekejte nic vážného, čím potrhlejší, tím lépe! Stejně tak můžete losovat například taneční partnery nebo píseň, na kterou se budete vlnit.

19. Stolní fotbálek

svatební hry
Weddingideasmag.com

Fotbálek! Vynikající zábava pro ženy i muže, velké i malé, mladé i staré. Ať to pojmete jen tak pohodově nebo uspořádáte krátký turnaj týmů, určitě potěšíte nejednoho milovníka této hry. Jeho výhodou je, že může stát na sluníčku i pod střechou, takž se hodí pro suchou i deštivou variantu svatebního dne.

20. Souboj mezi novomanželi

svatební hry
Whimsicalwonderlandweddings.com

Chcete své hosty rozesmát a připravit pro ně vtipné odpoledne? Dejte dohromady novomanželský víceboj! Vyberte některé z dříve uvedených disciplín, obohaťte o kvíz „jak dobře znáte jeden druhého“ a završte romantickým novomanželským sólem. Buďte si jisti, že na takovou prima oslavu hosté jen tak nezapomenou.

Zdroj úvodní fotografie: Dkphoto.ie

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close