Tipy na trendy rozlučku se svobodou v roce 2022

Rozlučka se svobodou 2022

Věděli jste, že i rozlučky se svobodou mají své trendy? Mění se oblíbené aktivity, prostředí i načasování. Jak vypadají populární rozlučky v post-covidové sezóně?

Rozlučka se svobodou 2022

Rozlučky se svobodou se vyvíjejí. Od divokých pařeb těsně před svatbou, přes honosné události v luxusních spa & wellness resortech a klidné posezení v soukromí jsme se dostali až k akcím spojeným se zajímavými zážitky a rozvíjejícími či relaxujícími aktivitami.

Pozor: Pokud plánujete rozlučku pro nevěstu nebo ženicha, při výběru tématu a stylu akce berte vždy v úvahu, co dotyčné zajímá a baví, jakou mají povahu, co je potěší. Neorganizujete přece akci sami pro sebe. Případné nejasnosti se nebojte s nimi zkonzultovat – je to lepší, než držet tajemství za každou cenu a potom horko těžko hasit trapasy a nevítaná překvapení.

Přinášíme několik tipů, jak uspořádat nezapomenutelnou rozlučku se svobodou v roce 2022.

Rozlučka se svobodou 2022

Jaké jsou rozlučky v roce 2022

Letošní rok přinesl nejen velkolepé svatby, ale také znovu vytáhl z domovů na veřejnost rozlučky se svobodou.

Jděte ven

Komorní uzavřené akce jsou pasé, opět se chodí mezi lidi. Součástí vašeho rozlučkového programu tak může být jídlo v restauraci, tanec v klubu, wellness a péče o tělo v salonu, pohyb ve sportovním centru atd.

Naplánujte zajímavé aktivity

Obyčejné pařby a alko-hry už nikoho moc neoslní. Vypracujte program, kde zkombinujete různé činnosti. Vedle už zmíněného jídla, tance a hraní her se oblibě těší třeba:

  • degustace vín,
  • cupping kávy,
  • kurz líčení,
  • lekce pole dance,
  • úniková hra.

Jste spíš outdoorový typ? Super, protože takové kempování (i v luxusním podání) je také oblíbenou volbou, a to pro dámské i pánské rozlučky.

Rozlučka se svobodou 2022

V letních měsících jsou stálicemi party u bazénu. Pro ženy je vždy zaručenou výhrou wellness a všemožné hýčkání (masáž, kosmetika, manikúra atd.). Pánové místo líčení možná uvítají spíš:

  • lezení na indoor stěně,
  • motokáry,
  • games night,
  • degustaci kvalitních whisky či rumů.

Tip: Naberte si ale jen tolik aktivit, abyste se necítili pod tlakem časového harmonogramu! Cílem je si rozlučku užít, nevěsta a ženich by u ní měli zapomenout na stres z příprav svatby a ne zažívat další z nutnosti stihnout nabitý program!

Sežeňte ubytování

Stále jsou v kurzu víkendové akce s přespáním, jehož součástí může být pyžamová party. Vícedenní akce jsou koneckonců nutností, aby se stihla ta spousta zajímavých aktivit. Za ubytování poslouží vlastní či pronajatá chata, chalupa – ideálně originálně pojatá s designovým vybavením. Dobrý je také venkovský statek s charakterem nebo luxusní hotelové apartmá.

Zvolte ideální termín

Už nějakou chvíli se prosazuje trend, že se nemusíte držet data svatby. Klidně udělejte rozlučku půl roku předem, pokud vám to lépe vyhovuje. Výhodou je, že v týdnech těsně před svatbou už se můžete soustředit na vrcholící přípravy na den D. Načasujte rozlučku třeba podle toho, na kdy vychází prodloužený víkend, nebo na nevěstino a ženichovo oblíbené roční období.

Rozlučka se svobodou 2022

Tip: Naplánujte pánskou rozlučku se svobodou na víkend, kdy svou akci pořádá i nevěsta a její gang. Oba snoubenci tak budou mít na tu dobu svůj program.

