Láká vás moře a romantika? Uspořádejte svatbu na slunečném ostrově Santorini v Řecku

Plánujete svatbu na léto? Potřebujete slunce, moře, exotiku? Pak máme pro vás tip na krásný řecký ostrov Santorini. Místo pro svatbu jako stvořené a také svými službami přizpůsobené. Santorini je oblíbenou svatební lokalitou a místní obyvatelé vám i vašim hostům budou nápomocni při vytváření jedinečných svatebních vzpomínek.

Proč Santorini?

O Santorini se říká, že bylo součástí bájné Atlantidy. Toto půvabné souostroví nabízí několik skutečně nádherných lokalit, kde lze uspořádat svatební obřad. Hostina s ochutnávkami místních specialit s originální hudbou a místními umělci se jistě bude líbit všem vašim hostům. Po obřadu můžete vyjet lodí na moře, koupat se nebo se jen tak procházet po romantické pláži. Moře má své kouzlo a svatební fotky s nádherně modrým pozadím budou jedinečné.

Jak dlouho dopředu?

Plánovat svatbu v cizině je trochu náročnější než doma. Určitě budete potřebovat několik měsíců a doporučujeme spolupráci svatební agentury. Čtyři měsíce jsou minimum pro rezervaci letenek a ubytování. Počítejte také s většími výdaji, pronájem místa a doprava vám ze svatebního budgetu ukrojí větší část. Můžete letět letadlem nebo se plavit lodí, ale rozhodně to bude stát za to!

Jaké jsou možnosti?

Specializované agentury nabízejí na svých stránkách nejen klasickou svatbu, ale také zde můžete oslavit výročí svatby nebo uspořádat svatbu bez legalit – tedy bez oficiálních dokumentů.

Pro právně platnou svatbu v Řecku potřebujete:

  • úředně ověřený duplikát rodného listu (vydává matrika)
  • úředně ověřené vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství (vydává matrika)
  • čitelnou fotokopii pasu či občanského průkazu

Pokud spolupracujete s agenturou, tyto dokumenty jí předáte a její pracovníci zařídí vyšší ověření dokumentů (tzv. apostilu), soudní překlad všech písemností do řečtiny a jejich ověření řeckou ambasádou. Dokumenty musíte do Řecka odeslat nejpozději 5 týdnů před svatbou. Po obřadu pak agentura obvykle zajistí také vydání oddacího listu a jeho ověření, následně vám ho zašlou domů a nechají zde úředně přeložit. Jestliže si vše zařizujete na vlastní pěst, musíte si všechny tyto úkony s řeckými úřady vykomunikovat sami.

Symbolická svatba není tak náročná, protož nemá úřední platnost. Co vám agentury v tomto případě nabízejí a zahrnují do ceny?

  • rezervace svatebního termínu
  • český svatební koordinátor na místě obřadu
  • symbolický svatební obřad na Santorini
  • tlumočení obřadu do češtiny
  • předsvatební organizace – pokyny před svatbou, harmonogram svatby, dekorace svatebního místa
  • poplatky místní radnici
  • doprava nevěsty a ženicha na místo svatby a zpět klimatizovaným vozem
  • svatební kytice pro nevěstu a korsáž pro ženicha
  • svatební dort pro novomanžele atd.

Podrobnosti a cenu získáte i v nezávazné poptáce, kterou můžete zaslat přes webové stránky agentury.

Máte-li zájem o romantiku, moře, pláž a řeckou pohostinnost, možná je Santorini to pravé místo pro vás.

 

Zdroj fotografií: Recke-ostrovy.rovnou.cz, Marryme.com, Trigerdroppings.com, Vangelisphotography.com, Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close