Svatební tržiště je on-line bazar, kde ušetříte finance ze svatebního rozpočtu a bude vás to bavit

Chystáte-li svatbu, jistě víte, že je to poněkud nákladná záležitost. Mnoho drobností – a leckdy ne levných – přitom pořizujete pouze na jednorázové použití. A co pak s nimi po svatbě… Mladý projekt Svatební tržiště nabízí elegantní řešení. Na tomto bazárku zeměřeném výhradně na svatební zboží a služby můžete veškeré svatební vybavení nabídnout k prodeji. A naopak, koupíte tu různé poklady za zlomek ceny.

Svatební tržiště propojuje bývalé a budoucí nevěsty, aby si vzájemně předaly – prodaly, darovaly či koupily – nejrůznější svatební nezbytnosti. Od všemožných dekorací, až po svatební šaty nebo vybavení pro ženicha. A  to vše v přehledném prostředí, naprosto jednoduše na pár kliknutí, s možností vyhledávání, extra uživatelskými balíčky či ohodnocením prodávajících.

O tom, že on-line nákupy z druhé ruky nemusí být  vždy výhrou, čteme často. Proč na Svatebním tržišti máte velkou šanci na nákup povedený a jak celá myšlenka vůbec vznikla, to nám pověděla zakladatelka projektu Zuzka Pithardová. Je vám její jméno povědomé? Není divu, znáte ji z našich stránek ze spojení s agenturou F&H Wedding.

Svatební second hand šetří kapsu i přírodu

Jaké věci se podle vašich zkušeností hodí pořizovat z bazaru?

Jednoznačně dekorace a drobnosti, kterých nevěsty nakupují velké množství, a po svatbě už jsou prakticky k jiným účelům nepoužitelné. I ve svatebních šatech bývá na tržišti největší výběr, tam je ale vhodné si vybrat prodávajícího, který je v dojezdové vzdálenosti, abyste si mohla šaty vyzkoušet. Fotka totiž snese vše a dá se s ní kouzlit. Výsledný model pak může vypadat úplně jinak…

Proč nakupovat na svatbu z druhé ruky?

Pro mě je hlavní důvod, proč jsem přemýšlela a spustila tenhle portál, možnost používat věci opakovaně. Neskladovat je v garážích, či sklepích, nebo je dokonce nevyhazovat. Na tržišti je možné věci i darovat a to je určitě přínosné více, než zahazovat. Máte dobrý skutek k dobru a fajn pocit, že můžete pomoci někomu, kdo by si běžně tyto věci dovolit nemohl. Jako nakupující získáte věci výrazně levněji, než kdybyste kupovala nové.

Na co si ale dát pozor?

Tak jako prodávání na sociálních sítích je nákup a prodej prostřednictvím bazarových portálů “ošemetný”. Čas od času se objeví podvodníčkové, kteří vylákají peníze předem, nebo posílají za velké peníze zboží bez hodnoty. I když je fajn, že těchto lidí ubývá. A hlavně z toho důvodu je u nás nákup, prodej i komunikace podmíněna přihlášením uživatele. Chceme, aby bylo vše transparentní a lidé se znali. Aby mohli napsat zkušenost, recenzi. Abychom eliminovali podvody a nekalosti. A přihlášení u nás funguje i přes Facebook, takže to uživatele nijak nezdržuje.

Svatební tržiště pro nákup i zábavu

Co vás přivedlo k založení Svatebního tržiště?

Miluju život, zkoumám ho a snažím se ho uchopit z té základní podstaty. Žijeme na krásné Zemi, v krásné zemi – Čechách a žijeme v nadbytku. Ten bohužel pak způsobuje to, že se nám oceány plní plastem, odpadky se zakopávají do krajiny… Zkrátka se snažím žít tak, že z přírody čerpám životní sílu, a tak bych jí ráda něco vracela.

Co se týče svatebních dekorací a maličkostí (to zejména), jsou to často velké krabice zbytků, velmi často z umělých materiálů, vyráběné na druhé straně světa lidmi, kteří za to dostali mizerně zaplaceno. A ty pak končí v odpadu. Moje vize je, aby si nevěsty dovolily koupit kvalitnější a stylovější, lokálnější a dražší výrobky, protože ví, že si je jiná nevěsta za odpovídající peníze použije znovu. Že i nevěsta, která má omezený rozpočet, může vybrat hezké věci a omezit tak plýtvání a vyhazování něčeho, co po jednom použití už opravdu nefunguje.

Zároveň také dávám prostor všem šikulám, které tvoří krásné věci spojené se svatební tematikou.  Takže jednou z možností je na tržišti prodávat věci, co už nepotřebujeme, ale také naše nápady, náš talent, naše výrobky.

V čem je vaše Svatební tržiště specifické?

Každý bazar bude tvrdit, že je jedinečný. Já jsem hodně okoukala z toho, co už tu je, ale chtěli jsme udělat prodávání trochu hravé. A tak na Svatebním tržišti za peníze nakoupíte kredity. Ty jsou podle výše v kurzu vůči koruně, tzn. čím více nakoupíte, tím levněji. V současnosti nabízíme 3 balíčky a to Start, Ideál a Plus.

S kredity si pak každý může zvýrazňovat inzeráty a vkládat je tak na různé pozice, které mu zajistí  lepší viditelnost na webu. Prostě si s možnostmi hrát, protože ho to může stát třeba 5-10 Kč.

Myslím si, že i systém vyhledávání produktů je pěkně nastaven a když máte specifické přání, můžete jej zadat a netrávit tak čas listováním na mnoha stránkách tak, jak třeba funguje prodej přes Facebook.

Jak nákup a prodej u vás na Svatebním tržišti probíhá?

Samotné nákupy a prodeje si už zákazníci realizují sami mezi sebou. K nám pak mohou psát recenze a informace, jak jednotlivé obchody probíhaly a tím sdělit ostatním své zkušenosti. Tím pádem bychom u nás měli odstranit pochybné a nefunkční prodejce velmi snadno. My jim zkrátka otevíráme tržnici a co za co kdo smění, je otevřené 🙂

Na jaro chystáte také zajímavé akce – reálný svatební bazárek v Plzni – povězte nám o tom něco více…

Bazary nebo swapy jsou poslední dobou hodně v kurzu a za mě to opět plní účel nevyhazovat věci, protože někomu jinému ještě poslouží, a tak se nabízí i model bazaru se svatebním zbožím. Takže ano, chystáme před sezonou jedno či dvě setkání a uvidíme, jaký to nabere směr, zda dokážeme v jeden den propojit všechny vdavekchtivé a zároveň ty vdané, které mají co nabídnout. U každé takové akce je třeba vydržet více opakování, aby si lidi všimli, aby se naučili využívat jejich možností, takže jsme takoví testeři.

Tak, milé nevěsty, brouzdejte a nakupujte na Svatebním tržišti a aktuality zjistěte na Facebooku.

 

Zdroj: Svatební tržiště a Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close