Elie Saab vzdává hold Bejrútu v podobě haute couture kolekce podzim/zima 2020

Svatební šaty Elie Saab

Libanonská hvězda Elie Saab nabízí to pravé pro každou nevěstu, která miluje bohatství detailů a originalitu propracovaných návrhů. Tady je ukázka z jeho zasněné kolekce pro podzim/zimu 2020.

Elie Saab představil svou kolekci podzim/zima 2020 Haute Couture prostřednictvím krásné on-line přehlídky v Libanonu. Byla to pocta jeho domovské zemi, zejména městu Bejrút, místu, které bude vždy nazývat domovem. Hledání takové krásy v době krize je to, co v tuto chvíli všichni potřebujeme.

Kolekce podzim/zima 2020 odráží pocity po ničivém výbuchu, který doslova rozmetal bejrútský přístav i sídlo samotného návrháře. Je to pohádkový příběh o kouzlech všemocné přírody.

Bylo to, jako by se Elie Saab, tváří v tvář zjevné marnosti módy a oblékání, ještě silněji věnoval pohádkové estetice, která z něj udělala oblíbeného návrháře pro nejbohatší nevěsty po celém světě. Vzdal hold kráse a odolnosti svého rodného města.

Inspirován jemnými barevnými paletami nebeského východu slunce, bohatými texturami z bohatství Země a liniemi klidných tekoucích vod, představuje Saab sbírku krásných božstev, která ztělesňují esence jeho nejoblíbenějšího Bejrútu.

Elegantní modely jsou jako jemná hedvábná nit ranní mlhy, hrají si na schovávanou mezi průhledností a stínem. Vlají a tančí v organických siluetách z lehoučké organzy a vyšívaného tylu.

Všechno ve světě této kolekce svatebních šatů vypadá fantasticky a neskutečně, přesto je to všechno naprosto reálné. V době, kdy je lidstvo nuceno zpomalit svůj rytmus, se Elie Saab rozhodl hledat kořeny v uklidňujícím tempu přírody. Libanonský designér vzývá obnovující se energii živlů, aby vytvořil kouzelný pohádkový svět, který nekonečně roste a kvete. Je to schopnost snů, která dává dech naději, budoucnosti plné možností.

Zdroj: Eliesaab.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close