Claire Pettibone v roce 2023 hraje na notu klenotů a romantické křehkosti

Claire Pettibone 2023

Americkou svatební návrhářku Claire Pettibone milují nevěsty pro její éterické, romantické svatební šaty, které vyzařují intenzivní ženskost s malou špetkou bohémské drzosti. Podívejte se na její letošní kolekci, která nezůstává pověsti designérky nic dlužná.

Claire Pettibone 2023

Kolekce Claire Pettibone pro rok 2023 nese jednoduchý a všeříkající název: Adorned. V překladu to znamená „Zdobný, Ozdobený“. A to tato kolekce opravdu je.

Návrhářku sídlící v Los Angeles od počátku inspiruje romantika, ženskost a pohádky. Ne nadarmo se domovské sídlo značky v LA nazývá The Castle (Hrad) a také skutečně vypadá jako z pohádky. K typickým atributům modelů patří inspirace vintage styly, pohodlné střihy a bohaté zdobení. Nejčastěji můžeme obdivovat květinové výšivky, doteky jemných barev, vrstvení, vlající průsvitné látky. To vše s velkým důrazem na detail, luxusní materiál a precizní provedení od střihu po bohatou výšivku. A výsledkem je vystižení něžné, jemné tváře ženy.

Kolekce Adorned

Také letošní kolekce Adorned se nese v duchu nenuceného šarmu, vintage inspirace, květinových detailů, něžné ženskosti. Jedenáct modelů je v souladu s názvem bohatě zdobeno jemnými detaily, filigránskými výšivkami a zářivými klenoty. Štíhlé, jednoduché střihy úzkých či mírně do áčka rozšířených šatů vyniknou díky exkluzivním materiálům, od krajky přes rozevláté tyly a šifony až po brokát. Hraje se s průsvitností, vrstvením, světlem, barvami a prokreslenými motivy.

Hlavním motivem této kolekce je zamyšlení nad zdobením nevěsty. Po celou historii jsou svatební šaty, závoj a celkový vzhled nevěsty plné symboliky. Svatební šaty vždy nesly poselství významné a slavnostní chvíle, v minulosti silně promlouvaly o nevinnosti a čistotě nevěsty, o jejím přesunu zpod rodné pod manželskou střechu, přechodu z dětství do dospělosti. Nesly také obvykle různé ozdobné detaily, které měly zaručit šťastnou rodinu.

Kolekce Claire Pettibone Adorned tuto historii bere v úvahu a pokouší se napsat novou kapitolu, v níž se nevěsta zdobí podle vlastní chuti. Kapitolu o nevěstě ozdobené čistě z estetickým záměrem být krásná, či se snahou vyvolat emoce a vyprávět svůj vlastní příběh o kráse.

Proto jednotlivé šaty z kolekce nesou názvy připomínající různé drahokamy a druhy šperků, které může nevěsta ve svůj slavný den využít.

Důležitou součástí je náhrdelník Adorned, který se připíná zezadu na ramínka šatů a hodí se ke všem modelům z této řady, které mají vykrojená záda. A těch je zde opravdu hodně.

Claire Pettibone 2023

Adorned – šaty ze šperkovnice

Amethyst

Claire Pettibone 2023

Tyl, šifon a francouzská výšivka v jemné ametystově fialové barvě dělají z těchto svatebních šatů s klasickou áčkovou linií něco zcela úchvatného. Hra materiálů a světla přináší lehkost. Široká krajková ramínka jsou skvělou základnou pro připevnění náhrdelníku Adorned, který okouzluje v prostoru hlubokého výstřihu na zádech. Stejná krajka zdůrazňuje i pas. Rozšířená áčková sukně přechází do dlouhé vlečky.

Amulet

Claire Pettibone 2023

Něžné áčkové svatební šaty mají živůtek a boky zdobené exkluzivní francouzskou krajkou, zatímco sukně hladce splývá k zemi. Nápadný živůtek zdobí široká krajková ramínka, hluboký úzký výstřih a odhalená záda. Pozornost k pasu poutá úzký saténový pásek s nápadnou třpytivou sponou. Speciálním prvkem, který vyvolá obdivné povzdechy, jsou široké, jako vánek lehké šifónové stuhy vlající z ramenou. Na koncích jsou zdobené krajkou a vytvářejí iluzi vlečky nebo vílích křídel.

