Svatební kytice, které vzdávají hold podzimu

Podzimní svatební kytice

Podzim nabízí překvapivě mnoho nádherných květin i dalších možností, jak mít sezónní, okouzlující svatební kytici. Tady jsou ty nejzajímavější nápady pro podzim 2021.

Podzimní svatební kytice
Hollysweddingflowers.com

Při plánování podzimní svatby se pro vás může stát oříškem svatební kytice. Ať už narazíte na horší dostupnost vybraných květin nebo zjistíte, že vaše nejoblíbenější kytky neladí se zbytkem podzimního dekoru. Nenechte se však zaskočit, s námi vyřešíte všechny zádrhele podzimní floristiky.

Než si začnete v hlavě dávat dohromady představu o vysněné svatební kytici, uvědomte si pár detailů. Je třeba počítat s tím, že některé květy už nemusí být tak snadno dostupné nebo je seženete za podstatně vyšší ceny než na jaře a v létě. Proto se vyplatí sáhnout po kytkách, které na podzim přirozeně kvetou. Toto roční období je sice dobou, kdy se příroda chystá na zimní pauzu, zeleň pomalu žloutne a uvadá, listí opadává, přesto i v chladnějších měsících se můžeme těšit z řady typicky podzimních barevných květů. Ve svatební kytici přitom budou vypadat neotřele a zajímavě.

Podzim ale kromě květin nabízí i celou řadu dalších prvků, které se dají zakomponovat do svatební kytice. Využijte bohatství v podobě podzimních plodů a přírodních materiálů a přizpůsobte svou svatební kytici podzimnímu stylu.

Efektní podzimní kytice může být trochu melancholická a sázet na tmavé barvy, převislé prvky a volnou strukturu. Jinou variací na podzimní téma je jásavá barevnost z celého podzimního spektra, od rudé, přes oranžovou, až po zlatožlutou. Podzimní kytice budou spíše velké až oversize, bohaté a dramatické.

Jaké květy můžete využít do své podzimní svatební kytice

Růže. Ty se hodí v každém ročním období a za všech okolností. Jsou vždy dostupné v mnoha odstínech. Lechce melodramatické povaze podzimu budou svědčit velkokvěté čajové varianty, ideálně plně rozkvetlé.

podzimní svatební kytice
Weddingwire.com, foto Wish Blossom Flowers

Jiřiny. Kytka, která kvete i na našich zahrádkách, je na podzim dobře dostupná, a přitom velmi efektní a v posledních letech i módní. Známé jsou také pod označení dahlie.

Podzimní svatební kytice
Weddingwire.com, foto The Flower Hat

Chryzantémy. Také listopadky patří k podzimním stálicím, v Číně jsou dokonce symbolem podzimu. A také dokonalosti, vytrvalosti a stálosti, což si pro své manželství jistě přejete. Vlna boho a cottagecore svateb je navíc díky jejich neokázalé kráse vynesla na výsluní.

Víte, že? Podle jedné studie květy chryzantém čistí vzduch v místnostech!

Podzimní svatební kytice, chryzantémy
Blooms.de

Orchideje. Cymbidium je nádherná květina, která se svým vzhledem k podzimní náladě velmi hodí. Existuje ve velkém spektru barev, včetně podzimních odstínů karamelové, oranžové, bordó nebo hnědé.

Podzimní svatební kytice
Junebugweddings.com

Amaranthus. Trsy tmavorůžových květů laskavce, které mohou ve svatební kytici vytvořit převislý efekt, jsou skvělým doplňkem pro podzimní květinovou tvorbu. V kompozici je nepřehlédnete, dodávají vazbám dynamiku a svěží barevný akcent.

Podzimní svatební kytice
Popsugar.com

Kala. Tradiční svatební květina kala je pro podzimní kytice také vhodná. Je něžná i klasická a seženete ji v mnoha barvách od jásavých podzimních odstínů až po působivou černou.

Podzimn ísvatební kytice, svatební kytice kaly
Sashaboheme.com / Stylemepretty.com / Pinterest.com

Sukulenty. Nechcete už na podzim kvetoucí kytky? Zkuste sukulenty. Jejich výhodou je, že jsou odolné, mají mnoho hezkých variant a přes svou rostoucí popularitu stále působí neokoukaně.

Podzimní svatební kytice, kytice ze sukulentů
Weddingwire.com

Zajímavé podzimní detaily ve svatebních kyticích

Plody. Četné podzimní plody, jako jsou jeřabiny, šišky, kaštany nebo šípky, osvěží design každé svatební kytice a pomohou velmi snadno doladit sezónní vzhled.

Podzimní svatební kytice
Emmalovesweddings.com

Listy. Spadané listí je doslova synonymem podzimu a koneckonců jednomu z podzimních měsíců dalo i jméno. Využijte barevné listy ve své svatební kytici nebo z nich dokonce udělejte jeden z hlavních motivů vaší listopadové veselky.

Podzimní svatební kytice
Brides.com
Podzimní svatební kytice
Theknot.com, foto Rebecca Yale Photography

Zelí. Okrasné zelí nebo podobné druhy zeleniny podtrhnou roli podzimu jako doby dozrávání. Zároveň jsou samy o sobě dostatečně výrazné a velké, takže vytvoří žádaný objem a vy budete muset shánět (a platit) jen menší množství květů.

Podzimní svatební kytice
Theknot.com, foto JaneCane Photography

Oblíbená barevná paleta pro podzimní svatební kytice

Syté barvy. K podzimu se výtečně hodí barva rudého svatomartinského vína, krvavých listů a bordó i fialových zralých plodů. V kombinaci s tmavými barvami doplňků, od čokoládové po černou, či se zastřenými metalickými odstíny získáte dokonale dekadentní podzimní tón.

Sytá podzimní svatební kytice
Weddingwire.com

Zářivé barvy. Příroda se na podzim umí také pěkně odvázat a nabízí gejzíry jásavé oranžové, žluté, okrové či jasně červené. Inspirujte se paletou podzimního lesa.

Zářivá podzimní svatební kytice
Elledecor.com, foto Edward Underwood Photography

Jemné zastřené tóny. Podzim jsou však i tlumené variace s odstíny blush, růžové, zlatavé a krémové, symbolizující zklidnění a pomalé usínání přírody, slabší sluneční svit a pomalý příchod zimy.

Pastelová podzimní svatební kytice
Theknot.com, foto Jenny DeMarco Photography

Zdroj úvodní fotografie: Dwpinsider.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close