Zabavte své svatební hosty neokoukaným způsobem: nabídněte jim venkovní společenské hry

Hlavním obsahem svatebního dne je samozřejmě romantický obřad a příjemná hostina, popřípadě tanec. Ale nastanou chvíle, kdy svatební hosté potřebují trošku pomoci k zábavě. Místo obvyklých svatebních her zvažte zahradní společenské hry. O provedení touto tématikou jsme požádali Ondřeje Vrabce ze společnosti STOA – zahradní minigolf, která se právě na tohle specializuje, a ví tedy nejlépe, s čím uspějete. 

Jonas Seaman Photography

Ideální situace je, když se hosté navzájem baví tak dobře, že žádnou pomoc nepotřebují. Ale ideální situace nastávají málokdy. Většinou se na takové údálosti, jak je svatba, sejdou skupinky lidí, které se navzájem neznají, a je vhodné prolomit ledy. K tomu jsou právě svatební hry a svatební zábava skvělou pomůckou.

Jak zabavit hosty na svatbě:

  • svatební noviny se zábavnými články, doplňovačkami nebo kvízy
  • svatební hry jako například tanec s nafukovacími balónky, kvízy, poznávání partnera poslepu, Svatební kočár apod.
  • svatební tombola
  • taneční vystoupení, kouzelník apod.
  • venkovní společenské hry

Svatební hry, tomboly a kouzelník jsou jistě fajn, ale – všechno už tu stokrát bylo. Patříte-li mezi hravé dvojice, vsaďte na originalitu. „Pokud rádi hrajete například Člověče, nezlob se či jiné zábavné hry, dopřejte je svým hostům ve zvětšení podobě. Hry se dají instalovat na zahradu, do party stanu nebo hotelového salonku,“ vysvětluje Ondřej Vrabec, majitel společnosti STOA – zahradní minigolf, která hry nejen pronajímá a prodává, ale některé i vyrábí.

Pro použití většiny her stačí kus rovné plochy. „Máme hry více pohybové i takové, kde se moc nezapotíte, hry pro týmy i jednotlivce. Ven můžete umístit v podstatě cokoliv z našeho sortimentu, například v USA nejpopulárnější Cornhole nebo Mega dřevěnou věž, dovnitř doporučujeme kupříkladu Velké piškvorky – Mega 4 nebo velkou dřevěnou dámu. V hotelu najdou uplatnění Velké šachy nebo Spin Ladder, někdy znám také jako Swedish golf,“ podělil se s námi Ondřej Vrabec o své zkušenosti.

Storymixmedia.com

Investujte i do budoucí zábavy

Hry si můžete půjčit i koupit. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Pro koupi hovoří, jestli si rádi pohrajete i mimo svatební oslavu, máte zahradu, chatu nebo větší prostor, kam hry po veselce umístíte. Pokud plánujete děti, až povyrostou, budou z nich nadšené.

TIP: Tajný tip pro svědky, rodiče a další, kteří plánují kupovat svatební dary! Víte-li o snoubencích, že je taková věc potěší, zvažte její pořízení. Je to rozhodně lepší než žehlička.

Zahradní hra jako svatební dar je stále oblíbenější. „Pro páry lidé často kupují Kubb (ten je skvělý i pro partu přátel), Kroket nebo Rollors,“ radí Ondřej Vrabec.

TIP: A tajný tip pro snoubence – jestli byste hru rádi vlastnili, umístěte ji na seznam svatebních darů, které vás potěší.

Na e-shopu seženete například takovou klasiku, jako je skákací guma, pétanque, mikádo, obří Člověče, nezlob se nebo třeba šachy. Nechybí ale ani méně okoukané věci, jako je hookbruč (kombinace kroužků, discgolfu a golfu), spin ladder (hod dvěma spojenými míčky na obodované tyčky), kubb (vikinská hra, jejímž principem je, že svými kolíky shazujeme kubby – dřevěné kvádry – soupeře) nebo cornhole (hod pytlíčkem naplněným kukuřicí do otvoru v nakloněné desce), které jsou právě na svatby dost oblíbené.

Některé hry jsou vyrobené v České republice českou firmou, všechny pak jsou z kvalitního dřeva a dalších přírodních materiálů, takže je bez obav můžete nabídnout dospělým i dětským svatebčanům. Při organizaci svatby je důležitou otázkou také design – a ten je tady krásně vyladěný. Přece jen, neřešíte každý ubrousek a vázičku, abyste potom hosty nutili k zábavě v ošuntělém rohu s nevzhlednými pomůckami.

Zábava čistě na svatební den

Jestli víte, že hry už po svatbě nevyužijete, nemusíte smutnit. Sady her speciálně pro tuto příležitost si totiž můžete i pronajmout. Hry se pronajímají v sadě, což dává smysl – můžete vytvořit zábavná stanoviště. Jako bonus se pak nabízí odměna pro toho, kdo projde celou trasu – například tanec s nevěstou nebo ženichem.

Když si sadu k zapůjčení objednáte, uhradíte vratnou kauci (u sady je to 5000 Kč) a buď si ji sami vyzvednete v showroomu ve Zloníně u Prahy, nebo si ji necháte doručit a případně i instalovat – kdekoliv v České republice. Rozložíte, seznámíte se s pravidly a bavíte se!

Loveandlavender.com

Hry se pronajímají na víkend – tedy tak, aby v pátek byly na místě a v pondělí je pošlete zpět. Pokud máte nějakou individuální představu, chcete pronájem na více dní nebo osobní dovoz a instalaci, obraťte se na firmu přímo, na všem se domluvíte.

Kontakty

Také vás představa kvalitní dřevěné společenské zábavy nadchla tak, jako nás? Tady máte všechny kontakty:

Clay Austin Photography

 

Zdroj: Zahradnizabava.cz, Pixabay.com, Huffpost.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close