Vtipné, romantické a originální svatební dary pro novomanžele

vtipné a originální svatební dary

Vymyslet dobrý svatební dar, to může být pěkný oříšek. Pokud si snoubenci nepřejí peníze a nemají seznam darů, musíte zapojit svou fantazii. Máme proto pro vás pár tipů na drobnosti, které pobaví nebo potěší.

Vtipné a originální svatební dary
Unsplash.com

Z pohledu toho, kdo vybírá svatební dar, je nejlepší, pokud snoubenci výslovně stanoví, že si přejí finanční příspěvek, nebo sestaví seznam darů, z nichž si vyberete. Tuto informaci obvykle sdělí ve svatebním pozvání, přes svatební koordinátorku nebo na svatebním webu. Vy pak máte jistotu, že se darem trefíte do vkusu i potřeb obdarovaných.

Ne vždy je to ale možné, protože snoubenci nechají výběr svatebních darů čistě na vás. Nebo jim chcete k finanční částce přidat nějakou osobní malou drobnost. Potom nastává doba přemýšlení, vymýšlení a hledání ideálního daru. Abychom vám to usnadnili, máme 19 tipů na vtipné i trochu lechtivé svatební dary.

Svatební dary v minulosti

Podle tradice dostávali novomanželé darem různé věci do vybavení jejich společné domácnosti, kterou teprve po svatbě zakládali. Proto mezi klasiku patří sady nádobí, porcelánové servisy, sklenice, ubrusy či příbory, moderní doba pak přidala také žehličky, varné konvice a mikrovlnky.

Časy se však změnily. S ohledem na to, že dnes velká část snoubenců společně žije už před svatbou a domácnost tak mají vybavenou, tento styl svatebních darů pomalu, ale jistě, ztrácí význam. Nejoblíbenější podobou svatebních darů jsou v současnosti finance. Pokud pak snoubenci přihlédnou k tradici a upřednostní věcné svatební dary, jde buď o konkrétní věci, které mají doplnit to, co jim ještě v domácnosti chybí (zde se hodí už zmiňované seznamy), nebo něco „navíc“, co nezbytně nepotřebují, ale potěší je to. Rostoucí oblibě se proto těší různé poukázky na zážitky či exkluzivní nákupy.

Vtipné a originální svatební dary
Unsplash.com

Jak vybírat svatební dary

Pokud jste se tedy dostali do situace, kdy sami vybíráte, čím vaše blízké po svatbě obdarovat, přemýšlejte tak, abyste novomanžele potěšili, pobavili – a neurazili.

Dnes se zaměříme na výběr osobních drobností, kterými k finančnímu příspěvku nebo vážně míněnému daru přidáte něco, co manželům později připomene právě vás.

  1. Vezměte v úvahu povahu daru. V případě vtipných drobností se může stát, že významu dárku porozumíte jen vy a novomanželé, protože odkazuje na nějakou vaši společnou zkušenost. V tom případě můžete přidat vysvětlení pro ostatní, nebo dárek doručit soukromě před svatbou či po ní k novomanželům domů. Nebo ho uplatněte na rozlučce se svobodou.
  2. Buďte vkusní. Smysl pro humor u lidí se liší a co jednomu připadá vtipné nebo lechtivé, může jiný vidět jako vulgární a obhroublé. Abyste se vyhnuli trapasu, zvažte nejen povahu novomanželů, ale i styl svatby a kdo se jí bude účastnit. Věřte, že existují i vtipné a sexy dárky s grácií.
  3. Buďte milí. Některé dárky mohou jednoho nebo oba z obdarovaných i zabolet nebo v nich i jen vyvolat nepříjemný pocit. Taková koule na noze není zrovna lichotivým vzkazem do začátku manželství. Mějte na paměti, že dnes jde o oslavu a zpečetění lásky dvou lidí. Věnujte svůj dar právě jejich vzájemné lásce.

Stále vás nenapadá, po čem se poohlédnout? Tady jsou naše tipy.

19 tipů na vtipné i lechtivé svatební dárky

Lechtivé stolní hry. Mohou být spíš romantické nebo vášnivé, nabídka je široká. Jsou-li snoubenci hravé povahy, nebo dokonce různé deskové hry společně hrají, tento typ dárku jim s velkou pravděpodobností sedne.

Sada venkovních her. Jestli si rádi hrají, ale zároveň si u toho chtějí zasportovat, věnujte jim sadu venkovních her, jako je pétanque, kubb, kroket, cornhole, obří Člověče nezlob se, apod. Než se však pro takový dar rozhodnete, zeptejte se sami sebe: mají hry kde hrát? Některé jsou přenosné a dají se vzít na výlet, jiné se lépe uplatní na vlastní zahradě.

Vtipné a originální svatební dary
Blog.zahradnizabava.cz

Vlastní bojovka. Jsou vaši přátelé dobrodruhové? Vymyslete a uspořádejte pro ně vaši vlastní, jedinečnou a jim na míru šitou bojovku, únikovku, poznávací hru apod.. Podle jejich zálib a vašich schopností.

