Černá svatba je nezapomenutelná a stylová. „Kdybych se měla vdávat znovu, nic bych neměnila,“ potvrzuje nevěsta Katka

Při pomyšlení na svatbu s většina lidí vybaví bílou, růžovou a další pastelové barvy. Katka a její manžel měli ale jinou představu. Rozhodli se vystrojit si svatbu v černé barvě a teď se s námi podělí o zkušenosti a inspiraci. Může se vám to hodit, i když veselku neplánujete zrovna na dobu mlhavého podzimu.

S manželem jsme se brali skoro po šesti letech vztahu. Když padla zmínka o svatbě, oba jsme věděli, že černá barva je ta naše a že to nechceme jinak. Našeho rozhodnutí ani v nejmenším nelituji!

Zpočátku jsme se setkali s ne moc kladnými ohlasy, ale postupem času to všichni začali brát tak nějak normálně, že to k nám prostě patří. Až den D je utvrdil v tom, že i černá může být krásná, elegantní a romantická a že ne vždy je nutností lpět na tradicích. Důležité je si ten den opravdu užít a udělat si ho podle svého a bez předsudků. Barva šatů vám manželství neovlivní, je to vždy jen o lidech a o tom, koho si berete. O svatbě jsme s manželem rozhodovali společně, ale vše jsem de facto zařizovala já z důvodu manželovy práce v zahraničí.

Termín svatby jsme rezervovali už v říjnu 2018. Původně jsme chtěli pozdější datum, až někdy v listopadu, kvůli té krásné atmosféře podzimu a spadaneho listí, ale bohužel poslední možný termín byl 21.9.2019. A nakonec je to vlastně krásné datum. Počasí vyšlo na jedničku, takže co víc si přát.

Pravidlo číslo jedna – mít na vše dost času

Svatbu jsme začali plánovat hodně dopředu, což se ukázalo jako dobrý nápad.

Jako první přišlo na řadu svatební oznámení. Začala jsem to řešit už někdy před Vánoci, jelikož jsme chtěli všem dát o svatbě vědět dostatečně dopředu. Pozvánky byly hotové kolem poloviny ledna.

S předstihem jsem si zajistila i květinovou výzdobu. Domluvila jsem se s Míšou už v únoru a v dubnu byl balíček již u mě. Prsteny ze Zlatnictví v Chomutově jsme měli někdy od března.

Šaty pro mě a dceru byly šité na míru. V květnu proběhlo měření, pak dvě zkoušky a poté mi je přivezl kurýr až domů. Zkouška účesu a líčení byla v červenci u skvělé Ludmilky Škvorové v Ústí, včas jsem si koupila taky náušnice. Oblek pro ženicha jsme koupili v prodejně Bandi v Plzni.

Jen dort jsme řešili asi 14 dní před svatbou a lepší jsem nejedla. Vyrobila nám ho Andrea Mrázková z Kadaně, figurky jsme pořídili zvlášť. Zákusky a svatební koláčky jsme měli od Elišky Nevrlové z Loun a každý je s nadšením chválil, luxusní nejen na oko ale i na chuť.

Opravdu můžu potvrdit, pokud máte dost času, začnete svatbu chystat i rok dopředu. Vše si v klidu promyslíte, naplánujete a do detailu připravíte. Netlačí vás čas a i finančně to není tak náročné. Pokud chcete to nejlepší, tak je opravdu ten rok ideální.

Den D hlavně s úsměvem na tváři, bez ohledu na barvy

Obřad i focení proběhlo na zámku Červený hrádek v Jirkově. Pro mě opravdu krásné místo i sál.

Obřad byl kouzelný, hostinu jsme měli malou asi o 30 lidech a bez fotografa. Výzdobu hostiny jsme nedělali, restaurace nám připravila hezkou, jednoduchou tabuli. Oslava byla od půl 2. do 7 a za mě to bylo nejlepší řešení. Šla jsem kolem půlnoci spát, užila si chvíle s kamarády, kteří si s námi šli sednout „na jedno“ a ráno jsme byli vyspalí a mohli si užívat první společné chvíle manželství.

Odhadem vše vyšlo asi na cca 65 tisíc, pokud nepočítám pak už ty „nezbytné zbytečnosti“.

Den to byl krásný, i když samozřejmě se to neobešlo bez malých „komplikací“, asi jako každá událost, co se chystá dopředu. Nikdy to není úplně na 1000 % tak, jak si člověk vysní, vždy je tam odchylka, ale nemůžu říct nic špatného. Vždy jsem se setkala jen s tím nejlepším jednáním a komunikací.

A i když je pro některé černá barvou smutku, my se celým obřadem prosmáli a maximálně si to užili, a tak to má být. Proto, kdo váháte nad touto barvou, nebojte se toho, nenechte se odradit a jděte do toho na plný plyn. Když se to podá vkusně, tak to může vypadat božsky! Doufám, že jsme byli aspoň trochu inspirací a držíme palce budoucím nevěstám. Je to váš den tak si splňte svůj sen. Vždyť se vdáváte jen jednou.

Zdroj: nevěsta Katka

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close