Zábava pro hosty a všemi podepsaná kniha hostů? S Polagraphem snadno!

Řeč je o polaroidových fotkách. Váháte, jestli na svatbu pořídit Polaroid nebo Instax? Zdá se vám to trochu vysoká investice kvůli jednomu dni? Máme pro váš řešení! Existují místa, kde si můžete Polaroid nebo Instax půjčit úplně ZDARMA. Zaplatíte pak jenom profocené filmy a užijete s ním spoustu zábavy. Firma Polagraph, sídlící v Praze, právě tuto službu nabízí a my jsme byli jejich službami nadšení. Navíc máme pro všechny čtenáře svatebního blogu slevu na nákup filmů!

Na dni vyzvednutí a vrácení (výdejní místa mají v Praze, v Brně, v Ostravě a v Bratislavě) se lze úplně bez problémů domluvit, obsluha je moc milá a rádi vám vysvětlí, jak s přístrojem zacházet.

Vyzkoušeli jsme Instax Wide a naše zkušenost byla více než pozitivní. Nejlepším zážitkem, kromě napjatého očekávání, co se na fotce objeví, bylo pozorování reakcí lidí po vyfocení.

Po zmáčknutí spouště totiž z přístroje vyleze obdélník  fotofilm o rozměrech 9×10 cm, z jedné strany bílý, z druhé černý. Budoucí fotografie. Zatímco na tomto obdélníčku probíhá chemický souboj vývojky a ustalovače, natěšení vlastníci obličejů se soustředěně dívají vždy na černou plochu a čekají, co se na ní objeví.

Chvíli není vidět nic, tak kouknou na druhou stranu, tam taky nic… a rozvine se debata nad černou plochou  ta fotka není špatná, pokud bych všude vypadala jako tady (t.j. není vidět nic), určitě bych nemusela řešit vlasy/vítr/oči/líčení/sukni/zastrčené bříško.

Vzápětí se ale začnou objevovat první stíny a zanedlouho se vyrýsuje ostrý obraz. Zatímco se fotka rýsuje, vyfotografovaní hosté začínají nervózně pošlapávat kolem. A pak se konečně objeví. Krásné barvy, ostré kontury. Všichni vypadají fakt skvěle, jásají.

Nikdo z hostů se nespokojil s jednou fotkou, všem se tento „nový“ (jako kdyby ho naše babičky z analogových foťáků neznaly…) způsob focení líbil.

Fotky vyšly nádherně, snímky uvnitř za umělého světla byly jen o chlup horší kvality, než ty venkovní. Tento nedostatek rozhodně vyrovná fakt, že zachycené momentky jsou naprosto originální a budete mít jistotu, že nikdo nikdy nebude mít stejné.

Při focení se zajisté pobavíte a ovládání je tak jednoduché, že to zvládnou i děti.

Fotečky se dají ihned nalepit do knihy hostů, kde udělají spoustu parády.

Náklady na jednu fotku se pohybují kolem 20-30 korun, což je velmi rozumná cena.

S kódem „svatebniblog“ ale dostanete 10% slevu na zakoupení filmů a snímky tak budete mít ještě výhodněji.

Zdroj: Polagraph.cz, Unsplash.com a redakce

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close