Milujete zvířata? Vezměte se mezi nimi. Tipy na netradiční svatební místa

Svatba mezi zvířaty

Dnes tu máme něco pro skalní milovníky zvířat. Pokud jsou němé tváře vašimi láskami, přizvěte je i na svůj velký den. Svatba v zoo, safari parku či v oboře je netradičním a nezapomenutelným zážitkem.

Svatba mezi zvířaty
Unsplash.com

Pokud si svůj život nedovedete představit bez zvířat a shodou okolností právě vybíráte místo, kde si řeknete své ano, zvažte, že svůj vztah k živým tvorům a lásku k partnerovi spojíte. Vezměte se někde, kde mají zvířata dveře vždy otevřené – nebo tam dokonce žijí.

Máte doma psího nebo kočičího mazlíčka? Přečtěte si, jak si žijí vaši svatbu s vámi. Tipy pro majitele koček a pro majitele psů jsme shrnuli do samostatných článků.

Výhody a nevýhody svatby u zvířat

Je to rozhodně originální nápad a neokoukaný zážitek. Vsaďte se, že vaši svatbu si hosté zapamatují.

V čem je svatba u zvířat skvělá?

  • Je unikátní. Nabízí jedinečnou atmosféru, která je diametrálně odlišná od tradičních míst, jako je zámek, radnice nebo hotel.
  • Blízkost zvířat vykouzlí klidnou a harmonickou atmosféru sepětí s přírodou.
  • Neobvyklé prostředí poskytuje velký prostor pro originální svatební fotky. Zvířata a přírodní scenérie jim dodají jedinečný charakter. A možná získáte i nějaký nezapomenutelný vtipný snímeček, když se zvířata rozhodnou, že budou pózovat jinak, než by si přál fotograf. Všichni známe ty virální obrázky novomanželů s lamami, srnkami či oslíky, kteří si dělají doslova, co chtějí.
  • Hosté, zejména děti, se zabaví a ještě se mohou při svatbě v zoo nebo na farmě něco nového naučit o zvířatech a přírodě. Například zoologické zahrady nabízejí také komentované prohlídky či krmení pro svatebčany, kdy se ke zvířatům dostanete doslova na dosah.
  • No a vy budete mezi čtyřnožci ve svém živlu.

A co vzít při zvažování takovéto veselky v potaz?

  • Na místech, jako je zoo či obora, často platí přísnější pravidla kvůli bezpečnosti zvířat a hostů. Může se to týkat rozsahu či určitého typu dekorací, hluku a hudby, osvětlení, kouřových efektů, volnosti pohybu či přítomnosti vašich vlastních mazlíků.
  • Pokud se má svatba odehrávat venku, jste závislí na počasí. Nepříznivé podmínky mohou ovlivnit průběh svatby a komfort hostů. Proto se vždy ptejte, jestli i tady mají záložní mokrou variantu.
  • Svatba mezi zvířaty zároveň není nic pro slabé povahy. Zvířata mohou svatbu narušovat zvuky, vůněmi nebo svérázným chováním. Což může být pro hosty, kteří na zvířata zvyklí nejsou, docela nepříjemné. Projděte proto svůj guest list, jestli většina vaše svatební místo ocení. A se zbylými se domluvte, co a jak, aby nebyli nemile překvapení.
  • S hosty a pohodlím souvisi i další „ale“. Tato místa nemusí být vždy snadno dostupná pro všechny hosty. Ať už se jedná o lokaci na samotě nebo nedostupnou pro lidi s pohybovým omezením. Musíte tedy důkladně promyslet a zorganizovat logistiku.
  • No a nakonec je tu otázka financí. Speciální prostředí může přinést vyšší náklady na pronájem a přípravu.

Neodradili jsme vás? Skvělé, protože svatba mezi zvířaty bude nezapomenutelnou srdeční záležitostí, což za trochu toho organizování a přemýšlení rozhodně stojí.

A kde hledat a najít to pravé místo? Milovníci koní se mohou poptat v některé blízké koňské stáji. Inspirujte se Horse Parkem Kamenný Dvůr, co vše je možné. Pokud vás lákají jiné druhy zvířat, ideálním místem na svatbu pro vás se stane farma, safari park, obora nebo zoo.

