Vyberte si ty pravé spolupracovníky a plánování svatby půjde samo, potvrzuje nevěsta Denisa

Modrozlatá svatba

Přípravy svatby nemusí být nutně stresovou záležitostí. Když kápnete na ty pravé lidi, kteří vám pomohou, dokonale si to užijete. Své o tom ví nevěsta Denisa, která se s námi podělila o svůj svatební příběh.

Modrozlatá svatba

S plánováním jsem začala prakticky jen pár minut po zásnubách, které proběhly minulý rok v červenci. Přítel (teď už manžel) mě požádal o ruku na dovolené ve španělském městě Sevilla. Byla jsem dost zaskočená, nečekala jsem to. Měl to naplánované dopředu, bylo to krásné, romantické a moc ráda na to vzpomínám.

Jakmile jsme se vrátili na hotel, tak jsem okamžitě začala přemýšlet nad plánováním. Byla jsem si zatím jistá jen tím, že moje barevná kombinace bude modro-zlatá. Moc dalších věcí jsem dopředu promyšlených neměla. Jako první mě napadlo, že se musím ozvat jedné mé klientce. Sabina Skovajsová totiž pod značkou Brida Design dělá svatební tiskoviny a ve věcech kolem svateb se vyzná. Věděla jsem, že mi se vším poradí a vymyslí také něco pěkného pro mou sestru, která mi šla za svědka.

A tím se rozjelo mé svatební plánování.

Modrozlatá svatba

Partner nám nechal volnou ruku v zařizování, jen jsem mu vždy řekla, co už máme vymyšlené, a on souhlasil. Zapojil se spíše až ke konci, kdy bylo potřeba něco dovézt, zavézt, vyzvednout atd.

Se správnými kontakty jde plánování samo

Zaskočilo mě, jak jsem měla vše velmi rychle domluvené. Bylo to tím, že mám kolem sebe skvělé lidi, hodně jsem využívala kontakty. Příjemné bylo celé chystání, hrozně jsem si ty začátky užívala, šlo to krásně a rychle. Až pak, jak se blížil den svatby, trošku na mě doléhala nervozita.

Modrozlatá svatba

Koordinátorku jsem neměla, ale hodně mi pomohla právě Sabina alias Brida Design. Pokud jde o její hlavní doménu, tedy tiskoviny, vyrábí vše ručně, i texty jsme měli napsané rukou. Já na tyhle věci nemám čas a ani nápady, takže jsem prakticky přišla k hotovému. Přes ni jsem se také dostala k floristce, která má i svatební agenturu, takže holky dost spolupracovaly a celé mi to pomohly vymyslet a připravit.

Jsem za to moc ráda a všem nevěstám tohle taky doporučuji, protože mě minuly stresy a nebyla jsem vůbec nervózní, zda mi něco nechybí atd.  Je to sice dražší záležitost, ale v konečném výsledku to opravdu za to stojí!

Modrozlatá svatba

Jediným mráčkem během příprav byl ne úplně ideální přístup majitelů areálu, kde jsme měli obřad a hostinu. Měli jsme celkem komplikace a neshody v přípravách a výzdobě, protože paní majitelka si ráda chystá prostory pro svatbu sama, zatímco já na to měla domluvené slečny. Dávala po celou dobu dost znát, že se jí to nelíbí. Samotný průběh dne to ale naštěstí neovlivnilo.

Nádherný slunečný svatební den se povedl

Den svatby nám nádherně vyšel. Říká se, že prší štěstí, ale nám svítilo sluníčko a měli jsme snad 30 stupňů. Na to, že bylo 5. září, tak bych řekla, že úspěch. Celá svatba byla úžasná.

Modrozlatá svatba

Našlo se jenom pár momentů, které nešly podle plánu, ale snad neexistuje svatba, která by vyšla do puntíku.

Zaskřípal hlavně únos nevěsty. Ten se zorganizoval snad 5 minut před akcí a nebyl moc promyšlený. Kluci mě unesli do tří zavřených podniků, až ve čtvrtém bylo otevřeno. Celý únos zabral snad dvě hodiny, byla jsem celkem naštvaná a nervózní, protože se tohle fakt nepovedlo. Ale teď už na to vzpomínám a směji se.

Modrozlatá svatba

Děkuji všem, kteří se svatbou pomohli

Moc ráda bych doporučila šikovné lidičky se srdíčkem na správném místě, kteří mi s mojí svatbou moc pomohli. A to Brida Design, která mi připravila komplet celou svatbu, během příprav se z nás staly i kamarádky. Dále pak floristku Žanetu Veleckou, která je opravdu profesionál a má nádhernou práci.

Fotograf Patrik Pšeja byl taková moje psychická opora a dodal energii a zábavu na svatbě. Byl s námi od rána do večerních hodin.

Modrozlatá svatba

Šaty jsem měla hned z prvního salonu, kam jsem přišla: Svatka v Uherském Hradišti, skvělý přístup. Manžel měl oblek z pánského krejčovství Kohel Uherské Hradiště, opět skvělý člověk, vkusný, charismatický.

Hostinu a obřad jsme měli v Uherském Hradišti v Areálu Balnearia, moc pěkné místo, až na ten přístup majitelky při zařizování.

Modrozlatá svatba

Prstýnky jsme si vybrali na svatebním veletrhu minulý rok v Brně, kde jsme se seznámili s panem Martinem Brindzou, který má svou osobitou tvorbu. 

Co se financí týče, tak jsme měli celkem vysoký rozpočet, kam se vešla cimbálovka, svatební tiskoviny, floristka, fotograf, šaty, oblek, místo, dort, candy bar… Celkem se to naskládá, takže jsme zaplatili asi 200 tisíc. Ale vůbec nás to nemrzí, bylo to krásné. 

Modrozlatá svatba
Modrozlatá svatba
Modrozlatá svatba
Modrozlatá svatba

Text a fotografie: čtenářka Denisa


Nevěsty! Chcete se i vy podělit o svůj příběh a své zkušenosti? Není nic jednoduššího. Vyplňte kontaktní formulář nebo se s námi spojte na Facebooku či Instagramu.

A pokud svatbu teprve chystáte, doporučujeme ke stažení mobilní aplikaci Bride Advisor, kde kromě článků SvatebníhoBlogu.cz najdete také praktické kontakty na osvědčené kvalitní dodavatele. Aby to vaše plánování bylo stejně tak pohodové, jako prožila Denisa.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close