Smaragdově zelená bude vládnout svatbám v příštím roce. V názvu ji má i originální hotel The Emerald, jako stvořený pro jedinečnou svatbu

Bílá barva svatebních šatů je krásná a něžná. Je ale fajn oživit a doplnit ji nějakým dalším odstínem. V příštím roce bude mezi nejžhavější kandidáty na barevnou stylizaci svatby patřit smaragdově zelená. A shodou náhod jsme objevili, že v centru Prahy je neobvyklý hotel, který nese v názvu právě tuto barvu The Emerald.

Smaragdovou shodně navrhli módní experti na veletrhu Premiere Vision Paris i odborníci na barvy z institutu Pantone jako jednu z trendy barev jara a léta 2019. Využití v módě se pak zákonitě odrazí i na její popularitě v oblasti designu. A odtud už je jen krůček ke svatebnímu průmyslu. Zde má tento odstín navíc o to pevnější místo, že je kromě jiného i barvou lásky.

Symbolika zelené

Zelená je barva jara, přírody a harmonie. Uklidňuje ducha i oči. Představuje jaro, mládí a nový začátek, nový život. Je barvou vnitřní jistoty a vyrovnanosti, odhodlání a překonávání překážek.

Zelená je ale také barvou antických bonyň lásky Afrodíté a Venuše! Snoubí v sobě energickou žlutou a klidnou modrou, je tedy harmonickým skloubením dvou opačných pólů, tak jako ve fungujícím partnerském svazku.

V podobě sytého odstínu, kterým její smaragdová verze je, symbolizuje hloubku (vzájemného) poznání, ale také statečnost a vytrvalost, které jsou v dobrém manželství zapotřebí.

Smaragd sám pak řadíme mezi nejvzácnější drahokamy. Patří k planetě Venuši, která symbolizuje ženskost a lásku. A také smaragd je kamenem lásky, ba dokonce ji prý i přivolává. Zajišťuje věrnost, štěstí a rovnováhu partnerských vztahů.

Nádherná zelená

Smaragdová (také ji můžete vygooglovat pod anglickým názvem emerald) je sytým, výrazným odstínem zelené, je to barva tmavší a ve spektru pro barevnou typologii se řadí do neutrálu, až lehce na stranu studených barev. Měla by tedy sedět všem barevným typům, mezi nimi pak spíš výraznějším podtypům.

Smaragdová je vznešená, elegantní a krásná, skvěle bude vypadat v kombinaci s bílou či slonovinovou, ale i jinými odstíny zelené. Se zlatou, bronzovou či stříbrnou dosáhnete až lehce dekadentního efektu.

Využít ji můžete nejen na dekorace, ale také do kytice nebo jako barevné akcenty do vašeho outfitu. Krásnou svatbu v zelených tónech jsme nedávno popisovali také u nás na blogu, takže se můžete inspirovat.

Hotel se zelenými dveřmi

A když už zelená svatba, pak se vším všudy. Jako dokonalé místo se nabízí hotel The Emerald, který má smaragd rovnou v názvu. Najdete ho v centru Prahy, nedaleko Staroměstského náměstí, v secesním domě z roku 1906 se smaragdově zelenými dveřmi.

Hotel charakterizuje originální koncept na pěti podlažích vzniklo 13 apartmánů, každý v jiném stylu. Typický styl, atmosféru, název i příběh má i každé patro. Všude se také výrazně pracuje se strukturou materiálu a barvou, citlivě se zde prolínají původní prvky i nové detaily.

Celým domem se pak táhnou jako sjednocující prvek stejné motivy, např. kříž, který je ale vždy pojednán tak, aby odpovídal stylu daného patra, takže vzniká umělecký koncept, který celý hotel odlišuje od běžných ubytovacích zařízení a dodá jedinečnou atmosféru i událostem, které se zde odehrávají.

Hotel nabízí jak ubytování, tak i pořádání společenských akcí. Je také oblíbeným místem fotografů, pro jeho jedinečnou atmosféru a různorodý vzhled. Mezi zajímavé foto sessions patří focení pro magazín Grade s Annou Geislerovou.

Každý apartmán je vybaven plně funkční kuchyní a koupelnou, mnohé i s vanou, samozřejmostí je zde wifi, které doplňuje dotekem moderny neobvyklou atmosféru tohoto hotelu, kde se mísí staré s novým.

Můžete jeho kouzlo využít pro přespání novomanželů ve svatebním apartmá i s donáškou snídaně do postele, popř. zde ubytovat další svatebčany. Nebo si pronajmout buď jedno patro či rovnou celý hotel pro svatební oslavu. Také se skvěle hodí na focení svatebních nebo předsvatebních fotografií.

Zajímá vás tento neobvyklý hotel? Tady máte pohromadě všechny kontakty:

Adresa: Žatecká 7, Praha 1

Tel.: +420 725 384 907

E-mail: hello@emerald-prague.com

Bližší info a spoustu fotek najdete na Facebooku a krásné obrázky také na Instagramu.

Vyberte-li si smaragdové ladění svatby a prožijte-li ji k tomu v hotelu The Emerald, budete styloví a neobvyklí. Emerald zkrátka zaručí wow efekt, ať už v podobě barvy nebo místa.

 

Zdroj: Pinterest.com, Pantone.com, The-emerald-prague.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close