Plánujte online

Složité akce se lépe plánují s chytrými pomocníky. Usnadní dozor nad rozpočtem a pomůžou se zorientovat v programu. Pro hlídání budgetu můžete využít mobilní aplikaci Bride Advisor, která slouží primárně k plánování samotné svatby, ale rozpočet na rozlučku vám zkrotí stejně tak.

Vyberte dárek

Dárky sice nejsou tím hlavním na rozlučce se svobodou, ale nelze je úplně zanedbat.  Složte se na nějaký skvělý osobní dar pro nevěstu. V žebříčcích stále vévodí spodní prádlo, ale hodí se cokoliv, o čem víte, že ji potěší, třeba nějaký skvělý zážitkový poukaz.

Muži dárky moc neřeší, ale zkuste pro ženicha jako překvapení zajistit také nějaký mimořádný zážitek. Třeba projížďku v luxusním sporťáku, pokud je ten typ.  

Zajistěte občerstvení

Dorty a kanapky se pojí spíš se samotnou svatbou nebo narozeninovou oslavou, ale letos se promyšlené občerstvení prosazuje i na rozlučkách. Objednejte k bazénu zmrzlinový bar nebo na hotelový pokoj designový dort jako překvapení od družiček pro nastávající nevěstu.

Rozlučka se svobodou 2022

A jak jsou na tom pánské rozlučky? Vymazleným občerstvením se na rozdíl od žen zabývat podrobně nemusíte, ale něco na zub se samozřejmě hodí. Muži obecně moc nemusí sladké, místo dortu tedy možná ženich ocení spíš výběr prvotřídních mas a uzenin.

Oblékněte se

Prakticky nutností jsou hlavně pro dámy týmová trička nebo plavky, žabky, ale i župánky na večerní a ranní části party na společném ubytování. Tady je trendy také individualizovaný nápis, ať už s iniciálami nevěsty nebo nějakým názvem, heslem, které ji vystihují.

Rozlučka se svobodou nebo bridal shower?

Pod vlivem zahraničních celebrit se k nám dostává i termín bridal shower. Oproti rozlučce se svobodou, kde se má nevěsta pořádně vyřádit nebo se hýčkat a každopádně odplavit stres z předsvatebních příprav, bridal shower je klidnější akce. Je to převážně takové ženské posezení, obvykle odpoledne nebo v podvečer.

V původní tradici (Belgie 19. století) měla připravit ženu na manželství a zajistit dostatek prostředků na svatbu, jinde pak mohla také zajišťovat určitou část výbavy do domácnosti. Proto je zvykem přinášet sem nevěstě dárky spojené nějak s domácností.

Akci většinou pořádá nějaká blízká příbuzná nebo kamarádka nevěsty, často u sebe doma, kde hostí ostatní, zatímco na přípravách rozlučky se obvykle podílejí družičky nebo kamarádky společně.

Na bridal shower je širší spektrum hostů, mohou to být i tety, maminky, zkrátka příbuzné a kamarádky nebo kolegyně všech generací. Na rozlučce čeká nevěsta spíš své vrstevnice a může to být divočejší. Na bridal shower se povídá, sdílí se rady a tipy, pronášejí se přípitky. Významnou součástí je rozbalování dárků.

Rozlučka se svobodou 2022

V našich podmínkách se bridal shower může podobat třeba společné pečení svatebních koláčů. To se tradičně obejde bez dárků, ale to společné setkání všech generací žen je i s rukama od mouky skvělé.

Buďte jedineční

Ačkoliv jsme dosud řešili rozlučku se svobodou pro nevěstu a ženicha, samozřejmě nic nebrání tomu, aby se rozlučky nevěsty zúčastnil i její bratr nebo kamarád, pokud jsou si blízcí a chtějí tento čas strávit spolu. A stejně tak to platí i pro ženicha a jeho kamarádky nebo ženské příbuzné.

A pozor, jsou i páry, které si rozlučku nejlépe užijí společně v obklopení svých společných blízkých přátel. Takže pokud to tak cítíte i vy, nebojte se, že narušíte tradici. Individualita a osobitost, které v posledních letech hrají při plánování svateb prim, přece velí, abyste si svatbu, stejně jako rozlučku, udělali tak, jak to nejlépe vyhovuje právě vám!

Zdroj fotografií: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close