Připomeňte si svatební den. Máme tipy, jak vytvořit originální svatební vzpomínku

Svatební vzpomínka, kniha hostů

Připomenout si vlastní svatbu potěší nejen na výročí tohoto slavného dne. Asi každý má nějaké ty fotky a video, milá památka ale může přijít také v podobě vzkazů od svatebních hostů. Máme pár tipů, jak svatební vzpomínky pojmout originálně a zajímavě.

Svatební vzpomínky, kniha hostů
Thespruce.com

Fotky a video jsou samozřejmě základem, na kterém svatební vzpomínání stojí. Ale skvělou službu udělá také kniha hostů, obraz, strom hostů nebo láhev plná vzkazů. Nebo si plánujete rovnou vytvořit celou sbírku vzpomínek jako tzv. memory box?

Vzpomínky od hostů

Na svatbu si obvykle zveme lidi, které máme rádi a s nimiž chceme trávit tento významný čas. A přečíst si, jak se jim na naší svatbě líbilo nebo co nám přáli, je příjemným zpestřením posvatebních chvil. Jak mohu své dojmy zachytit?

Svatební vzpomínky, svatební strom
Bridalguide.com

Psané vzkazy

Častou cestou jsou psané vzkazy, které svatební hosté nechávají na určeném místě.

Abyste se vyhnuli stonásobnému opakování přání všeho nejlepšího, poraďte jim, co psát. Na informační cedulce jim můžete navrhnout, ať vám napíšou radu do manželství, zavzpomínají na vaše setkání nebo nějakou památnou společnou chvíli, vydolují v paměti pěkný citát o lásce, nebo vyberou jednu věc, kterou si na vaší svatbě nejvíc užívají.

Kniha hostů: Nejklasičtějším způsobem je vpisování do knihy hostů. Můžete se na ní designově realizovat a ladit ji do svatebního tématu. Může tak být vintage, minimalistická, jako barevný scrapbook, dřevěná a podobně.

Svatební kniha hostů
Pixabay.com

Miniobálky: Nalepte na stránky knihy miniobálky, na stolek k albu přijdete nastříhané kartičky s psacími potřebami a nechte hosty, ať vymyslí tajný vzkaz určený jen pro vaše oči.

Svatební kniha hostů
Makehappymemories.com

Vzkaz v láhvi: Máte námořnickou svatbu nebo jste prostě jen romantické duše? Kouzelné budou vzkazy v láhvi a vaše hosty může tato forma vzkazu pobavit ještě víc, než klasická kniha.

Svatební vzpomínky, kniha hostů
Makehappymemories.com

Dřívka od nanuků: Tyčky od nanuků se dobře popisují a budou vypadat hezky i po svatbě. Hodí se na ně napsat třeba tipy na romantické rande! Když nebudete vědět, co spolu podniknout, stačí si pak vytáhnout tip a hurá na to. Jen musí být hosté výrazně stručnější.

Svatební vzpomínky, svatební strom
Bridalguide.com

Oblázky: Nechte svatebčany, ať se vám podepíšou na připravené oblázky, které potom doma poslouží jako dekorace.

Svatební vzpomínky, svatební strom
Makehappymemories.com

Glóbus: Milujete cestování? Kupte starší glóbus a sbírejte podpisy na něj!

Svatební vzpomínky, svatební strom
Makehappymemories.com

Pohlednice: Pro cestovatele se hodí i pohledy. Někdo má ve zvyku si z každé navštívené destinace přivézt nějaký na památku. Jestli je to i váš případ a nashromáždilo se vám jich dostatek, je tohle geniální způsob, jak je využít

Svatební vzpomínky, svatební strom
Bridalguide.com

Z dalších dekoračních věcí se hodí také třeba kytara pro muzikanty nebo staré gramodesky pro DJe či milovníky muziky. Toužíte-li po něčem užitečném, proč si nenechat popsat například dřevěnou lavičku nebo podobný kousek nábytku.

Řekněte to obrazem

Mít spoustu dojemných a milých vzkazů v knize uložené ve skříni každého nebaví. Oblázky či dřívka se zase nemusí hodit do interiéru. Pokud chcete mít vzkazy na očích, dobrou volbou bude dílo, které si zavěsíte na stěnu.

