Zařizujete svatební hostinu? Máme pro vás tip! Originální drinky, voňavou kávu i vyladěné pochoutky vašim hostům připraví Bar & cocktail catering

Pořádáte svatbu na zahradě, ve staré stodole nebo jinde, kde není pořádná kuchyně ani bar? Nebo jen chcete oživit vaši svatební oslavu pestrou nabídkou profesionálně připravených drinků? Pak právě pro vás se hodí nabídka cateringových společností. Dodají jídlo a pití a vy jste bez starostí. Nejen na nápoje se specializuje Bar & cocktail catering.

Jídlo a pití, to je základ každé úspěšné oslavy. Když hostům nabídnete skvěle chutnající klasiku, jistě budou spokojeni. Pokud je ale chcete oslnit, nechte pro ně připravit něco extra. Především míchané nápoje, skvělá vína, kvalitní destiláty, ale také vynikající káva nebo třeba domácí limonády, to je to, co vám pomůže vystoupit z řady.

V široké nabídce cateringových společností se samozřejmě nelze tak rychle zorientovat, proto pro vás zajímavé firmy vyhledáváme. Tentokrát nás zaujal Bar & cocktail catering z Hradce Králové, právě díky tomu, že v nabídce spojují kvalitní jídlo i pití. Začali s nápoji, ale dnes připraví, ve spolupráci s dalšími profesionály z oblasti gastronomie, kompletní catering nejen na svatby, ale také na firemní večírky, festivaly, plesy, oslavy atd.

Zeptali jsme se nejen na to, co nabízejí, ale také jak nápoje na svatbu vybírat a jaké drinky jsou aktuálně v módě. Na naše otázky odpovídal majitel společnosti Michal Novák. Od počítačů před lety odběhl za bar a už tam zůstal. Je příkladem toho, že když práce člověka baví, výsledky stojí za to.

Pojďme rovnou bez okolků k věci: proč si na svatbu objednat právě vaše služby?

Na tuto otázku bych nejspíš měl odpovědět tak, že jsme nejlepší ve svém oboru (smích). Je to tak, že se snažíme být nejlepší a to, co děláme, nás velmi baví, a proto se v tom stále snažíme zdokonalovat. Jsem vystudovaný ajťák, který před lety brigádně začal pracovat za barem. Ta atmosféra mě úplně vtáhla a hned jsem věděl, že tohle je ono! To mě naplňuje a tomu se chci naplno věnovat. Naše motto zní: „Není to práce, je to naše hobby!“ – a to je podle nás to nejdůležitější. Myslím si, že práce musí člověka bavit a pak ji dělá dobře.

Co vše nabízíte?

Naším hlavním zaměřením jsou delikátní koktejly, kvalitní vína, kávy a destiláty. Ve spolupráci se zkušenými kuchaři a cukráři nabízíme i moderní a klasickou kuchyni. Vždy se snažíme o snoubení všech chutí.

Máte nějaký svatební balíček, nebo je vše na domluvě?

Samozřejmě máme určité předlohy v podobě svatebních balíčků. Preferujeme však spíše osobní přístup, kdy vytvoříme individuální nabídku, dle přání a potřeb klientů.

Jak vůbec pití na svatbu vybírat? Co by nemělo chybět?  Čemu se raději vyhnout?

Na každé svatbě nesmí chybět výběr z alkoholických i nealkoholických nápojů. Je dobré dát hostům na výběr z širší nabídky, ale na druhou stranu se to nesmí zase přehánět. Mělo by se počítat s řidiči, dětmi a lidmi, kteří alkohol nepijí, ale i s lidmi, kteří si alkoholické nápoje vychutnají. Výběr nápojů je vhodné volit s ohledem na složení hostů, typ svatby, ale také roční období. Někteří preferují klidnější svatbu a jiní mají svatbu jako životní párty. Ani jedno není špatně. Chybět by určitě neměl přípitek.

Jsou i ve vašem oboru nějaké svatební trendy? Co bude v kurzu příští rok?

Již pár let jsou trendy v gastronomii obecně – domácí výrobky. V barové sféře jsou to domácí nápoje (například domácí limonády a podobně). Dnešní zájem lidí se naštěstí ubírá směrem zdravějším – méně cukru, méně tuku, více zeleniny… Trendem je také menší využití plastů v podobě papírových a bambusových brček a zálohovaných kelímků (tzv. nicknack).

Dalším trendem je využití méně známých značek nápojů. Oblíbené bývá využít menší rodinný pivovar, kávu, kterou nekoupíte jen tak v každém supermarketu. Tedy oslnit hosty něčím, co neznají, protože dnes jsme všichni velmi zvídaví a rádi poznáváme nové věci.

Myslím si, že v našem oboru se trendy nemění každým rokem, většinou se trend udrží okolo tří let. Začínám si všímat, že koktejly v České republice začínají zaujímat své pevné místo.

Můžete našim čtenářům poradit nějaký méně obvyklý, stylový nápoj na přípitek?

Dnes je velmi oblíbené prosecco, které lze na trhu vybírat z široké nabídky druhů a chutí. Proto se snažíme prosecco zařadit i do našich drinků. Toto šumivé víno ve spojení s kvalitním ginem a limetkou, je výbornou variantou pro stylový a méně obvyklý přípitek. Také to svatební atmosféru rozproudí trochu rychleji.

Jaký nápoj momentálně připravujete nejraději?

Velmi rádi připravujeme koktejly na bázi nových destilátů. Známé koktejly jsou výborné, avšak naší zálibou je tvorba nových, neznámých drinků. Přelom letošního léta a podzimu nám přinesl jahodový gin, který jsme zařadili do naší mixologie, a je to pecka!

A teď pár praktických informací:

Jaké máte požadavky – technické a co se týče vybavení?

Jediné, co potřebujeme, je prostor pro naši práci. Určitou plochu, kde si vše postavíme a začneme tvořit. Veškeré potřebné vybavení máme své.

Jak dlouho dopředu si vás objednat?

Jak se říká – čím dřív, tím líp. Náš letní kalendář se již nyní zaplňuje. Ideální doba pro objednání je 2-3 měsíce dopředu.

Kolik vaše služby cca stojí?

Ceny jsou vždy individuální. Záleží na rozsahu akce – počtu lidí, objemu nápojů a pokrmů na osobu a podobně. Jak naši nabídku, tak i ceny tvoříme po domluvě se zákazníkem.

Než se rozhodnu, může vaše drinky a další věci z nabídky někde ochutnat?

Ochutnávka je samozřejmostí, přece nebudeme kupovat zajíce v pytli. Vždy se snažíme o dokonalé seznámení s naším sortimentem.

Účastníme se spousty veřejných akcí, jako jsou svatební veletrhy, festivaly zaměřené na gastronomii a podobně. Ochutnávka je možná buď na těchto akcích nebo po domluvě i v jiné termíny. Preferujeme ochutnání v Hradci Králové, jelikož jsme Hradečáci, avšak není to podmínkou. Rádi přijedeme připravit ochutnávku i jinam.

Chcete se domluvit na ochutnávce nebo si služby Bar & cocktail catering rovnou objednat? Nic není jedoduššího. Stačí kliknout na e-mailovou adresu, obrátit se na firmu přes messenger nebo vytočit telefonní číslo. Kontakty máte zde:

E-mail: info@baccatering.cz

Messenger: m.me/BarAndCocktailCatering

Telefon: 736 428 199

Facebook: www.facebook.com/BarAndCocktailCatering/

 

Zdroj: Bar & cocktail catering

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close