Aquamarine

Claire Pettibone 2023

Svatební šaty s vodově modrým nádechem jsou skvělou volbou pro nevěsty, které nechtějí obléknout bílou. Model bez ramínek s rovným výstřihem má úzký, postavu kopírující střih mořské panny a dlouhou vlečku. Záda zdobí saténové knoflíčky a dokonalou tečku vytvářejí odnímatelné průsvitné rukávy. Modravá vyšívaná krajka je doplněna drobnými perličkami, které vytvářejí opojný třpytivý efekt.

Arabesque

Claire Pettibone 2023

Překrásný svatební model pro milovnice Jane Austenové má úzký empírový střih, velký oválný výstřih vpředu i na zádech, dlouhé rukávy a vlečku. Svrchní vrstvu a lemy sukně či výstřihu tvoří jemná krajka s něžnými květinovými motivy. Pikantnost vnáší hra s transparentními vrstvami na rukávech a zádech, proměnlivost zase odnímatelná široká část rukávů připojená stuhou.

Briolette

Claire Pettibone 2023

Briolette je druh brusu drahokamů, nejčastěji ve tvaru hrušky či oválu, který se používá na zavěšení jako korálek. A bezkonkurenčně nejvíc okouzlujícím prvkem svatebních šatů stejného jména je 3D krajková aplikace s prvky právě v tomto stylu, zdobící hluboce odhalená záda . Celému modelu v jinak jednoduchém rovném střihu přidává moderní a neotřelé kouzlo. Šaty mají jednoduchý živůtek ve stylu slip-dress se špagetovými ramínky a hladce splývající sukni s menší vlečkou. Povrch zdobí nádherná třpytivá, stříbřitá krajka.

Crystal

Claire Pettibone 2023

Doslova jako z pohádky je tento třpytivý svatební model v áčkové siluetě. Má nápadně zdobený živůtek se zdůrazněnými košíčky a pasem, se širokými ramínky a hlubokým vykrojením na zádech. Svrchní vrstvu tvoří lehoučký tyl s bohatou třpytivou výšivkou s květinovými motivy. Pel neskutečnosti přidávají široké odnímatelné rukávy, které při chůzi vlají za nevěstou, šaty však vyniknou i bez nich.

Claire Pettibone 2023

Filigree

Claire Pettibone 2023

Prvním, co upoutá na šatech Filigree, je exkluzivní, doslova filigránská textura svrchní vrstvy tvořená třpytivou krajkou ve vintage stylu. Umělecké ornamenty spadají po sukni k zemi, kde přecházejí do vlečky, živůtek lehce zdobí podobný motiv. Hluboký výstřih vpředu a středně vykrojená záda svědčí o pohodlnosti. Transparentní rozšířené dlouhé rukávy se zvýrazněnými rameny pak dodávají tu pravou špetku osobitosti.

Morganite

Claire Pettibone 2023

Morganit je narůžovělý drahý kámen, často spojovaný s láskou a romantikou. Souvislost se svatebními šaty v této kolekce rozhodně není náhodná. Odkazují k němu nejen názvem, ale také jemně narůžovělou a pleťovou barvou. Mají originální střih s živůtkem, který má srdíčkovu linii výstřihu a spadlé rukávky, a kulatě střiženou spodní sukní s vysokým rozparkem, kterou překrývá svrchní průsvitná vrstva z vyšívaného šifonu. Vzniká tak dojem elegance, hravosti a svůdnosti.

Vermeil

Claire Pettibone 2023

Vermeil znamená pozlacený stříbrný šperk. A stejně tak i tyto svatební šaty jsou zdobeny zlatou krajkou a výšivkou na stříbřitém saténovém základu. Jsou založeny na klasickém bálovém střihu se živůtkem a rozšířenou sukní s vlečkou. Moderní a jedinečný nádech jim dodává provedení: transparentní vrstva přes ramena vytváří iluzi spadlých ramínek, nápadné lemování podtrhuje pas a dekolt, vykrojená záda přinášejí atraktivní oživení.

Zdroj fotografií: Clairepettibone.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close