Potřebujete svatebním hostům ukázat, kudy kam? Přinášíme inspiraci na informační cedule a cedulky

Svatební den bývá hektický a trochu nervů a času vám ušetří, když svým hostům zcela jasně a zřetelně dáte najevo, kam a kdy mají jít, co tam mají dělat a podobně. K tomu výborně poslouží vítací a informační cedule. Pojďte se podívat, jak také mohou vypadat a co rozhodně nesmí chybět.

Wedinspire.com

Faktem je, že bez cedulí a nápisů se obejdete. Ale ušetří vám starosti s neustálým odpovídáním na dotazy a jsou také tím finálním dotekem, který dodá vaší oslavě osobitost.

Věcí, které se dají sdělit ceduličkou, je spousta. Můžete začít už tím, že svatebčany navedete na místo, kde se svatba koná, případně ukážete, kde mohou zaparkovat a kudy dojdou na místo obřadu.

Etsy.com

Krásnou tradicí je uvítání na svatbě. Dále jsou tady různé směrovky (k hostině, k baru, sladkému baru, na taneční parket, k fotokoutku, dětskému koutku atd.) a cedulky označující daná místa. Ukažte jim, kam mohou odkládat přání a dary a kde najdou například vějíře nebo trepky. Nesmí chybět svatební program a harmonogram dne, stejně jako zasedací pořádek a následné označení jednotlivých stolů.

Můžete hosty také navést, jak tvořit strom přání nebo jinou podobnou památku na svatbu či jak to chodí ve fotokoutku, na parketu, na baru. Pro focení se hodí nějaký pěkný citát…

Sweetcarolinacollective.com

A tak by se dalo pokračovat. Důležité ale je znát své priority a vybrat si z moře možností jen to, co pomůže právě vám. Aby se to nezvrtlo a z vaší veselky se nestal jen les směrovek a pokynů! Druhým pravidlem je jednotnost – zvolte si styl svatby (rustikální, elegantní, boho, moderní aj.) a ten dodržujte. Ve výzdobě, na svatebních tiskovinách i cedulích.

A teď se můžete inspirovat, jakou podobu mohou svatební nápisy také mít. Rádi tvoříte? Dobrá zpráva – spoustu z nich snadno vyrobíte sami!

Weddingforward.com

Uvítací cedule

Rustikální, venkovská a lesní svatba ocení dřevěné palety nebo desky.

Herecomestheguide.com
Weddingchicks.com

Elegantní a minimalistické cedulky jdou rovnou k věci.

Homeyohmy.com
Lilyandroeco.com

Nápis na zrcadle nemusí být hned napsaný rtěnkou…

Chichostess.com

Stále moderní jsou akrylové průhledné tabule.

Etsy.com

Originální je místo cedule rovnou květinová kompozice.

Instagram.com/chicsigndesigns

A co takhle textil?

Rockmywedding.co.uk

Vezměte to s humorem

Samostatnou kapitolou jsou vtipné infonápisy.  Pokud máte smysl pro humor a víte, že to pobaví i hosty, směle do toho. Přinášíme malou inspiraci pro ty, kteří vládnou angličtinou – na vaši vlastní svatbu si pak nápisy přeložte do češtiny, aby se pak babičky nedivily, co že to po nich chcete.

A ještě něco málo v češtině a slovenštině.

Jak jen to říct

Chcete své hosty poprosit, aby během obřadu nefotili?

Zasedací pořádek – a nebo vysvětlení, že žádný není.

Instagram.com/heididavidsondesign
Beremese.cz

Další inspirace:

Etsy.com

 

Zdroj úvodní fotografie: Bleigh-design.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close