Svatební účesy z copů: Elegantně uhlazené i bohémsky rozevláté variace, které si zamilujete

Svatební účesy z copů

Vlasy zapletené do copu se v letošním roce těší velké oblibě, a tak není divu, že hrají prim i mezi nevěstami. Tady jsou ty nejkrásnější svatební účesy upletené z copů.

Svatební účesy z copů
Ruffledblog.com

Možná vám obyčejný cop nepřipadá nijak zvlášť slavnostní pro svatební účes nebo ho považujete spíš za sportovní záležitost. Opak je ale pravdou.

Kromě toho, že existuje hned několik druhů copů, je i doslova nekonečné množství variací, jak spletené vlasy ve svatební den pojmout. Mohou se stát pouze základem pro komplikovaný výčes, ať už elegantní nebo bohémsky uvolněný, ale také okouzlovat samy o sobě.

Vrkoče jsou velmi ženské a zdůrazňují strukturu vlasů, protože se na nich krásně láme světlo. Pro nevěsty se tak mimořádně hodí. Textury výborně vyniknou na světlých vlasech, ale svědčí i tmavovláskám. Pro větší plasticitu se nabízí k využití také různé vlasové řasenky a tónování. A náš tajný tip – umělé copy dodají vašemu účesu na objemu!

Jestli váháte, kdy je ten pravý čas začít řešit svatební účes, mrkněte do svatební mobilní aplikace Bride Advisor. Nejen, že tam najdete podrobný časový harmonogram příprav, ale také se vám jednotlivé položky ve vhodnou chvíli samy připomenou! Aplikace má spoustu dalších funkcí pro zjednodušení svatebních příprav a je zdarma.

Vyberte si nejlepší cop pro váš svatební účes

Pod pojmem cop si asi představíte klasicky tři na střídačku zapletené prameny vlasů. To je základ, který má ale spoustu podob.

Francouzský cop. Velmi známý a oblíbený cop, který je „připletený“ k hlavě a jednotlivé prameny k němu postupně přibíráme. Nosí ho už malé holčičky, ale skvěle vypadá v každém věku! Umí prakticky stáhnout všechny vlasy z obličeje, pokud se ovšem nerozhodnete ponechat kolem tváře volné prameny. Může být hladký a pevný i ležérně rozcuchaný, vést klasicky od temene do týla, po straně, křížem přes hlavu nebo tvořit zapletenou čelenku.

Holandský cop. Vzniká podobně jako francouzský, jen se prameny překládají nikoliv shora, ale dole pod copem. Výsledkem je, že cop vypadá, jako by na hlavě ležel. Někdy ho najdete také pod označením obrácený nebo boxerský cop.

Rybí cop. Plochý cop připomínající vzor rybí kosti vypadá velice žensky a efektně. Na rozdíl od ostatních copů se v něm střídají jen dva prameny, z nichž odeberete vždy část, kterou přehodíte vedle. Čím tenčí pramínky, tím je copek subtilnější.

Poloviční francouzské copy – waterfall braids. Jsou to copy zaletené technikou francouzského copu, ale jen na horní části hlavy, obvykle zešikma, a část pramenů se nechá volně splývat jako vodopád (odtud také anglické pojmenování copu).

Cop s gumičkami. Takový cop-necop, pro jehož vytvoření potřebujete pomoc gumiček. Z části vlasů na temeni vytvoříte culík, ten rozdělíte napůl a mezi polovinami protáhnete další culík vytvořený o patro níž. Horní culík pod ním zase spojíte, a tak pokračujete, jak dlouho chcete. Na závěr prameny povytáhněte, abyste vytvořili objem.

Řádky – cornrows. Tyto cůpky se táhnou podél hlavy. Můžete je naplést hodně těsně a vytvářet tak na hlavě doslova obrazce, nebo vytvořit volnější variace.

Rasta copánky. Záplava drobných pevných copánků nemusí být doménou jen pro africké vlasy. Svatební účes oživí, když jich využijete jen několik a doplníte je např. volně zapletenými klasickými copy, což je kombinace, která se skvěle hodí k boho stylu. Zapojit můžete i syntetické barevné copy, dredy nebo pírka!

Copatá inspirace na zapletené svatební účesy

Čistá krása copu. Vsaďte na jednoduchost a nechte vyniknout krásu vaší hřívy i struktur zapletených vrkočů. Aby vaše copy patřičně zazářily, věnujte pozornost péči o zdraví vlasů.

Svatební účesy z copů
Weddingforward.com / Lovehairstyles.com

Zešikma a po straně. Sčesejte a zapleťte vlasy na straně hlavy, nebo nasměrujte svůj cop šikmo. Je to efektní a pokaždé jedinečné.

