Nevíte si rady s barevností vaší svatby? Poohlédli jsme se za vás, co pro letošek navrhuje Pantone Color Institute

Barevné ladění svatby je jednou z prvních věcí, které si musí nevěsta ujasnit, než se vrhne na vymýšlení dekorací, doplňků a květinové výzdoby. Ale vybrat ty pravé barvy může být někdy oříšek. Podívali jsme se, jaké trendy doporučuje Pantone Color Institute, který je v oblasti barev zaručenou autoritou.

Při výběru barvy, která bude vévodit vaší svatbě, se v prvé řadě orientujte podle toho, co se líbí vám. Jestli máte rádi syté barvy, můžete kytici a drobné doplňky vybarvit výrazně, milovnice jemných, pastelových odstínů nebo přírodních tónů si také najdou svoje. Vemte v úvahu také názor ženicha. Koneckonců, je to den vás obou, a tak byste se v prostředí, kde se bude odehrávat, měli oba cítit dobře.

Důležitý je také svatební styl. K rustikální, venkovské nebo lesní svatbě se budou hodit jiné barvy, než ke klasickému nebo dokonce luxusnímu provedení.

A pak jsou tu módní trendy. Některé, jako třeba jemnost a pastely či bílá na svatební šaty, jsou víceméně stálé. Jiné se rok od roku mění. Velký vliv na barevné módní trendy má Pantone Color Institute, který mimo jiné stanovuje i barvu roku.

Ve spolupráci s globálním svatebním virtuálním tržištěm WeddingWire připravil Pantone institut několik barevných svatebních palet, které budou v tomto roce absolutně in.

Kvetoucí láska

Tato paleta snoubí jemné pastelové tóny s kontrastními odstíny fuchsiové, fialové, rudé či lesní zelené. Toto barevné uspořádání skvěle vynikne na strukturálních květinových vazbách, které jsou velkým trendem svatebních dekorací pro rok 2019, na stůl můžete přidat například sušené plody.

Barevné schéma kvetoucí lásky by mělo vyvolat pocit tepla, bezpečí a pohodlí, spokojenosti a romantické lásky.

Zlatá chvilka

Zlatá paleta je inspirována přírodními tóny, s dotekem moderní svěžesti. Najdete tady teplé tóny oranžové, meruňkové či okrové, doplněné o neutrální odstíny a zlaté či měděné odlesky. Jako dekorace skvěle vynikne letos populární pampová tráva, oblioviny a floristický minimalismus.

Paletu ocení milovníci přírody, jednoduchosti a čistoty, kteří se obejdou bez velkých kontrastů a divokých kombinací.

Nalezený ráj

Neobvyklost naopak slibuje rajská paleta. Její tvůrci se inspirovali tropickou krásou, takže můžete vybírat se zářivých barev a originálních kontrastů. Lososová, korálová, oranžová, stejně jako tyrkysová, petrolejová či mořská zelená tady mají své místo.

Barevnost je veselá a hravá, dovoluje snoubencům se opravdu barevně vyřádit. Vybarvit můžete květinovou výzdobu, doplňky i dekorace, barevně můžete pojmout také třeba tropické koktejly nebo ovocné nápoje v drink baru.

Půlnoční pohlazení

A zese úplně jiná je poslední paleta. Zde dominují tóny temně modré, fialové a purpurové, které najdete na obloze po západu slunce. Doplňují je metalické a třpytivé odlesky hvězd či měsíční zářivě bílá. Barvy úžasně vyniknou na sametu, který je v roce 2019 materiálem číslo jedna.

Paleta osloví ty, kteří vnímají magickou sílu a tajemnost začátku nové životní etapy. Je silná, energická a sebevědomá.

Barva doladí atmosféru, ale důležití jste vy

Jak je vidět, výběr svatební barevnosti může dát zabrat. Hlavní kritéria jsou jasná, pojďme si je tedy ještě jednou shrnout:

  • vaše oblíbené barvy
  • oblíbené barvy vašeho nastávajícího
  • styl svatby
  • barevné trendy roku

Věříme, že po přečtení tohoto článku se vám bude rozhodovat snadněji. A třeba vás inspiruje zrovna některá z nabídnutých palet, nebo si tam vyberete jen jeden či dva odstíny. Hlavně, ať si svůj den v obklopení příjemných barev užijete s láskou a úsměvem.

Zdroj: Pantone.com, Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close