Inspirujte se: Stylová havajská svatba zahalená v zeleni ukázala nejžhavější trendy

V červnu se odehrála asi největší havajská svatební událost roku: své ano si řekli Ross Matsubara a Noa Santos. Ačkoliv se jednalo o svatbu dvou ženichů a pro nás opravdu exotickou lokaci, přesto zde najdeme spoustu a spoustu inspirace. Posuďte sami.

Noa Santos je návrhářem interiérů a zakladatelem služby Homepolish, která propojuje klienty a designéry. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších start-upů posledních několika let. Ross Matsubara pracuje v PR a zastupuje takové luxusní značky, jako šampaňské Moët & Chandon nebo klenoty Swarovski. Věnuje se také módě, stylu a designu.

Žijí v New Yorku, kde se také poznali. Patří mezi místní celebrity, protože jsou to nejen úspěšní podnikatelé, ale také ikony stylu. Rádi a často sdílejí snímky na sociálních sítích a poskytují rozhovory.

Oba pocházejí z Havaje, místo svatby tedy bylo jasné. Jestli si ale představujete, že se vzali bosí na pláži při západu slunce, pěkně byste oba milovníky módy, designu a luxusu podcenili.

Ať žije zelená

Zelená, zelená a zase zelená. To byla hlavní barva této slavné události. Kdo by se divil? Na ostrově tak plném rostlin jako Maui to snad jinak ani nejde. Zeleň se vyjímala na dekoracích i oblečení.

Hlavním inspiračním zdrojem byl film Alfonsa Cuaróna z roku 1998 Nadějné vyhlídky, kde různé odstíny zelené také hrály významnou vizuální roli.

A pozor, pokud se vám toto barevné ladění zalíbilo a chtěli byste takto zařídit svou svatbu, budete absolutně aktuální! Smaragdová jakožto sytý odstín zelené totiž bude barvou roku 2019!

Co měli na sobě

Oblečení respektovalo barevné ladění svatby.

Ženichové měli na sobě tmavě zelené smokingy od Davida Harta. Ten, který oblékl Ross, byl zdoben drobným kašmírovým vzorem, Noa jako zastánce minimalismu zvolil materiál hladký, s jemným leskem. Okouzlujícím detailem bylo, že každý měl na manžetě košile vyšitý monogram toho druhého.

Tip pro nevěsty: bílá či smetanová s tmavě zelenou pěkně ladí, tak proč by měl být ženich striktně jen v černé, že?

Dress code pro hosty byl jasný: black tie, tedy slavnostní formální oděv (pro pány smoking, pro dámy dlouhá večerní toaleta), samozřejmě v zelené barvě. Pánové měli kromě zelené povolenu také tmavě modrou nebo černou. Aby všichni pěkně ladili, dostali s pozvánkou kartičku s Pantone odstíny, které jsou vhodné. A komu to bylo málo, mohl se inspirovat i na oficiální nástěnce na Pinterestu.

Vy nemusíte zacházet až tak daleko, ale požádat své hosty, aby se buď celkovým oblečením, nebo alespoň doplňky, sladili s hlavní barvou vaší události, může být velmi pěkné.

Zelenou měla na sobě i oddávající. Splývavé zelené šaty v antickém stylu skrývaly těhotenské bříško, což zapadlo do koncepce svatby oslavující různé formy lásky.

V záplavě zelené pak zářily družičky a mládenec ve smetanové barvě. Muž měl overal od Victorie Beckham, dívky kalhotové kostýmy značky Theory, s velkým véčkovým výstřihem, pod nímž neměly…vůbec nic. Aby nepůsobily příliš něžně a „svatebně“, měly černo-zelený lak na nehty. A image bojovnic byla na světě!

Stejně oblečené družičky se pomalu začínají prosazovat i u nás. Pokud se vám tato myšlenka líbí, ale nadýchané volánky vás nudí, právě kalhotový kostým může být vaše volba. Je šik, elegantní a hlavně netradiční.

Svatba nebo módní přehlídka?

Místo obřadu snoubenci ve spolupráci s floristkou a svatební koordinátorkou stylizovali jako módní molo: židle hostů byly natočeny čelem do uličky, kterou nejdříve v roli modelek prošly oddávající a družičky (ty měly ještě efektní nástup po dvojicích z různých koutů) a poté už sami snoubenci s rodiči. Vše bylo dotažené do posledního detailu.

Tradice sice velí nastavět židle čelem k oddávajícímu a poté seriózní příchod, ale pokud bude zachována atmosféra významné události (a jak oddávající tak zástupci toho místa, kde se vaše svatba bude konat, budou otevření novým věcem), originálnímu uspořádání nic nebrání ani u vás.

Mysli lokálně

Obřad i hostina probíhaly ve staré továrně na zpracování cukrové třtiny Haiku Mill. Vše bylo pečlivě vyzdobeno a doplněno záplavou místních rostlin, spolu s floristkou se snažili docílit dojmu, jako by bylo prostřeno před 20 lety a potom všichni odešli a nechali zde zeleň volně bujet.

Divoce působící kytice a květnové dekorace se pomalu prosazují i u nás. Nechte si připravit velké zelené aranžmá doprostřed stolu a ze stropu zavěste kytky na ozdobných stuhách. Budete se cítit jako v džungli (nebo v lese, podle stylingu).

Dekorace doplnily křišťálové lustry a vysoké svíce, v moři zeleně by se krásně vyjímaly také jiné světelné dekorace, jako třeba led lahve, lampiony nebo světelné řetězy.

Podávaly se místní havajské potraviny a pokrmy, pilo se šampaňské (jak jinak než Moët), míchané koktejly či mangový ledový čaj.

Právě lokální suroviny a speciality jsou v posledních letech velmi v kurzu i u nás. Kromě toho, že jste styloví, vás může hřát u srdce fakt, že podpoříte místní výrobce a ulevíte naší planetě.

Ke krásným detailům patřily květinové náramky a věnce v tradičním havajském stylu, vějíře pro hosty, aby se zchladili v horkém počasí, vystoupení havajského tance nebo ohňová show.

Objevte i vy kouzlo domácích tradic. Můžete zvolit cimbálovku nebo třeba květinový věnec pro nevěstu či družičky.

Přípravy dokumentovaly sociální sítě a podrobné informace pro hosty samozřejmě shrnuly speciální svatební webové stránky. Koneckonců, seznámili se na Facebooku, tak se online prostředí ani nemohli vyhnout.

Webovky si můžete udělat i vy. Napište, kdy a kde se svatba koná, jak se tam hosté dostanou nebo zda se pojede hromadně, můžete také sestavit seznam svatebních darů či naopak požádat o finanční příspěvek. Budete-li chtít stanovit dress code nebo barevné ladění, web je ten pravý zdroj pro všechny tyto informace.

Tak co, oslovily vás některé detaily, které Noa a Ross (alias Noss) využili? Prohledejte sociální sítě pod hashtagem #tiethenoss a inspirujte se dál.

Nebo jste se rozhodli uspořádat rovnou veselku v havajském či obecně tropickém stylu? Směle do toho! Protože je to opravdu pěkná podívaná.

 

Zdroj: Vogue.com (Melia Lucida), NYTimes.com (Michelle Mishina-Kunz), Instagram Rosse Matsubary

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close