Svatební účesy z copů
Southernliving.com / Sooshell.com

Polorozpuštěné vlasy. Nemůžete se rozhodnout, jestli vlasy zaplést, nebo nechat volně splývat? Řešením jsou copy jen z horní části vlasů! Tento účes se hodí pro romantické křehké nevěsty.

Svatební účesy
Ruffledblog.com / Modernwedding.com.au

Výčesy. Copy se mohou stát také součástí vyčesaných účesů. Veďte jeden měkce zapletený pramen po straně do nízkého uzlu, nebo rebelskými řádky naopak doplňte vysoko umístěný drdol. Copy vyniknou nejen na části přiléhající k hlavě, ale také mohou tvořit některé prameny v samotném drdolu.

Svatební účesy
Fabmood.com / Lovehairstyles.com

Elegance. Copy sice na první pohled působí spíš bohémsky, ale najdou si své uplatnění i v případě elegantní svatby. Uhlazené pletýnky ještě více zvýrazní krásu a zdraví vašich vlasů.

Svatební účesy
Itakeyou.co.uk / Modwedding.com

Uvolněné variace. Velice populární jsou volné nebo dokonce trochu roztřepené účesy, u nichž nevadí, že se tu a tam uvolní pramen. Vy tak nemusíte neustále kontrolovat, je-li vše na svém místě. Ozdobte je květinami nebo – pro rustikální a sezónní efekt – třeba zralým obilím!

Svatební účesy nedbalá elegance
Weddingforward.com / Fabmood.com

Zapleteno nad čelem. Nádherné jsou čelenky z copů. Tenké nebo široké, z volného copku nebo přibírané, doplněné ozdobou nebo jen tak samotné. I jednoduchý účes se díky tomuto efektu pozvedne k nečemu mimořádnému.

Svatební účesy s copy
Julianarakoza.com / Modwedding.com

Kombinace copů. Zakomponujte do svého svatebního účesu různé druhy i síly copů. Kontrasty mezi nimi zajistí, že se bude na co dívat nejen během svatebního obřadu.

Svatební účesy s copy
Theknot.com, foto Josh Gruetzmacher Photography / Pinterest.com

Jemné a nežné. Jste spíš jemný typ? Nevymýšlejte žádné extravagantní účesy, právě mladistvě působící copy jsou pro vás jako stvořené. Zvolte hladce pletené vrkoče, které doplní například jemný šperk nebo kytička tzv. nevěstina závoje.

Něžné svatební účesy
Destinationweddingdetails.com / Ostty.com

S květinami. Květiny ve vlasech, to je hit! Pro boho nevěsty jsou tu výrazně barevné, dramatické květinové koruny a čelenky, pro elegantní dámy jeden květ klasicky připevněný na straně. Romantičky si zase vpletou drobné kvítky do celé délky svého copu.

Svatební účesy s květinami
Marthastewartweddings.com / Twitter.com/fianceebodas
Svatební účesy s květinami
Ambrosia-wedding.com / Modwedding.com

Se závojem. Ani copy samozřejmě nebrání tomu, abyste si vzala svatební závoj! Pokud chcete, aby zapletené vlasy byly vidět, umístěte závoj do týla.

Svatební účesy se závojem a copy
Bridalmusings.com / Weddingforward.com

Se šperky. Vyberte takové šperky, které budou ladit s liniemi i stylem vašeho účesu. Můžete tak získat hladce elegantní drdol ozdobený štrasovými květinami, stejně jako veselý rozcuch s dekorací z matného kovu.

Svatební účesy
Weddingforward.com

Originální kreace. Pevný pletenec od čela k temeni hlavy je neuvěřitelně šik. Zdola nahoru zapletené vlasy zase překvapivé a rozhodně originální. Sčešte vlasy z tváře do volných pletenců podél hlavy se schovanými konečky nebo poproste svoji kadeřnici, ať vám vymodeluje nějaké doslova výtvarné dílo. Inspirace je zde nekonečná!

Vyšesané svatební účesy
Lovehairstyles.com / Brides.com
Zapletené svatební účesy
Pophaircuts.com / Bryanfarrell.co.uk

Pro krátké vlasy. Ani jako krátkovlásky se nemusíte vzdávat svatebního účesu s copy! Zaplést můžete nejen mikádo, ale dokonce i úplně kraťoučké prameny.

Účes pro nevěstu z krátkých vlasů
Shorthairstyles.com / Apracticalwedding.com / Totalbeauty.com
Svatební účes z krátkých vlasů
Shorthairstyles.com / Stayglam.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close