Ultrafialová: Co říkáte na barvu roku 2018?

Nápaditá a vynalézavá. Provokativní a promyšlená. Vyvolává originalitu, genialitu a idealistické myšlenky s výhledem na budoucnost. I s takovým popisem se setkáte. Institut barev Pantone vyhlásil barvou roku 2018 ultrafialovou.

Ultrafialová v sobě skrývá tajemství vesmíru, kouzlo toho, co leží před námi, i objevy, o kterých se nám zatím ani nezdálo. Rozlehlost a nekonečnost nočního nebe je symbolem toho, co je možné, a dává nám energii k dosažení našich cílů.

Tajemné fialové tóny byly také dlouho symbolem alternativních kultur, nekonvenčnosti a umělecké brilantnosti. Hudební ikony jako Prince, David Bowie a Jimi Hendrix přinesli do popředí západní popkultury odstíny ultrafialové jako vyjádření své osobnosti. Jemná a plná emocí, hloubka PANTONE 18-3838 Ultra Violet symbolizuje experimentování a nekonformnost, povzbuzuje každého, aby si představil, jak jedinečnou stopu na světě zanechává, a dokázal se posunovat za hranice svých možností.

Historicky byly ultrafialové přisuzovány mystické a spirituální vlastnosti. Barva je často spojována s vědomými praktikami, které dávají převahu těm, již hledají útočiště před starostmi dnešní doby. Užívání osvětlení v těchto odstínech při meditaci a ve shromažďovacích prostorech nabíjí společnost, která se tam schází, energií a napomáhá vyladění na stejnou vlnu.

Barva roku od Pantone představuje mnohem více, než to, co je v dnešním designérském světe moderní. Představuje to, co je v dnešním světě potřeba,“ uvádí Laurie Pressman, viceprezidentka Institu barev Pantone.

Tak, jak jsou jednotlivci i společnost fascinováni barvou a uvědomují si její schopnost předávat hlubší sdělení, návrháři a společnosti by měli být povzbuzeni používat barvy k inspirování a ovlivňování.

Institut barev Pantone nabízí konzultační služby pro návrháře a společnosti předpovídající celosvětové barevné trendy. Radí firmám, jaké barvy zařadit do svých produktů. Po celém světě je znám jako hlavní zdroj informací o barvách díky sezónní předpovědi módních barev, tvorbě barev na zakázku a doporučení barevných palet pro podnikovou jedinečnost. Institut Pantone spolupracuje se světovými značkami v oblasti barevného spektra jejich produktů.

Ultrafialovou se nebojte nechat vyniknout.

Skvělá příležitost k zařazení ultrafialové je třeba do svatební kytice.

Tabule v ultrafialové bude nádherně kontrastovat.

Svatební dort v těchto odstínech bude ozdobou celé hostiny.

 

Zdroje: modwedding.com, myweddingdiario.com, happywedd.com, scoloradomountainwedding.com, etsy.com, lignepapilles.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close