Nádherné svatební pozvánky, které vás chytí za srdce, můžete mít i vy! Seznamte se s Wekresem

Hodně snoubenců v poslední době upouští od klasických svatebních pozvánek, kde jsou jediným doplňkem zlatého písma holubice či kytička. V současnost jsou velmi oblíbené svatební pozvánky na míru, které o samotných snoubencích leccos vypoví. Jedním z míst, kde můžete získat opravdu krásné pozvánky, ale i nějakou jinou tiskovinu, je Wekres – pozvánky s příběhem. A my za vás položili milé majitelce Wekresu několik základních otázek k její tvorbě.

Dobrý den, váš projekt Wekres, svatební pozvánky s příběhem, vypadá jako opravdu zajímavý nápad. Mohla bych se zeptat, kdo za celým projektem stojí? Co nám o sobě můžete říct?

Dobrý den, děkuji za pochvalu. Nápad vznikl díky mým dvěma přátelům – Martině a Lukášovi. Požádali mě, abych jim navrhla svatební pozvánky, že by měli rádi něco osobitého a originálního. Tak mě napadlo, že by bylo pěkné promítnout do pozvánky jejich pestrý příběh od dvoření se, přes první políbení až ke svatebnímu dni. Zrodil se tedy nápad s filmovým pásem a postavičkami. Jednoho večera jsem si jen tak čmárala do skicáku nějaké hlouposti a najednou se postavičky začaly formovat. Martina s Lukášem byli návrhem nadšení.

A tak vznikla první pozvánka. Se svědkem jsme nachystali takové malé překvapení, a to prezentaci promítanou na zeď, kde jsme každý obrázek vtipně okomentovali (jako svatební dárek jsem příběh pěti obrázků rozkreslila ještě o další čtyři, které jsme prezentovali jako necenzurovanou verzi příběhu), podařilo se nám tím hosty nejen pobavit, ale zároveň i vzbudit zájem o samotné pozvánky. Hosté se vyptávali, kdo pozvánky navrhoval, že se jim moc líbí, a že je to zajímavý nápad. Po několika letech a několika dalších navržených pozvánkách pro přátele se zrodil nápad Wekresu – svatebních pozvánek s příběhem. A tak jsem tady.

Co o sobě můžu říct? Hm, záludná otázka. Tak asi, že pocházím z Kladna z umělecké rodiny, s bratrem jsme se potatili a věnujeme se oba umělecké činnosti a mamka jakožto jediný exaktní element v rodině nás staví do latě. V samotné oblasti grafiky a designu se pohybuju třináctým rokem (sakra, když to takhle napíšu, zní to jako hodně času :-)).

A vlastně se dá říct, že grafikou a designem žiju…pořád si někde něco kreslím, čmárám na cokoli mi přijde pod ruku, od různých papírů, útržků, ubrousků v kavárně až po elektronický tablet. Při práci mám ráda hooodně hlasitou hudbu a ráda si i zazpívám (samozřejmě krásně), takže se tímto omlouvám všem mým sousedům. Zajímám se o architekturu, sport a vlastně o strašně moc věcí, nerada bych tedy vaše čtenáře nudila dalším vyjmenováváním, tak myslím, že přejdeme raději na druhou otázku.

A co nám můžete říct přímo o Wekresu? Co nabízíte, v čem vaše služba spočívá?

Wekres jsou unikátní kreslené svatební pozvánky, které tvořím na míru pro každé snoubence. Pozvánky mají jednotný charakter, který udávají kreslené postavičky. Vyrábím je tzv. na klíč – a tudíž se snoubenci mohou těšit už na výsledný produkt a nemusí nikde složitě cokoli obíhat, vyzvedávat a zařizovat. Veškerou komunikaci zvládneme online a pokud se chtějí snoubenci sejít, v Praze a okolí je to samozřejmě také možné. Snoubenci si u mne mohou objednat pozvánku s jednou kresbou nebo pozvánku s příběhem, kde je možnost mít kreseb až pět (většinou doporučuji lichý počet, tedy tři nebo pět).

Pokud si snoubenci přejí i jiné tiskoviny, například svatební menu, pozvání ke stolu, svatební noviny, velmi ráda je navrhnu a vyrobím společně s pozvánkami. Po schválení obrázku navrhnu komplet design pozvánky a po jeho schválení celé pozvánky vyrobím, zabalím, zkompletuji a zašlu snoubencům. Pozvánky dodávám i s krásnými obálkami a jako takový dárek ode mne snoubenci získají i originální obrázek kresby, který si mohou nechat třeba na památku a nebo ho dát do svatební dražby. Ke každé pozvánce přistupuji s pečlivostí a láskou, kterou věnujete svým nejlepším přátelům, preferuji vstřícnost, milé jednání a pokud to je jen trochu možné, snažím se snoubencům vyhovět ve všech jejich přáních.

Přináší vaše služby něco jiného než konkurence? V čem je váš projekt jedinečný?

Například pokud si snoubenci přejí, aby se motiv, který pro ně nakreslím na přání, již nikde neopakoval, mohu jim zaručit, že žádný stejný z mých rukou nevznikne. Tím se konkrétně jejich pozvánka stává exkluzivní a mohou říct, tu jsem si nechali navrhnout jenom pro nás. Jedinečný je celým procesem výroby a především svou osobitostí. Při výrobě kombinuji tradiční metody s moderními technologiemi. Příběh každého obrázku tedy začíná tužkou a papírem. Tím získávají pozvánky jistý rukopis a již zmíněnou osobitost.

Všimla jsem si, že Wekres má svoji stránku na Facebooku. Je možné vás najít i jinde?

Určitě ano. Najdete mě také na instagramovém profilu @wekres a ještě mám webové stránky www.wekres.cz.

Pokud má někdo zájem o vaše služby, co by měl udělat?

Napsat e-mail, zavolat nebo mě kontaktovat na sociálních sítích a vše domluvíme. Snažím se reagovat co nejdříve bez zbytečného prodlužování.

Jak dlouho trvá celý proces výroby od kontaktování zákazníkem po předání hotových pozvánek?

Standardně pozvánky dodávám do 4 týdnů od závazné objednávky, ale samozřejmě vycházím snoubencům maximálně vstříc, takže pokud vidím, že mám časový prostor pro rychlejší dodání, dodám pozvánky i třeba do 10 dnů. Vše záleží na domluvě s konkrétním párem.

Chystáte v současné době něco, na co se mohou snoubenci těšit?

To je přímo skvělá otázka a mám na ni i kladnou odpověď. Připravuji nové webové stránky, kompletně přepracované a snoubenci se mohou například těšit na…řekněme nový e-shop. Více prozrazovat nebudu, abych nezkazila překvapení. Nové webové stránky budu spouštět 9. 1. 2019, takže akorát včas na svatební sezonu.

Je něco, co chcete doporučit našim čtenářům?

Rada pro ženy: svatba by měla být jeden z nejkrásnějších momentů vašeho života, ne nejvíc stresový moment vašeho života. Rada pro pány: nevěsta má vždycky pravdu.

Zdroj: Wekres

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close