Svatba v zoo

Máte oblíbenou zoologickou zahradu? Pozjišťujte, jestli tam náhodou nepořádají také svatby. Vzít se můžete v zoo v Praze, Brně či Ostravě.

Svatba mezi zvířaty
Lindseybrunk.com

V pražské zoo vám uspořádají svatební obřad například v blízkosti slonů, žiraf nebo u plameňáků. Svůj den můžete navíc zpestřit komentovanou prohlídkou zoo, setkáním se zvířaty nebo projížďkou ZooExpresem. Pozor, obřady probíhají pouze ve všední dny. V ceně pronájmu je vstup pro 10 osob, dalším musíte zajistit vstupenky nebo se prokážou svými permicemi.

Zoo Brno nabízí svatební obřad i svatební hostinu. Mají na to prostory v prostředí Mniší hory. Obřad můžete mít dle domluvy v africké vesničce s výhledem do výběhu žiraf a zeber, v indiánské chýši nedaleko vlků arktických nebo v soukromé VIP zóně blízko Selského dvora.

Svatba mezi zvířaty
Zoobrno.cz

Zoo v Ostravě nabízí svatební obřady. Probíhají jen ve všední dny v otvíracích hodinách. Součástí ceny je vstup pro 25 osob, další už potřebují lístky nebo mohou využít permanentky. Jako místo pro obřad si můžete vybrat různá místa v rámci areálu, např. louky a altány na odlehlejších částech, abyste měli své soukromí. Mimo hlavní sezónu je ale možná svatba také ve vybraných pavilonech.

Svatba na safari

Pokud vás lákají divoká zvířata, ale podmínky v zoo vám připadají svazující, podívejte se na Safari Resort v Hluboké u Borovan.

Svatba mezi zvířaty
Safariresort.cz

Tady prožijete celý den ve stylu vše v jednom: obřad, hostinu i ubytování a jako korunu všeho krásné přírodní prostředí a zábavu s jedinečnými zážitky pro sebe i svatebčany, jako je např. projížďka offroadem přímo mezi zvířaty. Chybět nemůžou jedinečné fotky v krásné přírodě a se zvířaty.

Svatba mezi zvířaty
Safariresort.cz

Součástí služeb je kompletní příprava, koordinace a výzdoba obřadu – od svatební slavobrány, přes různé dekorace až po květinová aranžmá.

Obřad můžete mít u rybníka, u zámečku, na louce nebo dokonce v balonu nad areálem. Během hostiny v Bistru Naše Farma si pochutnáte na jídlech připravených ze surovin vypěstovaných přímo zde, stolovat můžete venku i uvnitř. Ubytují vás v krásných zámeckých apartmánech. Můžete je využít už noc předtím a pohodlně se zde ráno připravit a počkat na příjezd hostů. Pro svatební noc vám bude k dispozici tradiční apartmán s věžičkou, nebo něco unikátního – 3D tištěný dům PRVOK.

Svatba mezi zvířaty
Safariresort.cz
Svatba mezi zvířaty
Safariresort.cz

Kapacita:

  • hostina – 120 míst
  • ubytování – 82 lůžek

Svatba v oboře

Máte spíš než exotická nebo zemědělská zvířata raději lesní zvěř, jako jsou srnky nebo daňci? V Kněžičkách u Chlumce nad Cidlinou se nachází Knížecí obora, kde můžete prožít nádherný svatební den s výhledem právě na tyto krasavce.

Svatba mezi zvířaty
Kinskydalborgo.cz

Obora ze 16. století patří rodu Kinských a můžete zde prožít celý svatební den v obklopení přírodou.

Obřad si vychutnáte pod korunami staletých dubů a kaštanů, s výhledem na daňky a muflony.

Svatba mezi zvířaty
Instagram.com/hoteloborakinsky
Svatba mezi zvířaty
Instagram.com/hoteloborakinsky

Svůj svazek oslavíte v party stanu nebo restauraci a najdete zde i ubytování v elegantním Hotelu Obora.

Svatba mezi zvířaty
Kinskydalborgo.cz
Svatba mezi zvířaty
Instagram.com/hoteloborakinsky

I tady vám nabídnou kompletní balíček služeb pro bezstarostnou svatbu.

Kapacita:

  • party stan – 120 hostů
  • restaurace – 60 hostů
  • hotel – 50 ubytovaných

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close