Jak na to, aby byla nevěsta krásná, jemná a přirozená? Vše o svatebním líčení ví vizážistka Ivana Polomská

Snad každá nevěsta řeší, jak bude ve svatební den vypadat. Nejen šaty, ale také líčení vytváří celkový dojem. Ale jak docílit právě na ten den krásné a svěží pleti? Jaké je tajemství nalíčení, které vydrží po celý den? A co si vzít s sebou do kabelky? Zeptali jsme se profíka, vizážistky Ivany Polomské.

Ivana Polomská působí na Ostravsku a Opavsku. Líčení a vizáž ji zajímaly už v dospívání, ale první kurz si udělala až na mateřské. Od té doby si plní svůj sen. Líčí pro film a divadlo, ale velkou radost jí dělají také nevěsty.

Můžete od ní čekat účes a líčení, které vás zkrášlí, ale současně zachová váš vlastní vzhled. Zkrátka, nalíčí vás tak, aby vás ženich poznal. A když nevěsta sama neví, co by vlastně chtěla, Ivana poradí, co by jí mohlo sedět. Pro svatební den sází na jemnost, přirozenost a kvalitu. Posuďte sami v našem rozhovoru, nebo z fotek na webu a Facebooku této vizážistky.

Než se zeptáme na líčení, začněme trochu zeširoka. Co můžou nevěsty pro sebe udělat samy, aby měly na svatbu pleť v dokonalé formě?

Hlavní pravidlo je hydratace. Jak dostatečný pitný režim, tak hlavně dobrá hydratace pleti. Pokud toto není, je pleť unavená, bez jiskry. Jestliže má někdo problematickou pleť, měl by to řešit i rok dopředu, ať je výsledek co nejlepší. Hodně se setkávám s jakousi představou z Instagramu, že pod make-upem přece nejde nic vidět, i když je pleť tragická. Jenže ta videa jsou z určité vzdálenosti a ta vrstva, co na sebe aplikují – to by snad nikdo nechtěl.

V čem je výhoda svatebního líčení od profesionální vizážistky – oproti třeba kamarádce?

Z pohledu profesionální vizážistky jde hlavně o kvalitu zpracování a celkově výdrž make-upu, aby se nemusela nevěsta celý den strachovat, zda líčení vydrží, zda není rozmazaná atd. Neříkám, že kamarádky dobře nelíčí, ale přece jen již máme ověřené produkty a postupy, to svoje know-how.

Podle čeho vybírat tu nejkvalitnější kosmetičku a vizážistku? 

Určitě má každá své portfolio, web, Facebook. Tam můžeme vidět konkrétní práci a posoudit, zda nám tento styl sedí. Dalším krokem jsou recenze, které jsou na různých svatebních webech a doporučení z osobní zkušenosti. A také je hodně důležité, jakou kosmetickou značku používá. Zda je kvalitní a trvanlivá.

Tipy a rady pro krásný pohled

Co považujete na svatebním líčení za nejdůležitější?

Rozhodně kvalitu, zpracování a trvanlivost. A to, aby se nevěsta cítila dobře.

Vaším tipem pro nevěsty je jemnost. Co říkáte na umělé řasy?

Záleží, co je potřeba, aby byl výsledek dokonalý. Některým ženám stačí řasenka, protože mají nádherné svoje řasy. Ale jsou nevěsty, co řasy nemají skoro žádné a výrazněji nalíčené by se necítily. U nich platí, že jakmile nalepíme jen řasy, oko se krásně otevře a je výrazné i bez stínů a linek. Ale opravdu s rozumem a citem. Nechceme, aby nám ženich při mrknutí odletěl.

A jak mít dokonale upravené obočí? 

Obočí je velmi důležité, utváří celkový výraz v obličeji. Metod na úpravu je velmi mnoho. Od lehkého zafixování, dokreslení, až po permanentní make-up. Já stojím za přirozeností a v současné době je pro mě nejlepší metodou Brow Filler, kdy se chloupky vytáhnou, zafixují a dobarví. Má to úžasný efekt.

Jaké kosmetické pomůcky by každá nevěsta měla mít s sebou v kabelce v den svatby? 

Ideálně žádné. Make-up profesionálně vytvořený jako takový celý den vydrží. Jediné, co vždy doporučuji, je rtěnka nebo lesk. Protože, i když jsou různé neslíbatelné produkty, tak tu rtěnku prostě sníte. Hlavně u svateb, kdy líčím v 6 ráno a fotit se novomanželé jdou v 7 večer.

Vlasy, koruna krásy

Kromě líčení také můžete nevěsty učesat. Co od vás nejčastěji chtějí vytvořit?

Zase v tomto přichází jednoduchost, takže volné rozpuštěné vlasy nebo messy drdoly. Tady ovšem záleží na kvalitě vlasů.

Jak dlouho trvá vytvoření účesu na svatbu?

Podle kvality a hustoty vlasů a také podle typu účesu asi hodinu, až hodinu a půl.

Stane se, že vaše služby využije i nastávající ženich?

Ano, taky chtějí být upravení. Ale u nich se to týká právě hlavně těch vlasů.

Jak to chodí u svatební vizážistky

S jakým časovým rozestupem by se měla nevěsta ozvat vybrané vizážistce?

Většinou se nevěsty objednávají i rok dopředu, aby si rezervovaly termín. Ty velmi žádané vizážistky mají obsazeno opravdu velmi brzy.

A kdy potom obvykle probíhá zkouška líčení?

Já provádím zkoušku cca 2-3 týdny před svatbou. To už má nevěsta jasno ohledně šatů, doplňků, květin a můžeme na to navázat.

Jak zkouška u vás vypadá? 

Probereme představu nevěsty, jak by mělo líčení a účes vypadat. Často přinesou i obrázky, tak vše konzultujeme. V poslední době se díky bohu upustilo od rádoby instagramového líčení, které se na tuto příležitost opravdu nehodí, a nastoupila přirozenost. Nevěsta by měla být jemná a přirozená. Po nalíčení a účesu pak vše opět konzultujeme, zda ještě něco neupravit, nebo doplnit. Aby byl make-up dokonalý.

Kontakty

Adresa: Lihovarská 410, Velká Polom, Ostrava

Telefon: +420 605 84 64 80

Email: info@liceni-ostrava.cz

Web: Liceni-ostrava.cz

Facebook: Facebook.com/Vizazistka.IvanaPolomska

 

 

Zdroj: Liceni-ostrava.cz a Fb.com/Vizazistka.IvanaPolomska

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close