Panáky, skleničky, hrnky. Zkrátka nádobí s iniciálami nebo jmény snoubenců, s datem a místem jejich svatby nebo vaším osobním vzkazem pro ně.

Vtipné a originální svatební dary
Sklenenyshop.cz

Knihy o manželství. Vzdělat se v oblasti manželství není nikdy na škodu a knih plných rad, jak lásku dlouhodobě pěstovat a řešit případné spory, je hromada. Vtipné, vážné, tradiční i moderní. Například 5 jazyků lásky, Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše, 10 minut denně pro váš vztah a další. Tip: Zkuste k „normální“ knize najít v antikvariátu nějakou starou příručku o manželství. Takové rady z počátku 20. století vás zaručeně pobaví a možná překvapí.

Sada vín. Pokud víte, že snoubenci, které plánujete obdarovat, mají rádi víno, připravte pro ně sadu kvaliních vín s vlastními etiketami, aby si je otevírali postupně při určených příležitostech. Zařaďte do výběru víno k prvním společným Vánocům, na první usmiřovačku po hádce, na první manželskou dovolenou, k prvnímu výročí, na oslavu narození prvního dítěte atd.

Vtipné a originální svatební dary
Buzzfeed.com

Ocelové kostky do mrazáku místo ledu. Do drinku se hodí led, ale když tající voda nápoj zředí, není to ono. Luxusní ocelové kostky, které namrazíte a pak jimi nápoj chladíte, jsou řešením. Nechte na krabičku či rovnou na samotné kostky vyrýt jména novomanželů.

Vánoční ozdoba s motivem novomanželů. Koná se svatba, na niž jste pozvaní, před vánočními svátky? Pořiďte ozdobu, na stromeček která novomanželům připomene jejich nedávný kouzelný den.

Vtipné a originální svatební dary
Blog.givingassistant.org

Karikatura nebo karikaturista na objednávku. Darujte novomanželům jejich karikaturu, nebo jim objednejte službu karikaturisty, který je zachytí rovnou ve svatební den či v den, kdy si vyberou.

Kamínky na napsání přání Skippy Stones. Dekorační kamínky v okouzlujícícm dárkovém balení, na něž novomanželé napíší svá přání, jsou velmi romantickým dárkem. V krabičce je prostor pro váš osobní vzkaz a přání.

Vtipné a originální svatební dary
Skippystones.com

Pikniková deka. Velká, nepromokavá a skládací pikniková deka se v domácnosti nikdy neztratí! Můžete ji případně doplnit o luxusní piknikový koš.

Náladové kostky prozrazující emoce. Právě nálady a emoce mají na svědomí celou řadu konfliktů mezi lidmi. Dejte novomanželům pomůcku, s níž si dají najevo, jestli mají veselou náladu nebo si mají jít raději z cesty. Pokud neseženete hotové, kupte třeba dřevěné bez potisku a napište na ně vybrané nálady a emoce vy. Pro tvořivé novomanžele je zde pak varianta, že si kostky popíší sami.

Vtipné a originální svatební dary
Blog.givingassistant.org

Líbánkový kalendář. Kupte nebo vlastnoručně vyrobte obdobu adventního kalendáře s romantickým nebo vtipným párovým úkolem pro každý den prvního měsíce manželství.

Párové kuchařské zástěry. Patří snoubenci mezi zkušené amatérské kuchaře? Pořiďte jim manželské zástěry! V nabídce najdete klasičtější kusy s nápisy (Mr. & Mrs., potisk na míru se jmény a datem svatby), stejně jako lechtivé motivy typu Tarzan a Jane, Adam a Eva v ráji, policista a policistka, a tak podobně.

Vtipné a originální svatební dary
Notonthehighstreet.com

Toaletní papír. Chtěli byste darovat něco skutečně praktického a současně vtipného? Vsaďte na zábavný toaletní papír pro novomanžele!

Srdcové formičky na lívance nebo smažená vajíčka. Po ránu nic nevyvolá zamilovanou náladu tak, jako romantická snídaně do postele. Darujte novomanželům formičky ve tvaru srdíček, s nimiž mohou připravit sladké lívance i žluťoučká sázená vejce.

Vtipné a originální svatební dary
Buzzfeed.com

Puzzle s fotkou novomanželů. Pokud rádi skládají puzzle, nechte jim vyrobit nějaké opravdu obtížné, a přitom zábavné – s jejich vlastní fotkou! Podle povahy vašich přátel vyberte nějakou láskyplnou a romantickou, nebo naopak vtipnou a praštěnou.

Hammock. Ať jsou vaši přátelé milovníci cestování nebo raději lenoší na terase, potěšit by je mohla houpací síť. Mohou si ji natáhnout kdekoliv v přírodě i v ní trávit romantické chvilky v bezpečí domova.

Vtipné a originální svatební dary
Buzzfeed.com

Rohožka s potiskem. Nové jméno na zvonku novomanželů by mohla stylově doplnit i patřičná rohožka s odpovídajícím potiskem. Nabízí se společné jméno či vtipné motto.

Zdroj úvodní fotografie: Vocal.media

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close