Éclairs jsou okouzlujícím dezertem, který na své svatbě musíte mít

Éclairs na svatbu

Svatební hostina si vyžaduje nejen tanec, tradice a dobrý oběd, ale také nějaké to mlsání. Vedle svatebního dortu bývá k dispozici nejrůznější cukroví. Skvělým tipem, jak oživit nabídku sladkého baru, jsou éclairs.

Éclairs jako svatební dezert
Polkadotwedding.com

Francouzský zdobený dezert z odpalovaného těsta plněný krémem snoubí vynikající chuť s možností designově se vyřádit na nápaditém zdobení.

V Česku můžete jeho ekvivalent najít také pod jménem banánek. Ten je obvykle rozkrojený a náplň je viditelná mezi vrstvami těsta, zatímco éclairs bývají duté a náplň je uvnitř, nicméně rozdělení mezi oběma variantami není nijak přísné.

Eclairs
750g.com

Těsto je stejné, jako např. na profiterolky. Tvar dezertu je podlouhlý, je to vlastně jakási tyčinka, která je uvnitř dutá. A tady už začíná cukrářská hra. Můžete zvolit nejrůznější příchutě krémů, jejichž barevnost se dá dokonce doladit k barevnosti svatby nebo svatebního tématu. A nakonec je tu horní část eclairky, kterou můžete dozdobit podle svého vkusu.

Éclairs
Unsplash.com

Víte, že? Dezert vznikl ve Francii v 19. století. Původně měl několik názvů, mimo jiné například „malá vévodkyně“. Jeho současný rozšířený název znamená záblesk. O významu se spekuluje. Jednou z teorií je, že díky své lahodnosti je vždy bleskově sněden.

Éclairs jsou krásným oživením prezentace na sladkém baru, vyjímat se budou na svatební tabuli, ale potěší také jako dárek pro hosty na cestu domů, ať už samostatně v designové krabici nebo jako součást tradiční výslužky ve stylu „od každého něco“.

Elegantní eclairs na sladkém baru.
Elegantwedding.ca
Éclairs na svatební tabuli
Greylikesweddings.com
Éclairs jako dárek pro svatební hosty.
Pinterest.com

Designová inspirace na ozdobení éclairs

Tyto nádherné nadýchané sladkosti můžete vyzdobit skutečně mnoha způsoby. Máme pro vás inspiraci, jak také mohou vypadat. Určitě si vyberete!

Tradiční způsob je lesklá poleva. Tu můžete dále zdobit různými dekoracemi, abyste dosáhli požadovaného stylu: elegance, romantiky, venkovské domácké pohody, luxusu, hravosti…

Eclairs
Citycookie.co.uk
Eclairs
Instagram.com, @joakim.prat
Eclairs
Lexpress.fr
Eclairs
Pinterest.com

Oříšky a čokoláda jsou vždy sázkou na jistotu. Mohou vypadat elegantně i mile rustikálně. Záleží jen na vás, jak k této kombinaci přistoupíte.

Eclairs
Verdadedesabor.blogspot.com
Éclairs nebo banánky jako svatební dezerty
Dasbackstuebchen.de
Eclairs
Weheartit.com

Milujete slaný karamel? Dopřejte ho i svým eclairkám.

Eclairs
Trissalicious.com

Jdete-li do bohatě zdobené svatby v duchu letošních maximalistických trendů, pak rozhodně použijte zlaté a další metalické detaily. Chválu budou sklízet také perličky.

Eclairs
Pinterest.com
Eclairs
Somethingturquoise.com
Eclairs
Wedluxe.com

Velmi romantické jsou květinové motivy. Květy mohou být cukrové i živé. A ať už je doplníte elegantními ozdobami nebo ovocem – jedno, jestli čerstvým nebo sušeným mrazem – dosáhnete doopravdy působivého spojení, které láká k zakousnutí.

Eclairs
Instagram.com, @anougesweetdesigns
Eclairs
Trendhunter.com
Eclairs
Inlovewithcake.com
Eclairs
Junipercakery.co.uk

Můžete i vrstvit. Na krém položte plátek čokolády, marcipánu nebo jiné dobroty. Dosáhnete tak větší struktury a získáte další prostor, jak oslnit oko diváka.

Eclairs
Queenbee1924.tumblr.com
Eclairs
Lilcookie.com

Venkovský nenucený vzhled získá tento dezert, když je ozdobený krémem a ovocem. Tato dvojice může být nahoře, nebo jako prostřední vrstva, kdy horní část už bude jen pocukrovaná. Tyto tyčinky nemusí být jedna jako druhá, rozdílnost a celý jejich design naopak podporují pocit poctivé domácí výroby. Jako od babičky.

Eclairs
Unsplash.com
Eclairs
Foodgawker.com

Roztomilé miniéclairs potěší ty, kdo se chtějí v mlsání držet i na svatbě zkrátka.

Eclairs, minieclairs, svatební dezert.
Camillestyles.com

Milujete makronky a teď se najednou nemůžete se rozhodnout, jestli nedát přednost éclairs? Tuto těžkou volbu pro vás rozsekneme – servírujte éclairs zdobené makronkami!

Eclairs
Wedluxe.com

Úvodní fotografie: Bakemag.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close