7 ledových dezertů, které vás ochladí na letní svatbě

Zmrzlina na svatbě

Léto je nejoblíbenějším ročním obdobím pro svatbu. Aby váš den nezkazila nesnesitelná vedra, nabídněte vašim hostům jako občerstvení některý ze sladkých chladivých dezertů.

Ledové občerstvení na svatbu
Theweddingrow.com

Vysoké letní teploty jsou nepřítelem make-upu a nehrají do not ani trendu svatebních šatů s dlouhými rukávy. Co je ale horší, jako důsledek malátnosti z vedra může upadat svatební zábava. Aby se to u vás nestalo, zajistěte pro své hosty svěží letní občerstvení. Máme pro vás skvělé tipy na ledové svatební dezerty.

Dobré nezapomenout! Pokud předpověď na váš svatební den hlásí tropická horka, zajistěte pro hosty nepřetržitý přísun čerstvé vody, ochucené například citrónem a mátou, aby mohli dodržovat pitný režim.

Náš tip: Není svatba v parném létě pro vás to pravé? Přečtěte si výhody a nevýhody pro svatbu v ostatních ročních obdobích. S plánováním si pak nechte pomoci od naší elektronické asistentky – mobilní aplikace Bride Advisor.

Nanuky

Nanuky jsou oblíbenou letní pochoutkou nejen dětí, ale i dospělých. Navíc umožňují vyhrát si s designem a doladit je ke stylu vaší svatby. Aby vydržely, skladujte je v mrazicím boxu nebo v nádobě se suchým ledem.

Nejjednodušší a velmi efektní jsou domácí ovocné nanuky – kokosový, limetkový, kiwi-melounový, z lesních plodů… Můžete ovoce rozmixovat dohladka, nebo část ponechat ve větších kusech, které potěší oko i chuťové buňky.

Ovocné nanuky na svatbu
Pinterest.com / Buzzfeed.com / Themodernproper.com / Gofeminin.de

Vodový nanuk s ovocem nebo jedlými květy potěší i hosty, kteří si hlídají svou linii, protože má málo kalorií. A navíc osvěžuje už na pohled!

Vodové nanuky na svatební oslavu
Choosingchia.com / Buzzfeed.com

Klasika všech klasik, to je nanuk v čokoládě, kterou můžete dále dozdobit.

nanuky v čokoládě na svatební hostinu
Simpleveganblog.com / Addictedtodates.com

Nanuk v barevné ovocné polevě a s nápaditým zdobením přímo láká k ochutnání. Vyberte příchuť a barvu, která bude ladit k vaší svatbě, nebo naopak takovou, která vám nejvíc chutná.

nanuky v ovocné polevě na svatbu
Thefeedfeed.com / Loveandoliveoil.com / Thelittleepicurean.com / Cloudykitchen.com

Lehký a osvěžující je jogurtový nanuk s ovocem.

Jogurtový nanuk na svatbu
Sallysbakingaddiction.com

Dospělým můžete nabídnout i něco ostřejšího – nanuk s alkoholem. Vytvořte si zmrzlé šampaňské s plátky růží, prosecco s borůvkami, jahodové mojito, tequilu s limetkovou šťávou, mangový džus s rumem, jablečný cider nebo grepový džus s vodkou.

Alkoholické nanuky pro svatební hosty
Papernstitchblog.com / Papernstitchblog.com / Feastandwest.com
Letní drinky s nanukem
Greenweddingshoes.com

Zmrzlina

Jak podávat na svatbě zmrzlinu? Kromě nejobvyklejšího způsobu, kdy vám jednotlivé porce roznáší číšník, je atraktivní možností samoobslužný zmrzlinový bar. Neomezený přístup ke studené sladkosti ocení zejména děti. V rámci svatební zábavy můžete dokonce nabídnout, že po vymezenou dobu budete hostům servírovat zmrzlinu vy, novomanželé. Jestli ovšem chcete oslnit sofistikovanějšími kombinacemi a složitějším zdobením, najměte si zmrzlinový bar s profesionální obsluhou.

Zmrzlinový stánek na svatbu
Meandmypinkmixer.com

Kopečková zmrzlina vám umožní připravit pro labužníky mnoho různých příchutí.

Kopečková zmrzlina na svatbu
Weddingforward.com
Kopečková zmrzlina na svatební hostinu
Buzzfeed.com / Saltandlavender.com

Točená je zase velmi oblíbená, protože nám připomíná léto a dětství. Musíte však na ni mít přístroj.

Točená zmrzlina na svatbu
Thekitchenmccabe.com

Podávat zmrzlinu můžete do kornoutu, do skla, ale i netradičně, například do mističek z ovoce.

Zmrzlina do kornoutu pro nevěstu a ženicha
Heyweddinglady.com
Jak servírovat zmrzlinu na svatbě
Thekitchenmccabe.com / Stylemepretty.com

Lákavé jsou také minikornoutky. V malé porci sáhne po zmrzlině snad opravdu každý, i když se jinak ve sladkostech omezuje.

Minikornoutky se zmrzlinou
Theknot.com

Letní vychlazené ovoce

Pokud hledáte zdravější variantu, dejte hostům k dispozici pořádně vychlazený ovocný salát. Hydrataci a ochlazení zaručuje vodní meloun, mango, ananas, jahody, broskve, citrusy…

Ovocný salát na svatbu
Ppsugar.com

Velice hezky vypadá a dobře se konzumuje chladivé ovoce na špejli.

Ovocné špízy na svatbu
Hochzeitskiste.info / Stylemepretty.com / Themummyfront.com

Ledový milkshake

V tropickém vedru mnohy není chuť k jídlu. Nabídněte mléčný koktejl se zmrzlinou, který osvěží i zasytí. Nechte připravovat velký pro jednotlivce na přání, nebo předem nachystejte minikoktejly k rozebrání.

Ledové milkshaky pro svatební hosty
Sheknows.com / Insideweddings.com

Mražené sendviče

Chcete se blýsknout něčím extra? Zařaďte mezi dobroty svatebního rautu mražené sendviče. Zmrzlinu můžete sevřít mezi makronky nebo kulaté či hranaté sušenky.

Zmrzlinové sendviče
Weheartit.com / Majavase.dk

Sendviče mohou být elegantní i rustikální.

Zmrzlinové sendviče na svatbu
Nwweddingresourceguide.com / Theknot.com

Studené kávové speciality

Komu by po dobrém svatebním obědě nepřišla vhod káva? V nejžhavějších letních dnech se bude hodit její studená podoba. A že je na výběr opravdu nepřeberně možností. Klasické ledové laté, řecké frappé nebo espresso s ledem, ale i trendy nápoje jako perlivé ledové espresso, espresso tonic nebo cold brew (výběrová káva filtrovaná zastudena).

Ledové kávové speciality na svatbu
Cafe-royal.com / Realsimple.com / Spicesinmydna.com / Gimmesomeoven.com

Ledová tříšť

Velmi osvěžující je také ledová tříšť. Mimořádně nadšení z ní budou vaši nejmenší svatebčané, ale potěší i dospělé, kterým ji můžete, stejně jako nanuky, vylepšit kapkou alkoholu.

Ač na koupališti nebo na pouti vám ledová tříšť chutná i z plastového jednorázového kelímku, na svatbě jí dodejte vyšší úroveň a servírujte ji ve speciálních kornoutcích nebo elegantních sklenicích.

Ledová tříšť na svatební občerstvení
Lulus.com / 100layercake.com

Zdroj úvodní fotografie: Pennysicecreamtruck.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close