Tropická svatba: vytvořte si žhavou atmosféru věčného léta a smíchu. S našimi tipy to zvládnete mávnutím proutku

Pokud se vám už teď začíná stýskat po létě, udělejte vše pro to, aby vaše nadcházející svatba ho byla plná. Letní zářivou atmosféru zaručí tropické ladění oslav. Tématické svatby nás baví, a tak vám právě tropickou inspiraci přinášíme. 

Tropy, džungle, moře a palmy… V tomto tématu je obrovský prostor pro fantazii a inspiraci. Chybět nesmí záplava rostlin a jasné barvy. Exotickou atmosféru přinese kombinace těchto barev: zelená, bílá, tyrkysová, lososová, meruňková, fuchsiová, zlatá. A právě do tohoto stylu je laděna i jedna z trendy palet Pantone institutu pro svatby letošního roku, o kterých jsme psali.

Jednoduchý návod pro tropický půvab

Vše začíná už pozvánkami, kterými naznačíte, na co se mohou svatebčané těšit. Nevíte, kdo vám takové vyrobí? Zkuste najít inspiraci na Svatebním blogu.

Svatba s tropickým nádechem vynikne v nějaké krásné zahradě nebo skleníku, překvapivě se ale hodí také k industriálnímu prostředí a geometrickému stylu.

Svatební obřad dekorujte záplavou barevných květin.

Místo pro oslavy pak můžete vybavit například ratanovým nábytkem koloniálního stylu, všechny jistě okouzlí závěsná houpačka. Pro novomanžele nebo i jen nevěstu na focení či hostinu bude krásné solitérní křeslo. A nechcete-li nábytek kupovat, víme, kde jistě seženete krásné kousky k pronájmu. Náladu doplní baldachýn, svatební stan či teepee.

Styl ovšem tvoří i drobné dekorace. Zapojte motivy velkých listů (stále populární monstera se bude dobře shánět, super jsou i banánové a palmové listy), květin, kokosu a palem, exotického ovoce (ananas, banány) a samozřejmě tropická zvířata (plameňáci, papoušci, klidně i nějaká ta šelma).

Popsané listy se mohou hodit i jako jmenovky nebo jiné svatební informační materiály – umělé koupíte v IKEA, tabulku s motivem třeba v e-shopu Dekobyt.

Po protančených hodinách přijde hostům vhod ladící polštářek, nohám uleví žabky v pestrých barvách. Velké horko zmírní vějíře, ať už slaměné či ratanové, nebo textilní. Můžete si také nechat vějíře potisknout vlastním motivem.

Svatební menu by mělo být barevné a milovníci detailu ocení, když do něj zapojíte exotické ovoce, kokosy apod.

Také dort a další sladkosti se musí nést v tropickém duchu, což zajistí živé květiny či odpovídající design – zde se otvírá prostor pro fantazii cukráře.

A také prostor pro fantastické barevné exotické koktejly.

Nevěsta a ženich

Pro nevěstu z tropů budou jako stvořené rozevláté lehké šaty na ramínka, mohou být háčkované nebo krajkové. Hodí se i průsvitné materiály a populární odhalená záda.

Do vlasů vetkněte živé květy.

Celé to může podtrhnout výrazný barevný prvek, ať už v podobě květinových ozdob nebo bot (nádherné barevné unikáty seženete jak z druhé ruky, tak i nové na e-shopech nebo v kamenných prodejnách, můžete si je také nechat ručně pomalovat). Do ruky popadněte třeba slaměnou kabelku evokující první objevitele džunglí.

V kytici nesmí chybět některá z těchto květin: orchidea, kala, strelície, protea, toulitka. A bohatství zeleně, včetně eukalyptu nebo některých velkých listů, které jsme zmiňovali jako dekorace.

Ženich by měl obléknout lehký oblek ve světlých barvách, klidně to lze pojmout i ležérněji, vtipná je barevná podšívka (když si necháte ušít oblek na míru, můžete si vymyslet, co jen chcete) nebo sytě barevná kravata. Vše doplní stylový slaměný klobouk. A do klopy ten nejbarevnější květ z vaší svatební kytice!

Družičkám dejte květinové věnečky nebo náramky, samozřejmě ve stylu vaší svatby.

A ještě trocha inspirace:

 

Zdroj: marthastewartweddings.com, bridalmusings.com, chicandstylishweddings.com, pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close