Obraz: Připravte čisté plátno, kde se budou svatebčané realizovat. Ať už malou kresbičkou, vzkazem nebo otiskem prstu. Můžete jim připravit i různé nálepky či razítka, aby své dílko náležitě výtvarně vyzdobili. Popisovat mohou také vaši iniciálu nebo jiný zvolený podklad, který bude skvěle vypadat ve vašem obýváku. Oblíbené jsou i vyhazovací srdíčka nebo hvězdičky, dohromady vytvoří vždy jedinečný obraz.

Svatební vzpomínka, svatební obraz
Bridalguide.com

Foto snoubenců: Nebo připravte vaše předsvatební foto vložené do pasparty, kterou mohou hosté popisovat. Po svatbě do ní vložíte svoji nejoblíbenější svatební fotografii.

Svatební vzpomínky, svatební obraz
Bridalguide.com

Strom: Podobně zabere i svatební strom. Může být předkreslený na plátně nebo vyřezaný ze dřeva. Obvykle se doplňuje „listí“ formou otisku prstu a podpisem. Jinou variantou jsou nalepené lístečky, kam jen hosté doplní svoje poselství. Místo stromu můžete vytvářet také svatební srdce!

TIP: Pokud hostům plánujete odebírat otisky, nezapomeňte k sadě připravit i vlhčené ubrousky na očištění. Nikdo si nechce barevnými konečky prstů umazat sváteční oděv.

Svatební vzpomínky, svatební strom
Bridalguide.com / Kamaaraweddingvideos.com

Zrcadlo, sklo, akryl: Originální je zrcadlo, jehož okraje hosté vyzdobí citáty, radami nebo vzkazy na povzbuzení. Krásné chvíle svého slavného dne tak budete prožívat pokaždé, když se půjdete upravit. Jako neobvyklý obraz zase zafunguje průhledná skleněná nebo akrylová deska, kterou připevníte na zeď.

Moderní technika

Je velká skupina snoubenců, kteří rádi využijí možností moderní techniky.

Fotokniha: Oblíbenou památkou je fotokniha. Nachystejte hostům Polaroid nebo Instax, album a barevný fix a můžete se těšit na originální výsledek. Mohou dělat své portréty se vzkazy, nebo zachytit cokoliv dalšího ze svatebního veselí a vy tak uvidíte svou veselku jejich očima.

TIP: Že takový foťák nemáte a nechce se vám ho jen pro jednu příležitost kupovat? Nevadí, půjčte si ho! V Polagraphu ho nabízejí zadarmo, jen za cenu spotřebovaného fotomateriálu. A s námi máte slevu!

Svatební vzpomínky, fotokoutek
Makehappymemories.com

Fotokoutek: Mimořádně oblíbená součást nejen svatební zábavy, která vždy prolomí ledy. Tipy na osvědčené koutky, budky či zrcadla najdete i na SvatebnímBlogu.cz. Máme tu dokonce i grafiky, kteří vám do fotokoutku vyrobí dekorace ve stylu a designu vaší svatby. Chcete mít přehled i o dalších dodavatelích svatebních služeb? Stáhněte si do mobilu aplikaci Bride Advisor. Je zdarma a je nabušená užitečným obsahem!

Svatební vzpomínky, fotokoutek
Bridalguide.com

Videovzkazy: Že je fotokoutek ohraný? Buďte o krok napřed a nachystejte hostům mobil s možností nahrávání videa. Budete potěšení a pobaveni vzkazy, které vám natočí.

TIP: Mají vaši hosté chytré mobily a sociální média? Jistě budou také sami fotit a fotky sdílet. Vytvořte hashtag, pod kterým pak všecky fotky či videa najdete (nezapomeňte ho hostům sdělit a poprosit je, ať ho používají).

Svatební vzpomínky, svatební video
Bridalguide.com

A s tím souvisí ještě jeden důležitý detail: chcete-li od hostů jakoukoliv spoluúčast, musíte jim o tom říct. Nepřehlédnutelnou infocedulí, návodem ve svatebních novinách, výzvou na svatebním webu nebo to může ohlásit moderátor či DJ na začátku svatebního veselí.

Vlastní memory box

V zahraničí je oblíbenou památkou na svatbu také memory box, tedy jakási krabice plná vzpomínek. Schraňujete si tam vše, co vám váš svatební den připomíná.

Památky se dají také různě zužitkovat, můžete si třeba nechat přešít šaty nebo upravit svatební doplňky, aby se hodily na každodenní nošení.

Jak si vytvořit vlastní memory box a co podniknout s dalšími věci ze svatby, brzy shrneme v dalším podrobném článku.

Svatební vzpomínky, svatební strom
Bridalguide.com

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close