Elie Saab ve své svatební kolekci pro podzim 2022 vzdává hold vznešenosti

Elie Saab podzim/zima 2022.

Libanon je kolébkou mnoha vynikajících módních návrhářů světového věhlasu. K těmto hvězdám patří i Elie Saab. Jeho svatební šaty berou nevěstám dech. Nejinak je tomu i u kolekce určené pro podzim a zimu 2022.

Elie Saab podzim/zima 2022.

Kolekce je oslavou proměnlivé, ale vždy majestátní ženskosti, kterou kolem sebe nevěsty šíří. V modelech vycítíte tu eleganci, styl a až královskou vznešenost ženy v její nejemotivnější a nejslavnější den. V den, jehož je právě ona královnou.

Tuto zářivou auru nevěsty doprovázejí nadčasové siluety, prvotřídní materiály a hlavně okouzlující detaily, které ožívají v každém drobném pohybu. Oko upoutají jemné, až éterické krajky, trojrozměrné květinové motivy, třpytivé korálkové a perličkové výšivky, volány a mašle. Průsvitné vrstvy a výšivky reagují na hru světla, zatímco hluboké výstřihy, korzety a zvýrazněné pasy staví do centra pozornosti postavu nevěsty.

Takový mistr detailu, jakým Elie Saab je, nemohl zapomenout ani na důležité doplňky. A tak má každý model svou ladící ozdobu do vlasů a závoj.

Modely z podzimní kolekce

Look 1

Elie Saab podzim/zima 2022.

Tylová áčková sukně s jemným plisé a korzet s hlubokým a širokým V na zádech tvoří základ těchto svatebních šatů. Na první pohled vytvářejí pocit pohyblivosti, lehkosti a svěžesti. Slavnostní ráz dodává bohatá třpytivá výšivka z korálků a flitrů pokrývajících top. Jednoznačným show-stopperem u těchto šatů jsou pak volánková nadýchaná ramena, která nelze přehlédnout.

Třpytivá vyšívaná čelenka a dlouhý tylový závoj umocní dojem.

Look 2

Elie Saab podzim/zima 2022.

Pro minimalistky je určen další model. Využívá vlastností a slavnostního vzhledu materiálu. Hedvábný krep vyvolává dojem elegance a jemnosti již na pohled. Vynikne na široké sukni, kde hladce splývá k zemi, i na strukturovaném korzetovém živůtku bez ramínek. Oživujícím detailem je nápaditě pojaté křížení a skládání látky v oblasti vršku.

Ani tomuto looku nechybí k dokonalosti odpovídající čelenka.

Look 3

Elie Saab podzim/zima 2022.

Pokud chcete mít na podzim a v zimě zajištěno tepelné pohodlí, sáhněte po dlouhých rukávech. Svatební šaty číslo tři z aktuální kolekce je mají! Jsou celé poseté drobnými perličkami, stejně jako svrchní část živůtku s lodičkovým výstřihem a hluboko vykrojenými zády. Od pasu se pak šaty dále rozšiřují do tylové áčkové sukně, jen tu a tam oživené dotekem výšivky. Naše nadšení vyvolává transparentní iluzivní vrstva v dekoltu, která dává prostor dalším perličkám.

Padnoucí ozdoba do vlasů k těmto šatům má pochopitelně na sobě vrstvu stejných perliček a velmi nápaditým způsobem zdobí uzel učesaný v týle.

Look 4

Elie Saab podzim/zima 2022.

Bohatá róba s korzetovým topem bez ramínek a širokou princeznovskou sukní s vlečkou je skutečně vznešeným kouskem. A zblízka ještě o to více, protož teprve pořádně vynikne jemný 3D květinový vzor pokrývající horní část modelu. Milým oživením je malé véčko v horní linii korzetu.

Trojrozměrnými květinkami můžete ozdobit také svůj účes.

Look 5

Elie Saab podzim/zima 2022.

