10 variací, s kým dojít k oltáři. Tradičně i netradičně

S kým jít svatební uličkou

Cesta k místu, kde na vás čeká oddávající, abyste se před očima celého světa stali manželi, patří mezi ty nejromantičtější. Ty okamžiky plné rozechvění si budete pamatovat ještě dlouho. Necháte se tradičně doprovodit tatínkem, nebo zvolíte jinou možnost?

S kým jít svatební uličkou
Unsplash.com

S kým a v jakém pořadí se snoubenci dopraví k oltáři není nijak pevně předepsáno. Je obvyklé, že nejdříve přijde ženich s maminkou, poté může jít otec ženicha s maminkou nevěsty, svědkové, a nakonec, jako zlatý hřeb, nevěsta s tatínkem. To ale neznamená, že to nemůžete mít jinak.

Pokud vás táta z jakéhokoliv důvodu doprovodit nemůže, nebo zkrátka máte jinou představu, možností, jaký doprovod si na tuto nádhernou cestu vybrat, je doopravdy hodně.

1. Tatínek

Tátu jako první, klasickou možnost, zmínit prostě musíme. Kromě něj ale může být touto otcovskou figurou někdy také dědeček. Nebo otec nevlastní, pokud ho považujete za toho, kdo vás skutečně vychoval. A pozor, dokonce není vyloučeno, aby vás společně doprovodili oba tatínkové – vlastní i nevlastní.

S kým jít svatební uličkou
Junebugweddings.com

2. Maminka

Možná chcete vzdát hold ženě, která tu je vždycky pro vás. Tak to udělejte. Klidně vemte maminku a projděte tuhle romantickou cestu společně s ní.

S kým jít svatební uličkou
Junebugweddings.com

3. Oba rodiče

Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli chcete kráčet po boku táty nebo mámy, poproste je o doprovod oba. Doteď jste byli základní rodina vy, okamžikem sňatku vytvoříte rodinu novou se svým novomanželem. Je proto velmi hezké, když se té cesty společně zúčastníte všichni.

S kým jít svatební uličkou
Clairepettibone.com

4. Bratr

Je vaším nejmilejším členem rodiny věrný parťák brácha? Tak to byste mu mohla dát najevo tím, že půjdete svatební uličkou právě s ním. Může to být docela legrace. Že máte jen sestru? Nic vám nebrání poprosit o doprovod ji. Zkrátka, sourozenci vedou!

S kým jít svatební uličkou
Photosbyrc.com

5. Potomci

Jestli máte společné dítko, nádherným a romantickým gestem je jít k oltáři ruku v ruce s ním. Pokud je ještě malinké, klidně ho neste v náruči. Je skvělé, když může být u důležitého okamžiku své rodiny. Další možností je zapojit potomka nebo potomky z předchozího vztahu. Dají tak světu jasně najevo, že s vaším výběrem manžela souhlasí, a to je pro novou, často poslepovanou, rodinu důležité.

S kým jít svatební uličkou
Weddingchicks.com

Tip: Pokud spolu všichni vycházíte, klidně do party přiberte i děti svého nastávajícího. Můžete vytvořit malý průvod smíšených dvojic, kráčet v řadě za sebou, nebo jít v jednom veselém chumlu.

6. Kamarádky

Stylový doprovod vytvoří vaše nejbližší kamarádky v roli družiček. Tato girl power vás podpoří a dodá vám po cestě sebevědomí, aby se vám trémou nerozklepala kolena.

S kým jít svatební uličkou
Themanosphotoandfilm.com

7. Zvířecí mazlíček

Vtělenou roztomilost, ale taky spoustu zábavných chvilek zaručeně zajistí váš domácí mazlíček v roli doprovodu. Nejčastěji si ji střihne váš pes, ale klidně to může být i kočka, jestli je zvyklá na vodítko, králík nebo třeba poník. Fantazii a životu se meze nekladou.

S kým jít svatební uličkou
Dreamscapephotography.com

8. Ženich

Na cestu k manželství se můžete vydat také ruku v ruce se svým milovaným. Nakonec, jste pár a procházíte společně dobrým i zlým. Prožijte spolu naplno i tento okamžik.

S kým jít svatební uličkou
Jessicagracephotography.co.uk

9. Setkání na půli cesty

Snad ještě romantičtější je setkání po cestě. Vykročte sama a v polovině se potkejte se svou láskou. Zbytek cesty pak už budete pokračovat spolu. Tak, jako tomu bylo i v životě.

S kým jít svatební uličkou
Brides.com

10. Sama

Pro všechny sebevědomé, silné ženy, je tady možnost přijít jako královna dne a užít si všechny ty obdivné pohledy. A nejvíc toho, kdo, možná i se slzou v oku, bude čekat před obřadním místem, až se vaše životy spojí.

S kým jít svatební uličkou
Elegantweddinginvites.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close