Vera Wang se pro svatební kolekci na rok 2023 inspirovala ve vlastním ateliéru. Oslavuje kreativitu a řemeslo

Vera Wang 2023

Jedna z nejzářivějších hvězd nejen svatební módy nás stále, znovu a znovu, ohromuje svými svěžími návrhy. Pro svatební kolekci na rok 2023 se Vera Wang nechala inspirovat intimitou a kreativním prostředím svého vlastního ateliéru.

Vera Wang 2023

Vera Wang je módou posedlá. Proto stále tvoří, i když by už mohla jen sklízet plody své dlouholeté práce. A hlavně, stále přichází s inovativními nápady. Ve spolupráci se značkou Pronovias vycházejí krásné, nositelné kolekce svatebních šatů pro každou nevěstu. A pod labelem Vera Wang Haute Wedding zase lehce provokativní a velmi stylové kolekce, které poslouží jako bezedná studnice inspirace.

A právě na haute couture svatební kolekci pro rok 2023 jsme se podívali blíž.

Intimní inspirace mnoha nálad

Pro rok 2023 se návrhářka nechala inspirovat v prostředí sobě nejbližším. A to ve zkušebně svého ateliéru. Kde jinde je také žena nejvíc sama sebou, nejvíc odhalená a otevřená všem možnostem, které svatební šaty nabízejí, než v soukromí krejčovské dílny či designérského ateliéru, kde se konkrétní modely připravují, sestavují, sochají na míru?

„V této kolekci jsem chtěla oslavit uměleckou a řemeslnou atmosféru mého ateliéru, kde probíhá „tvorba šatů“ v nejpravdivějším slova smyslu.“

Vera Wang na svém Facebooku

Protože tvorba šatů není jen střih a sešití kusů látky. Je to zachycení nálady, hledání podstaty a konstrukce modelu. Z toho vyplyne výběr střihu, materiálu, detailů. A teprve potom přichází precizní krejčovské řemeslo s jeho finesami, jehož výsledkem je perfektní kus oděvu plně vyjadřující svou nositelku.

V kolekci pro rok 2023 se tato vrstevnatost odráží v různorodosti modelů, které mají odlišné siluety, barvy, detaily i styl. Každé šaty jsou jedinečné ve své emoci a dokonale provedené díky ruční práci těch nejšikovnějších profesionálů. Snoubí se v nich jemnost a odvážnost, praktická zemitost i surreálná lehkost.

Vidíme záplavu tylu, nevšední moderní materiály, hru s transparentností a obřími 3D aplikacemi, odhalenou kůži na nečekaných místech, řasení a skládání metrů látky do barokně dynamických tvarů. Siluety jsou úzké na tělo, áčkové i empírové. Je zde spousta doplňků a detailů jako vlečky, pláště či rukavice, mašle a květiny.

Nechte se okouzlit bohatstvím vjemů, které obklopí vaše smysly a odhalí vám nejhlubší tajemství dámských šatů.

Inspirace pro nevěsty roku 2023

Ariel

Vera Wang 2023

Lehoučká tylová róba ve slonovinovém odstínu okouzluje především svým nápaditým spirálovým vzorem z nařasené látky, který nám malinko připomíná hvězdnou noc Vincenta van Gogha. Pikantnost dodává transparentní sukně a stojáček zdobený organzovou květinou.

Alexa

Vera Wang 2023

Hluboce vykrojený živůtek šatů je z textilního neoprenu. Technickou funkčnost tohoto materiálu zjemňuje plisovaný tyl dlouhé plesové sukně s vlečkou a kaskády drobných i větších květů z hedvábné organzy, které pokrývají oblast boků. Nepřehlédnutelnou tečkou je pak obří mašle u krku.

Priscilla

Vera Wang 2023

Sestra dříve představeného modelu Ariel se také chlubí tylovými spirálami. Moderní švih přináší asymetrická sukně, vpředu podkasaná v délce mini, vzadu protažená do dlouhé vlečky. Balanc proporcí zajistí naddimenzovaná mašle u krku a díky krátké sukni vyniknou nejen vaše nohy, ale i střevíčky.

Desdemona

Vera Wang 2023

Jednoduché slipdress v tělové barvě kopírují postavu, aby se střih sukně od poloviny stehen rozšířil a protáhl do vlečky. Asymetricky řešený živůtek s transparentní vrstvou vyvolává éterický dojem. Famózní je pak dramatická květinová aplikace ze stříbrného lurexu a bílé vlny.

Titania

Vera Wang 2023

Nude šaty empírového střihu s živůtkem v prádlovém stylu akcentujícím balkonové košíčky (vlevo). Dominuje jim vrstvená tylová sukně se světle růžovou vlečkou a atraktivně pojatý dekolt s vícenásobným křížením ramínek. Model Hermia (vpravo) má podobné ladění, živůtek však zdobí obrovská mašle.

Fleur

Vera Wang 2023

Kousek pojmenovaný „Květina“ má příhodně zdobenou širokou sukni z květinové krajky a tylu. Vrstvení materiálů a velká mašle v pase přinášejí dojem lehkosti, protiváhou je hladký neoprenový živůtek bez ramínek s výstřihem ve tvaru písmene U. Eleganci završují vysoké rukavice v bílé a černé barvě.

Athena

Vera Wang 2023

Průsvitná sukně hustě pošitá drobnými perličkami je prvním, co u tohoto nude modelu upoutá oko. Hned na druhý pohled zaujme živůtek bez ramínek se srdíčkovým výstřihem a efektem vody. Šaty jsou střihově jednoduché, rozmarné a mladistvé.

Laetitia

Vera Wang 2023

Textilní neopren patří v této kolekci k oblíbeným materiálům. Šaty Laetitia jsou z něj ušity celé. Dominuje jim úzká silueta mořské panny s dramatickou mašlí v oblasti kolen a nápadným řasením spodního volánu a vlečky. Vršek nemá ramínka, hlavním ozdobným prvkem horní části je hluboký úzký výstřih. I tento kus vypadá skvěle s černobílým párem dlouhých rukavic.

Flour

Vera Wang 2023

Francouzský tyl a italská macramé krajka se snoubí na tomto modelu, kterému atraktivní křížení různorodých materiálů přináší proměnlivost a jiné vyznění z každého úhlu. Má úzký střih mořské panny, a živůtek v prádlovém stylu se špagetovými ramínky s mašlí.

Cordelia

Vera Wang 2023

Áčkové asymetrické šaty s přitažlivým dekorem řaseného a spirálovitě stáčeného tylu zdobí nápadité řešení zad a dramatická watteau vlečka nasazená ve výši lopatek.

Leonia a Sabine

Vera Wang 2023

Šaty Leonia (vlevo) a Sabine (vpravo) spojuje nádherný materiál – lehký hedvábný taft – a podobný styl založený na žabičkování a nabíraných balonových efektech. Leonia má užší střih a překvapivé vykrojení ve spodní části zad, Sabine je plesovou róbou se širokou sukní zdobenou impozantními rozetami a malinkými volánky po celém obvodu sukně a vlečky.

Hortense

Vera Wang 2023

Úzké pouzdrové šaty sázejí na dramatický efekt tylu s motivem obřích květů, prosvítající části a asymetricky pojaté dlouhé rukávy. Velmi efektní je v podání zvoleného materiálu také vlečka, která působí jako spletená z nějakých neskutečných exotických květů.

Zdroj fotografií: Verawang.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close