Svatby slavných roku 2019: Inspirativní svatební momenty uplynulého roku

Rok 2019 byl plný krásných svateb. Jistě, nejkrásnější je vždy ta vaše, ale i tak se můžeme ohlédnout za tím, které známé osobnosti si v loňském roce vyměnily své „ano“, a čím se od nich můžeme inspirovat.

Instagram @liborboucek

Na samém sklonku roku si řekli ano Hillary Duff a Matthew Koma. Svatbu loni oslavili také např. Libor Bouček a Gabriela Bendová, DJ Tiësto a Annika Backes, Zoë Kravitz a Karl Glusman, Heidi Klum a Tom Kaulitz, nebo Hailey Baldwin a Justin Bieber. Poslední tři páry mají jedno společné: oficiálně uzavřeli manželství jen s úředníkem a svědky, popř. nejbližší rodinou, a později uspořádali velkou oslavu i se symbolickým obřadem pro přátele. Že by nový trend svateb pro následující roky?

Instagram @heidiklum

Sophie Turner a Joe Jonas: dva obřady, bláznivý a romantický

Ve stejném duchu pojali vstup do manželství i Sophie Turner a Joe Jonas. První, spontánní a bláznivá svatba proběhla 1. května v Las Vegas, oddával je falešný Elvis Presley a nevěsta měla na sobě odvážný hedvábný overal. Druhý, o poznání romantičtější den proběhl koncem června na jihu Francie. Na druhé svatbě nechyběla Sophiina seriálová sestra Maisie Williams nebo švagrová Priyanka Chopra a řada dalších celebrit. Nevěsta si oblékla kouzelnou róbu Louis Vuitton s dlouhým rukávem, odhalenými zády a hlubokým véčkovým výstřihem, výzdoba se nesla ve zlatobílých tónech.

Instagram @sophiet

Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk: romantika, příroda a návrat ke kořenům

První Máj je lásky čas, a takto k němu přistoupil i dlouholetý herecký pár Táňa Vilhelmová a Vojta Dyk. Utajený obřad proběhl na jižní Moravě, v lipové aleji na kopci sv. Antonínek nedaleko Hodonína. Konal se v přírodě, pod širým nebem, za účasti nejbližších. Svatba byla údajně z těch expresních – starostku, která je oddávala, měli oslovit pouhé sva měsíce před termínem obřadu. Snoubenci byli oblečení v jednoduchém stylu s prvky, které připomněly lidové kroje, hrála jim místní dechovka Blatničanka a po obřadu ještě poseděli s hosty u studánky v trávě.

Facebook Vojtěch Dyk & B-side Band

Lady Gabriella Windsor a Thomas Kingston: královská elegance a rodinné tradice

Královská rodina Velké Británie je rozvětvená, a tak není divu, že se v ní koná alespoň jedna významná svatba ročně. Po princi Harrym a princezne Eugenii hostila kaple sv. Jiří na hradě Windsor obřad Lady Gabrielly Windsor a finančníka Thomase Kingstona. Bylo to 18. května a nechyběli urození hosté včetně Alžběty II. a prince Filipa. Nevěsta měla elegantní model s dlouhým rukávem a jemnou výšivkou. Navázala tak na své královské předchůdkyně v prosazování trendu čisté elegance. Nechybělo „něco starého a půjčeného“ – tiáru Lady Gabrielly měly předtím na své svatbě i její matka a babička.

Jasmina Alagić a Rytmus: balónky, konfety a slzy štěstí

Květen byl navzdory předsudkům loni svatbami úplně zahlcený. Do manželství hromadně vstoupili i Rytmus a Jasmina Alagić. Obřad proběhl pod širým nebem na nádvoří zámku v Pezinku a byl tak dojemný, že na okamžik rozplakal i samotného ženicha! Těhotná nevěsta měla vyšívané šaty od návrhářky Jany Pištejové, zdůrazňující dekolt a s dlouhými rukávy. Vše doplňoval komplikovaný účes pod závojem, barevným akcentem byla rudá kytice. Ženich měl bílý oblek s černými detaily. Svatebčané vypouštěli balónky ve tvaru srdíček a novomanžele po obřadu zasypali zlatými konfetami.

Instagram @rytmusking

Ellie Goulding a Caspar Jopling: módní přehlídka plná celebrit

V září měli veselku zpěvačka Ellie Goulding a obchodník s uměním Caspar Jopling. Šaty byly velmi tradiční, s ruční perličkovou výšivkou a zdobeným stojáčkem. Jejich výroba zabrala v dílně módního domu Chloé celých 640 hodin. Svatební obřad proběhl ve starobylé katedrále Minster v Yorku a byl plný celebrit, včetně zástupců britské aristokracie a královské rodiny. Oslava proběhla na hradě Howard a nevěsta se převlékla do jednoduchého hedvábného modelu s odhalenými rameny a vysokým rozparkem, který navrhla Stella McCartney. Během večera na sebe postupně vzala ještě další dvoje šaty!

Instagram @elliegoulding

Rafael Nadal a Meri „Xisca“ Perelló: offline svatba ve starobylých kulisách

Slavný tenista si svou přítelkyni Maríu Franciscu Perelló vzal v říjnu 2019, po mnohaletém vztahu. Svatba se konala na Mallorce ve starobylé pevnosti La Fortaleza. Obřadu se zúčastnilo 350 hostů, mezi nimiž nechyběl ani bývalý španělský král Juan Carlos I. Snoubenci měli „offline obřad“ – požádali hosty, aby odložili své mobily a obřad nenatáčeli ani nefotili, aby si tu chvíli naplno užili (a samozřejmě, aby fotky neunikly do bulváru). Nevěsta měla na sobě šaty od návrhářky Rosy Clará. Jednoduchost, čisté linie, saténová sukně. Dlouhý rukáv, secesí inspirovaná krajka a ručně vyšívané květinové motivy na živůtku. To vše zdobilo šaty krásné Meri.

Instagram @usopen

A co přinese rok 2020?

I v právě začínajícím roce se máme na co těšit! Bude pokračovat královská jízda – zasnoubení loni ohlásila princezna Beatrice z Yorku a Edoardo Mapelli Mozzi, termín svatby by měli odtajnit již v průběhu ledna. Do chomoutu se dostane také poslední z Middletonových sourozenců, James, jehož vyvolenou je Alizee Thevenet.

Veselku chystají také Jennifer Lopez a Alex Rodriguez nebo Katy Perry a Orlando Bloom. Obě nevěsty mají smysl pro styl a módu, takže můžeme čekat skvělou inspiraci. Druhý pár dokonce slíbil hned dvě veselky, aby se dostalo na britské i americké příbuzné a přítele.

Vdávat se budou také Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen a Emma Stone.

Unsplash.com

Zdroj fotografií: Instagram.com, Facebook.com, Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close