Připravte pro svatební hosty program s orientálním tancem. „Skvěle rozproudí zábavu,“ potvrzuje orientální tanečnice Latifah

Svatební oslava může být zapeklitá věc. Někdy zábava proudí sama od sebe, ale jindy, hlavně, když se hosté tak úplně vzájemně neznají, může trochu váznout. Pak se hodí pomoc v podobě předem připraveného programu. Můžete vymyslet různé hry, promítání fotek z dětství, nebo si třeba objednat orientální tanec. Krásné a profesionální vysoupení vám zajistí tanečnice Latifah.

Nevýhodou různých her je to, že vyžadují aktivní spolupráci účastníků. A ta může zpočátku váznout, lidé se nechtějí ztrapnit nebo vypadat příliš dychtivě. Hodí se tedy až ve chvíli, kdy jsou hosté již přece jenom malinko uvolnění.

Chytrou možností pro začátek oslavy je nechat hosty na něco koukat. Můžete jim třeba ukázat vaše fotky z dětství, fotky dokumentující, jak se vyvíjel váš vztah, objednat jim žongléra, ohňovou show nebo tanečníky nejrůznějších stylů. Při sledování programu se hosté uvolní, potom můžou vystoupení hodnotit a hned mají společný zážitek, společné téma k hovoru.

A když je to navíc něco tak originálního, jako orientální tanec, máte postaráno o spoustu názorů, dojmů a úžasu. Někteří si pak možná budou chtít vyzkoušet, jak to ta tanečnice vlastně dělá. Většina tanečnic nabízí také krátké workshopy, kde základní pohyby hosty naučí. A voilà, ledy jsou prolomeny, svatební zábava může vesele jet až do rána!

V zemích orientu je vystoupení tanečnice běžnou součástí svatby. Je to asi taková rozšířená zvyklost, jako u nás rozbíjení talíře. Nevěsty se také často nechávají fotit s rukama na břiše tanečnice. Věří, že jim to zajistí plodnost a zdravé děti, stejně jako šťastné manželství. U nás sice žádná podobná tradice není, ale i tak může být orientální tanečnice skvělým zpestřením akce. Tanec jako takový přece ke svatebnímu veselí patří, tak proč nezkusit i jeho exotičtější variantu.

Orientální tanec je krásný a ladný, nádherné, výrazné kostýmy lákají oko diváka a mohou krásně doplnit barevné ladění a celkový styl vaší svatby. Ohledně kouzla orientálního tance jsme vyzpovídali vynikající tanečnici Latifah.

Latifah má za sebou dlouhou řadu vystoupení nejen na svatbách. Tančila i s renomovanými zahraničními soubory. Se svou skupinou Shaharazad sbírá na tuzemských i mezinárodních soutěžích jedno ocenění za druhým, kromě toho neúnavně učí dospělé i malé tanečnice, připravuje pro ně krásné choreografie a pro široké publikum celovečerní orientální show.


„Své vystoupení se snažím vždy doladit k vašemu stylu svatby,“ říká Latifah

Jak může orientální tanec obohatit svatební program?

Orientální tanec se výborně hodí na veškeré společenské události a pro celodenní svatební program je to vítané zpestření. Je to na pohled velice krásný, ladný, elegantní a smyslný tanec a líbí se ženám i mužům. Tanečnice prostřednictvím tance komunikuje s publikem, takže dokáže skvěle rozproudit zábavu. Děti jsou zase uneseny a fascinovány nádherným třpytivým kostýmem.

Jak takové vystoupení vlastně vypadá?

Nabízíme různé styly orientálního tance – od těch tradičních až po moderní kabaretní styly. Velice oblíbený je tanec s rekvizitou (s křídly ISIS, s hedvábnými vějíři nebo se závojem) a také dynamické drum solo (energický tanec za doprovodu bubnů). Taneční vstup trvá cca 8 minut, kde prostřídáme několik těchto stylů najednou, aby bylo vystoupení co nejpestřejší pro oko diváka. Tanečních vstupů může být více, každý v jiném kostýmu a jiný taneční styl – naše nabídka je velice pestrá (kromě orientu tančíme taktéž karnevalovou sambu, tahitský tanec nebo kankán). Po vystoupení můžeme přidat taktéž krátký výukový workshop se svatebčany, kde si mohou všichni základy tohoto tance vyzkoušet a zatančit si s námi na tanečním parketě. Vystupuji buď sólově nebo se svou skupinou – vzhledem k velikosti tanečního prostoru maximálně ve 2 nebo 3 tanečnicích.

