Podzimní svatební dorty jako umělecké plátno. Inspirujte se

Podzimní svatební dorty

Podzimní svatby jsou skvělé v tom, že příroda nabízí obrovské množství inspirace pro celkové pojetí svatby i jednotlivé detaily. Podívejte se na nejkrásnější podzimní svatební dorty.

Podzimní svatební dorty
Southernliving.com

Svatební dort je jedna z nejvýznamnějších součástí svatební tabule. Jednak je to dezert, na který se celá řada hostů velmi těší, jednak je součástí svatební tradice, podle níž každý z hostů by měl ochutnat alespoň sousto, aby novomanželé byli šťastní. A v neposlední řadě je svatební dort často nepřehlédnutelným designovým solitérem, který může výrazně pomoci navodit svatební téma, nese svatební barvy nebo styl.

V této souvislosti se samozřejmě hodí také proto, aby podtrhl podzimní ladění vaší veselky. Doladí barvy ubrousků i styl dekorace a zpečetí celkové vyznění. Vzhled podzimního svatebního dortu přitom nemusí znamenat jen oranžovou barvu spadaného listí a jablka. Inspirujte se níže v našem článku, jak také můžete vyjádřit podzimní náladu svatebním dortem.

Jak vybírat svatební dort na podzim

Výhodou podzimu je, že panují chladnější teploty, a proto máte širší paletu cukrářských možností než v horkém létě.

  • Můžete zvolit hutnější dorty, které by v létě byly příliš těžké.
  • Začíná období pro šlehačkové dorty, které by v horku tály.
  • Totéž se týká i dortů s máslovým krémem – nehrozí, že krém žlukne.
  • Máslový nebo čokoládový krém můžete využít také jako výzdobu svatebního dortu a nechat si tedy vytvořit hotové umělecké dílko.
  • Ani na podzim se však nemusíte zříkat lehkých, nahých či ovocných dortů – naopak, využijte sezónní ovoce k originální chuti či výzdobě.

Nejinspirativnější svatební dorty na podzim

Umělecký. Elegance architektury a jemnost raně podzimních barev přináší do svatebního designu dotek umění. Mějte na paměti, že méně je někdy více, a omezte doslovnou upomínku na tuto roční dobu v podobě přírodních listů na ozdobné minimum.

Podzimní svatební dorty
Foto Shannon Von Eschen

Imitace podzimní přírody. Dokonalým tipem pro přírodně laděnou svatbu je dortík dekorovaný tak, aby imitoval podzimní přírodu. Tato březová kůra je ovšem jedlá, stejně jako zlaté plátky a opadané lístky.

Podzimní svatební dort
Foto Meraki Custom Cakes

Sezónní barvy. Podzim je přímo synonymem pro syté zlatavé, okrové či oranžové odstíny. Vylaďte svůj elegantní minimalistický svatební dort do těchto barevných tónů. Může doplňovat vaše hlavní svatební barvy, nebo mezi nimi zářit jako kontrastní akcent.

Svatební dorty na podzim
Foto Carley Jayne Photo

Podzimní přírodniny. Pár větviček barevných listů a zralých bobulí, drobné přírodniny a sušené kvítky. To jsou detaily, které jinak klasickému bílému dortu vdechnou kouzlo podzimu.

Dorty na podzimní svatbu
Foto BrightBird Photography

Malování máslovým krémem. Tlumené tóny a v silných vrstvých nanášené tahy máslovým krémem dělají z tohoto dortu nádherný obraz podzimní přírody. Využijte chladnějších dnů a dopřejte si krémovou pochoutku.

Podzimní svatební dorty
Weddingforward.com

Listy jako doplněk. Je-li vaší srdcovou volbou jednoduchý dort zdobený tón v tónu, dolaďte podzimní náladu servisem! Bezprostřední okolí dortu vyzdobte jemnými přírodninami podle vašeho výběru. Zachováte tak eleganci a čistotu dezertu, a přitom dáte jasně najevo, kdy se svatba koná.

Svatební dorty na podzim
Foto Rachel May Photo

Tmavé barvy. S říjnem přichází dříve večer. Vsaďte na tmavé barvy svatebního dortu a vystihnete tato brzká stmívání. Hodí se i pro období kolem Halloweenu. Nemusí to být zrovna černá, skvělý je i krém z hořké čokolády.

Dorty na podzimní svatbu
Foto Mallory Carlson

Květiny a plody. I podzim nabízí hojnost květin a mnohé z nich jsou skutečnými skvosty! Naaranžujte jejich krásu na svatební dort a doplňte sezónním ovocem. Připomenete si tak opulentní barokní hostiny, kdy květiny, ovoce a dekorace z mis doslova přetékaly.

Svatební dorty na podzim
Foto James x Schulze

Podzimní barvy a zlato. Sytá vínová, krémová a zlatá, to je elegantní a luxus vzbuzující barevná kombinace pro podzimní svatební dort. Využijte stylizované lístky pro potisk dortu, které jen nenápadně upozorní na probíhající roční období.

Svatební dort na podzim
Foto Justine Lureva Photo

Ovoce nasladko. Jemnou notu podzimu vystihují sušené a dobarvené růžové hrušky. Je to něžná varianta pro éterické nevěsty, hodí se na bohémské svatby v lůně přírody i k eleganci zámeckého prostředí.

Podzimní svatební dorty
Foto Maria Mack Photography

Přetékající bohatství podzimních barev a ovoce. Naopak šťavnatou stránku podzimu vystihuje tento bohatě zdobený dortík. Čeká vás minisvatba jen pro pár hostů? Pak je jednopatrový dort ideální. Na menší ploše bohatá dekorace o to více vynikne.

Svatební dorty na podzim
Foto David and Kathrin

Tlumené mlžné tóny. Nostalgii zamlžené přírody vystihují tlumené odstíny narůžovělé, béžové a čokoládové. Díky chladnějšímu počasí se nemusíte bát spousty krému nanášeného v silných vrstvách.

Podzimní svatební dort
Foto Gabrielle Desmarchais Photography

Nahý s podzimně laděnou dekorací. Nahé dorty se stále drží v popředí zájmu. Působí venkovsky, domácky a nenuceně. Když takový kousek odzobíte rozkrájenými jablky, hruškami a dalším ovocem, vytvoříte perfektní tematickou kompozici pro podzimní veselku.

Podzimní svatební dort
Weddingforward.com

Čistý design. Jděte na to oklikou. V jednoduchosti je krása, nechte proto vyniknout obdivuhodnou strukturu povrchu dortu a téma pouze jemně symbolicky naznačte pomocí stylizované podzimní větvičky.

Podzimní svatební dort
Foto Paperlily Photography

Rustikální. Na přehlídce podzimních svatebních dortů nesmí chybět rustikálně laděný kus! Svatební stůl dokonale doladí nahý nebo polonahý dort zdobený podzimními, čerstvě uzrálými plody.

Svatební dort na podzim
Foto @thelittlepickle

Bílá a podzimní oranžová. Klasikou je kontrast jásavě oranžové a čistě bílé barvy. Využít můžete barevné listí, ale také podzimní květiny, jako jsou jiřiny či astry, nebo celoroční krásky jako kaly, orchideje nebo velkokvěté růže.

Podzimní svatební dorty
Foto The Pastry Studio

Zdroj fotografií: Brides.com, Weddingforward.com, úvodní foto Weddings.lovetoknow.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close