Co podávat mezi slavnostním svatebním obědem a večeří? Máme tip na originální jednohubky, servírované přesně na lžičku nebo na vidličku! Toto svatební občerstvení vám u hostů zaručeně získá plný počet hvězdiček.
Pro většinu hostů je svatební odpoledne tou nejlepší a nejchutnější částí celé oslavy. Těch pár hodin po svatebním obědě nabízí příležitost popíjet koktejly a ochutnávat širokou škálu drobných pochoutek. Koktejlová hodina také nastavuje tón pro zbytek večera, než budete podávat večeři. Atmosféra bývá uvolněnější a tvoří hlavní část z dojmu, jaký si hosté odnesou z vaší svatby. Dobrou pohodu můžete podtrhnout kreativní nabídkou alkoholu a chutných jednohubek.
Žhavým a originálním tipem je servírování malých verzí vašich oblíbených jídel na vidličce nebo jednohubkové lžičce. Je to elegantní forma, jak hostům představit různé chutě v malém množství, tak, aby se nepřejedli. Dejte dohromady přehlídku pokrmů, které máte rádi, ale které mohou být pro hlavní chod příliš odvážnou volbou. Překvapte své hosty originální prezentací jídla, která je zároveň bezpečná a pohodlná na konzumaci.
1. Různé druhy sýrů ochucené uzeninou, chilli nebo brusinkami
Sýry jsou sázkou na jistotu. Doplňte je něčím pikantnějším, jako je chilli, klasickými brusinkami, uzeninou nebo ořechy. Zajímavou chuť slibuje fíková nebo pomerančová pomazánka či kousek ovoce.
2. Zauzené maso s mandarinkou
Maso a ovoce je spojení netradiční, ale o to více může zaujmout. Například mandarinka se pro toto spojení hodí téměř dokonale.
3. Špagety aglio olio
Tuto těstovinovou klasiku známe a milujeme všichni, ale na svatební oběd se příliš nehodí. Přesto existuje forma, kterou je snadné sníst, aniž by utrpěl slavnostní oděv: namotejte každé jedno sousto na vidličku, ozdobte rajčátkem a podávejte!
4. Žlutý meloun obalený v šunce prosciutto
Tuto klasiku mezi jednohubkami a předkrmy musíte mít! Je to osvěžující a lahodné spojení chutí a vůní pro každého milovníka Itálie.
5. Těstoviny plněné kuřecím masem
Zase něco trošku jiného nabízí velké těstovinové mušle conchiglioni plněné kuřecí směsí. Tato jednohubka zasytí i věčně hladové teenagery a muže, kteří prahnou po kusu masa.
6. Mini Fish and Chips
Milujete smažené filé a hranolky po anglicku? Toto jídlo bylo původně určeno k odběru s sebou, takže na uzobávání během odpoledne je jako stvořené. Na svatbu ho jen malinko upravte, aby zůstal zachován slavnostní ráz a dobře se jedlo: mini sousto na lžičce hosté určitě ocení – pochutnají si a prsty zůstanou čisté.
7. Lehký salát s krevetami
Když už jsme u těch ryb a mořských plodů, co by to bylo za oslavu bez krevetového salátku? Pohrajte si s originálním naservírováním a sledujte, za jak dlouho se po něm zapráší.
8. Domácí paštika s brusinkami
Sousto kvalitní domácí paštiky oživené brusinkami nabídne dokonalou harmonii chutí. Všichni to známe a všichni to milujeme!
9. Camembert se schwarzwaldskou šunkou a brusinkami
Ve vaší odpolední nabídce na lžičku by neměl chybět sýr s ušlechtilou bílou plísní. Camembert výborně doplní jemná chuť sušené šunky a výrazná brusinková marmeláda.
10. Losos na smetanovém sýru s malinami
Stálicí všech rautů světa je losos. Ať už samostatně, na chlebíčkách nebo kanapkách. Máte pocit, že už jste viděli všechny lososové variace? A co takhle kombinace s měkkým sýrem a malinami? Překvapte své hosty něčím noebvyklým.
11. Mini carpaccio
Je vaším favoritem spíše tradiční hovězí carpaccio, nebo zvolíte moderní červenou řepu, okurku, tuňáka…? Ať tak nebo tak, na tenoučkém plátku si hosté zcela jistě pochutnají.
12. Mini čína
Zahrajte na asijskou notu se soustem rýže a masa ve sladkokyselé omáčce. Vše jistí koriandr a bambusové výhonky. A jak jinak podávat, než na stylovém porcelánu?
13. Krevety se zeleninou
Pro fanoušky lehké a zdravé kuchyně jsou perfektní volbou krevety na zelenině. Osvěží, přinesou chuťový zážitek, ale nebudete se cítit přejedení.
14. Uzený losos s kaviárem
Kaviár znamená luxus, v kombinaci s uzeným lososem přináší výsostně přímořskou směs chutí. Navršte sousto na stříbrnou lžičku, oživte kapkou citrónu a zapíjejte prvotřídním šampaňským. Buďte styloví!
15. Kandovaná jablka s ořechy
Do nabídky samozřejmě můžete začlenit i malé sladké lžičky pro ty, kdo dávají přednost tomuto druhu občerstvení. Jablka a ořechy jsou volbou číslo jedna pro podzimní a zimní oslavy.
16. Čokoládová pěna nebo karamelová panna cotta
Malá lžička nadýchané hmoty vás vystřelí do chuťových nebes! Lehoučká mousse au chocolate je luxusní jednohubkou pro milovníky čokolády, panna cotta s karamelem nebo ovocem vždy osvěží. Jdete-li na to zdravě, můžete kromě klasiky vyzkoušet dezert z chia semínek.