Ráno nevěsty: Prožijte ho v poklidu a mějte na něj hezké vzpomínky

Všichni víme, že ráno nevěsty je značně hektické. Musí se stihnout tolik věcí! Jak na nic nezapomenout, vše zvládnout včas a s nadhledem, a ještě mít na tuto napjatou chvíli krásné vzpomínky, to se pokusíme shrnout v tomto článku.

Důležitým krokem každého svatebního plánování je sestavit si rozumný harmonogram svatebního rána. Budete tam mít jasně stanoveno, co vše chcete zvládnout a kdy zhruba musíte přikročit k jednotlivým úkonům. Ale aby šlo všechno podle tohoto harmonogramu jako na drátkách a na konci z vás nebyla hromádka nervů, chce to ještě další detaily.

Pověřte někoho hlídáním harmonogramu

Když už jste harmonogram s takovou péčí sestavili, bylo by záhodno se jím také řídit. Ale nevěsta nemůže zvládnout vše a ani by neměla řešit každou drobnost. Pro tuto úlohu je jako stvořená svatební koordinátorka. Nechcete-li ji na přípravu svatby, zvažte aspoň svatební den, kdy může dohlížet na všechny tyto maličkosti, mít na starosti čas a organizovat hosty. Zkušené koordinátorky najdete s pomocí mobilní aplikace Bride Advisor.

A pokud se přesto rozhodnete zvládnout den bez profesionální koordinátorky, pověřte organizační částí rána alespoň důvěryhodnou a spolehlivou svatebčanku: svědkyně, družička nebo sestra to jistí. Maminku tímto raději nezatěžujte, už tak bude mít asi nervy na pochodu.

Minimalizujte přejezdy

Je-li to jen trochu možné, pozvěte si kadeřnici a vizážistku k sobě domů, ať nemusíte přejíždět z místa na místo, doprava by vám sebrala dost času. Když už u vás bude, může upravit také maminky, družičky a svědkyně.

Vyberte si správnou místnost

Je-li na výběr, pro finální přípravu nevěsty si zvolte místnost, která je vám příjemná, pohodlná a dostatečně prostorná, aby se tam vešli všichni, kdo tam patří: vy, kadeřnice, kosmetička, maminka, družička, koordinátorka, někdo, kdo vám bude pomáhat se oblékat do šatů, a samozřejmě fotograf.

Pro fotky by také měl být pokoj dostatečně osvětlený přirozeným světlem a měl by mít spíš jednoduchý a neutrální design.

Pokud takový výběr možný není, vyberte to, co se těmto kritériím co nejvíce blíží, a improvizujte. Není pokoj dost velký? Střídejte se v něm. Máte tam až příliš mnoho dekorací? Některé můžete jen pro svatební den schovat.

Pusťte si relaxační hudbu

Hudba dělá opravdu divy. Pro ranní přípravy se bude hodit něco optimistického, aby se zklidnily zjitřené emoce. Pro klid v duši si vyberte relaxační muziku, pěkné jsou i jemné instrumentálky. Pro veselou party atmosféru je pak skvělou volbou třeba swing, Frank Sinatra a podobně.

Nepouštějte si ale raději písně, které plánujete ke svatebnímu obřadu, ať emoce dojetí zbytečně nevyčerpáte už během česání.

Myslete na občerstvení

Příprava nevěsty zabere docela dost času, a když se k tomu přidají i další svatebčanky, může vám během toho času docela vyhládnout, proto nezapomeňte na svačinky. Ideální budou zdravé drobnosti, které vám dodají energii, ale nenavodí „cukrové koma“. Ovoce, musli tyčinky, sýrová mísa, listové šneky nebo drobné kanapky budou dobrou volbou.

Nezapomeňte na dostatek vody. Pitný režim ale můžete doplnit i lahví šampaňského nebo vína – jen pijte s mírou a nezapomeňte mezi doušky něco zakousnout, abyste k oltáři dokráčela po svých. Nervozita je opravdu zákeřná!

Nafoťte si tyto okamžiky

Přípravy jsou památnou součástí svatebního dne. Je to zachycení posledních okamžiků, kdy jste ještě slečna. Proto přítomnost fotografa doporučujeme, a to i když nechcete fotit přímo oblékání nebo líčení. Mohou vzniknout fotky svatebních detailů, jako prstýnky či boty čekající, až si je nevěsta obuje a vykročí v nich k oltáři, i skupinové snímky s vašimi družičkami a maminkou v županech.

I když je dnes focení příprav běžné, pokud vám to připadá příliš soukromé, tyto fotky koneckonců ani nemusíte zveřejňovat. Můžete si je nechat jen pro sebe jako krásnou vzpomínku na chvilky, které každá nevěsta intenzivně prožívá.

A má to ještě jednu výhodu. Fotograf se naladí na vaši vlnu a přítomné dámy si na něj zvyknou. Stane se tak neviditelným, aby později mohl nafotit ty nejkrásnější fotografie z celého vašeho velkého dne – který díky příjemně prožitému ránu projdete celý s úsměvem na rtech.

 

Zdroj fotografií: Pixabay.com, Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close