Máte stálý svatební program?

Vždy se snažím propojit představu klienta s naší nabídkou a vytvořit co nejlepší vystoupení pro konkrétní akci a doladit třeba i k danému stylu svatby. Už jsem také učila nevěstu jednoduchou choreografii, kterou pak na své svatbě zatančila jako překvapení pro všechny, o čemž ani její manžel neměl ani tušení☺.

Když si vás chtějí snoubenci objednat, jistě je třeba zajistit nějaké technické požadavky:

K našemu vystoupení je potřeba alespoň malý taneční prostor – vevnitř nebo venku. Šatna nebo místnost na převlečení se zrcadlem a hudební aparatura dostatečně ozvučující prostor. Na akci přijedeme vždy cca hodinu předem, ať se stihneme připravit a domluvit hudbu.

Kam můžete dojet?

Běžně vystupujeme po celé ČR, takže není žádný problém dojet kamkoliv.

Jak dlouho dopředu je dobré vás kontaktovat?

Čím dříve se akce domluví, tím větší pravděpodobnost, že budeme mít o víkendu ještě volný termín – často vystupujeme nebo vyučuji na workshopech, ale někdy se stane, že se akce dojedná i na poslední chvíli. Tanečnic ve skupině je více, takže vesměs vždy najdu s klientem řešení a domluvíme se.

Každou nevěstu, která bojuje se svatebním rozpočtem, budou zajímat ceny za vaše vystoupení…

Ceny se domlouvají dle aktuální poptávky – počtu tanečních vstupů, počtu tanečnic, vzdálenosti. Podle konkrétní poptávky posílám cenovou nabídku a různé možnosti, ze kterých si klient může vybrat. Obecně se ceny pohybují od 4000 Kč a cestovné 4 Kč/km z Ostravy.

Jste i se svou skupinou velmi úspěšná na různých soutěžích, čeho si nejvíc ceníte?

Za svou taneční kariéru jsme získaly mnoho tanečních ocenění – titul Mistryně ČR, Vicemistryně světa, úspěchy na mezinárodních soutěžích a já si cením naprosto každého úspěchu – vím,že každá jednotlivá soutěž pro nás znamenala tréninky a úsilí a také jakési potvrzení, „razítko“, že to, co dělám, je správné.

Stejně tak si ale cením ohlasů lidí, pro které vystupujeme a kterým přineseme krásný a nevšední zážitek z tance, rozzářených dětských očí, když nás vidí tančit, spokojených kurzistek na mých kurzech, prostě všech, kterým můžu svým tancem přinést radost.

Můžeme vás někde vidět vystupovat?

Určitě ano, buď na některých z mnoha společenských a kulturních akcích – plesy, městské slavnosti apod., nebo pořádám každoročně v Ostravě LATIFAH show, což je divadelně taneční představení, přehlídka tanečních vystoupení různých stylů nejen orientálního tance. Celou show vtipně uvádí vynikající ostravský herec Vladimír Polák, takže diváci si nejen užijí krásná vystoupení tanečnic, ale taktéž se i pobaví.

Termín příští show je 25. 1. 2019 v Divadle loutek Ostrava.

Pojďme ještě na chvíli zpět ke svatbám. Baví vás? Co je na vystupování na svatbách pro vás nejlepší?

Svatba je pro mě velice krásná, výjimečná událost a na těchto akcích moc rády vystupujeme. Atmosféra je totiž vždy skvělá, hosté se chtějí bavit, spolupracují, zapojují se do tance a to je vždy záruka skvělého vystoupení.

Dokázala byste v jedné větě vystihnout, v čem spočívá krása orientálního tance?

Smyslnost, ladnost, elegance v každém pohybu, je velice krásný na pohled a přináší tanečnici spoustu blahodárných účinků pro tělo i duši.


Kontakty

Zaujala vás představa vystoupení, kterými své hosty dostanete do kolen? Uvažujete snad dokonce, že byste se pár tanečních kroků sama naučila? Není nic jednoduššího, než Latifah kontaktovat a domluvit se:

Kontaktní formulář:  www.latifah.cz/cz/kontakt/

Telefon: +420 777 696 090

E-mail: info@latifah.cz

 

Zdroj fotografií: Latifah

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close