Květolístek – příjemná alternativa k tradičnímu házení rýže

Pohazování rýže či umělých plátků květin na novomanžele se stává jakousi tradicí, kterou chce na své svatbě velká spousta nevěst. Odkud se tato tradice vzala, co znamená? A čím lze nahradit rýži, která ne vždy udělá dobře ptáčkům, kteří ji sezobou? To se dozvíte v tomto článku, spolu s tipem na Květolístek – místo, kde si můžete koupit nejen sušené plátky květin.

Tradice stará mnoho let

Tradice házení rýže pochází ještě z předkřesťanské doby, kdy se věřilo, že házení rýže na novomanžele usmíří duchy s nově založenou rodinou, což se říká i o tradici, kdy se nevěsta přenese přes práh společného domova. Kromě rýže se používaly i semena, hrách, čočka, zrní, oříšky či fazole; což byly právě oběti pro tento „rituál“.

V současné době hodně novomanželů od házení klasickou rýží mírně odstupuje a vybírá si z možných alternativ. Je to hlavně kvůli tomu, že je nepříjemné, pokud rýži z vlasů a oblečení vysypáváte i několik hodin – nehledě na fakt, že rýže může ušpinit i pánský oblek. Na některých místech je házení rýže i zakázáno, protože ji po sobě mnoho svatebčanů zapomíná uklízet, navíc ji velmi často sezobou ptáci, kterým může rýže působit zdravotní potíže. Pokud už však házíte (cokoliv), zkuste to házet raději před novomanžele než na ně.

Hodně lidí používá jako alternativu plátky květin, nejčastěji pak růží. Bohužel, i zde se najdou ti, kterým je milejší házet plátky umělých květin, díky čemuž nejsme příliš šetrní k naší planetě.

O to víc nás zaujal projekt Květolístek, který se specializuje na poskytování sušených okvětních lístků, které jsou vyrobeny z pravých živých květin, což je výhodné i díky jejich rozložitelnosti a menšímu odpadu, který po jejich použití vznikne.

Kromě sušených okvětních plátků Květolístek nabízí například i dřevěné stojánky, svícny a další drobné dekorace, které jsou ideální na každou „boho“ i romantickou svatbu.
Na to, co můžete u Květolístku najít, se můžete podívat na Facebooku a Instagramu.

Zdroj: Květolístek

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close