Chcete si své ano říct za zvuku šumění moře na pláži? Agentura Svatba trochu jinak vám zařídí romantickou svatbu v Řecku

Hřejivé slunce, moře, olivové háje, vynikající jídlo a hudba, milí usměvaví lidé… Tak nějak si představujeme Řecko. Jsou to zároveň absolutně romantické kulisy pro svatbu. Pokud vás to láká, svěřte se do rukou agentury Svatba trochu jinak, která se právě na organizování svateb v Řecku specializuje.

Svatba v zahraničí má své výhody. Je to romantické a leckdy i exotické prostředí, pěkné počasí, klid od každodenních starostí. Řecko je navíc oproti jiným oblíbeným destinacím blízko, panuje tam často hezké počasí a svatba tam není tak finančně náročná.

Pod křídly Svatby trochu jinak se můžete vzít na pláži, na útesu, na mole, v olivovém háji, starobylé kapličce, na lodi, soukromém ostrůvku, ale i v hotelovém resortu. Zajišťují nejen civilní, ale i církevní svatby. Pokud se chcete vyhnout papírování navíc, můžete sňatek právně uzavřít v Česku a do Řecka si zajet jen na romantický druhý obřad bez právního účinku, tedy jakousi svatbu na oko, kterou pak spojíte s kouzelnou svatební cestou. Stejně tak tady můžete romanticky obnovit svůj slib po letech manželství.

Svatba trochu jinak pořádá obřady na pěti řeckých ostrovech: Zakynthos, Kefalonie, Kos, Skopelos, Kréta a Lefkada. Pokud vás jednotlivé destinace blíže zajímají, nechte si zaslat katalog svatebních míst, kde se dozvíte víc o tom, na jakých krásných místech můžete svůj velký okamžik prožít.

Svatby v zahraničí nabízí jako bonusovou službu mnohé cestovní kanceláře. Agentura Svatba trochu jinak to má právě naopak. Je to primárně svatební agentura, jen s tím detailem, že svatby pořádá v Řecku.

Znamená to, že se velmi dobře orientují na svatebním trhu a na místě mají také mnoho prověřených dodavatelů, s nimiž opakovaně spolupracují. Svatby jim zajišťují profesionální svatební koordinátoři, žijící přímo na místě. Mají osobní kontakty mezi místními obyvateli a svatebními dodavateli, znají prostředí i tradice. Navíc je organizace svateb jejich hlavním zaměstnáním, takže na rozdíl od delegátů cestovek se vaší veselce mohou věnovat opravdu naplno.

Právě proto tyto svatby mohou být tak rozmanité a připravené vždy na míru daným snoubencům.

V rámci svatebního balíčku od svatební agentury získáte:

  • výběr místa, stylu a výzdoby svatby – domluva je vždy individuální
  • zařízení obřadu na místní matrice
  • zajištění oddávajícího
  • vyřízení administrativních požadavků a uhrazení poplatků na místní radnici
  • vyřízení právních náležitostí nutných k uzavření sňatku v zahraničí
  • výzdobu svatebního místa
  • kytici pro nevěstu
  • květinu do klopy pro ženicha
  • fotografa
  • hudbu z CD během obřadu
  • případné zajištění svědků, pokud nemáte své vlastní
  • asistenci svatebního koordinátora během celého svatebního dne a při dalším jednání s řeckými úřady
  • překlad svatebního obřadu do češtiny
  • přípitek s oddávajícím
  • vydání oddacího listu, jeho ověření a zaslání do ČR

Máte-li obavy, jak se v cizím prostředí zorientujete, hoďte je za hlavu. Svatební koordinátor agentury je vám k dispozici od druhého dne po příletu, kdy ještě jednou podrobně proberete vše, co se týká vaší svatby. Dále dohlíží na vše během vašeho svatebního dne, všetně komunikace s dodavateli a úředníky. Je u vás až do okamžiku, kdy usednete do taverny nebo restaurace k svatební oslavě. Druhý den vám pomůže při vyzvednutí oddacího listu na matrice a je vám dále k dispozici na telefonu.

K tomuto základnímu balíčku si můžete přiobjednat další služby, například svatební dort, láhev šampaňského navíc nebo kameramana, který váš obřad natočí.

Můžete si také nechat zajistit dopravu a ubytování na místě. Agentura Svatba trochu jinak spolupracuje s několika prověřenými cestovními kancelářemi, takže to pro ni není žádný problém. Pokud ale upřednostníte vlastní dopravu nebo jinou cestovku, máte volné ruce. Což je další výhoda oproti svatbám pořádaným cestovními agenturami, kde musíte využít jejich služeb.

Nezbytné dokumenty

Vzhledem k tomu, že uzavření manželství je právním úkonem, je třeba pro jeho platnost vyřídit některé dokumenty. Podrobný článek o svatbách v zahraničí jsme už pro vás zpracovali, teď tedy jen připomínáme, že pro svatbu v Řecku potřebujete:

  • duplikát rodného listu – úředně ověřený – vydává matrika
  • vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství – úředně ověřené – vydává matrika
  • čitelnou fotokopii pasu či občanského průkazu

Tyto dokumenty předáte agentuře, která pro vás dále zajistí jejich vyšší ověření (tzv. apostilu), soudní překlad všech písemností do řečtiny a jejich ověření řeckou ambasádou. Dokumenty je mutno do Řecka odeslat nejpozději 5 týdnů před svatbou.

Po obřadu pak agentura zajistí vydání oddacího listu a jeho ověření, poté vám ho zašlou domů a nechají zde úředně přeložit.

A jak dopředu byste měli svatbu začít plánovat? Vzhledem k flexibilitě agentury se taková svatba dá zorganizovat i za 1,5 až 2 měsíce. Ale nemůžete si pak moc vybírat datum či místo obřadu. Ideální doba, kdy agenturu oslovit, je tak 5 měsíců před vaším vysněným dnem, ale není vzácností, že se termíny objednávají i rok předem, právě kvůli tomu, aby bylo ještě volno. Takže pokud o svatbě v Řecku uvažujete, máte nejvyšší čas se pustit do plánování.

U svateb na oko nebo obnovení manželského slibu máte ještě pohov, tam 2-3 měsíce předem, v nouzi to zvládnou i pouhý měsíc předem, odpadá totiž čekání na všemožné úřady.

Ceny a kontakty

Máte pocit, že taková svatba musí být mimořádně drahá? Když si odmyslíte náklady na cestu a ubytování, zjistíte, že tomu tak není. Cena základního svatebního balíčku, jak jsme ho popsali výše, je od 40 tisíc korun.

Cestu, ubytování a další služby si už pak přiobjednáváte zvlášť dle vlastního výběru, takže náklady můžete velmi dobře kontrolovat.

Chcete se vzít v Řecku? Nebo máte jen další dotazy? Oslovte Svatbu trochu jinak a zeptejte se, v kontaktu s vámi bude svatební koordinátorka Adéla Smržová:

E-mail: adela@svatbatrochujinak.cz

Telefon: 773 200 703

Hodně podrobných informací nabízí také jejich web a Facebook, nebo se nechte inspirovat krásnými fotkami na Instagramu.

 

Zdroj fotografií: Svatbavzahranici.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close