Bohatá, třpytivá, královská. Taková je 5. varianta v podzimně-zimní kolekci Elie Saaba. Již v samém základu přináší něco extra – na korzet bez ramínek navazuje široká, podložená sukně s vlečkou hodná skutečné královny. Model dále využívá kouzlo štědře rozmístěné stříbřité výšivky a vrstvení. Nádherně jej totiž doplňuje průsvitná látka překrývající živůtek a paže.

Lesk a třpyt nemůže chybět ani na vyšívaném kloboučku, který drží dlouhý katedrálový závoj.

Look 6

Elie Saab podzim/zima 2022.

Další model naopak tvoří v základu jednoduchost a čistota. Hluboký kulatý výstřih, ramínka, zvýrazněný pas a rozšiřující se áčková sukně vyzařují doslova dívčí, mladistvé vibrace. Na zcela jiný level tyto šaty pozvedává bohatství květinových 3D aplikací na horní polovině a něžná květinová krajka rozlévající se směrem dolů až k lemu sukně.

Trojrozměrný efekt má i ladící ozdoba do vlasů.

Look 7

Elie Saab podzim/zima 2022.

Moderní kouzlo nese tento model s boho náladou. Vzor krajky připomíná tolik oblíbené macramé, bohémsky působí i dlouhé rukávy, hluboký výstřih do V a zavinovací efekt živůtku. Mírně se rozšiřující sukně vytváří pěknou postavu. Šaty působí nesmírně pohodlně a nenuceně. Jako model, v němž spokojeně protančíte celý den a celou noc.

A pro jednoduchost připevněte dlouhý závoj přímo do vlasů, bez dalších ozdob. Tady jsou totiž ozdobou samotné šaty.

Look 8

Elie Saab podzim/zima 2022.

Tyto svatební šaty využívají efektní vrstvení transparentních látek a působivý střih. Hluboké véčko, zúžený pas a široká sukně vyzdvihují ženskost nositelky. A celoplošný vzorek malých kytiček vyvolává vzpomínky na odvážnou, objevitelskou dobu módy 60./70. let. Tím rozhodujícím detailem, s nímž šaty získávají punc dokonalosti, jsou pak mašle na ramenou.

A na hlavu se hodí čelenka ze stejného květinového materiálu, který tvoří svrchní vrstvu šatů.

Look 9

Elie Saab podzim/zima 2022.

Další kousek zdobí opět hojná třpytivá výšivka. Zejména v oblasti topu svým tvarem pomáhá modelovat elegantní postavu. Rozšiřující se tylová a šifonová sukně je nicméně lehoučká, pohyblivá, svěží. A mimořádnou lehkost svatebním šatům dodává iluzivní transparentní vrstva v místě dekoltu. Díky ní model z dálky vypadá, jako by měl hluboký výstřih se spadlými ramínky, ale při bližším pohledu si povšimnete, že se jedná o malý kulatý výstřih u krku a krátký rukáv.

Nechybí odpovídající ozdoba do vlasů.

Look 10

Elie Saab podzim/zima 2022.

Tyto svatební šaty rozhodně nejsou určeny pro milovnice minimalistického módního stylu. Na celoplošnou třpytivou výšvkou pokrytém základu se vyjímají tylové volány od lemu korzetového živůtku bez ramínek, přes celou sukni, až po superbohatý nadýchaný spodní lem. Toto je model, který obléknete, pokud chcete být vidět.

Stejně bohatá je i čelenka, která připomíná královskou tiáru. A třpytivá výšivka pokrývá také dlouhý závoj.

Look 11

Elie Saab podzim/zima 2022.

Jako sestavený z okvětních plátků. Právě tak vypadá poslední look této svatební kolekce. Elie Saab zde vsadil na kombinaci vznešenosti a jemnosti, a vyšlo mu to na výbornou. Poměrně jednoduchý a pohodlný střih áčkových šatů se zvýrazněným pasem povznáší právě trojrozměrná dekorace okvětních plátků pokrývající je především v horní části.

Dojem květinového věnce vyvolává také ozdoba do vlasů, která tak ladí nejen designově, ale i stylově.

Zdroj fotografií: Eliesaab.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close