I svatební cukroví může být šik: Vyberte si ze skvělých moderních sladkých dobrot

Svatební hostina bez sladkostí snad ani není možná. Svatební dort je zlatým hřebem, ale vedle něj skoro všichni tu a tam zobnou i drobnější cukroví.  Pro babičky a dědečky se hodí nějaká ta klasika, jako větrník nebo kremrole, chybět nesmí ani svatební koláče. A pak jsou tu šik dezerty, které dodají vašemu sladkému baru moderní rozměr. Poradíme, co vše můžete svým hostům naservírovat.

Pixabay.com

Jste radši na tradice, nebo s nadšením vyzkoušíte něco nového? Pokud jde o svatební cukroví, k časem prověřeným hitům patří větrníky, věnečky, trubičky, košíčky, rohlíčky, řezy, miniroládky, slepovné drobné cukroví. Více jsme se tomuto tématu věnovali v jednom z předchozích článků.

Pixabay.com

Z moderního trendy cukroví do nabídky sweet barů stále častěji pronikají např. cupcakes, makronky nebo donutové stěny. Skvělou volbou jsou také mini tartaletky, mini Pavlovy nebo éclairs. Zapomenout nelze ani na krémové dobroty do skleničky, jako je například panna cotta, čokoládový dortík s tekutým vnitřkem moelleux au chocolat nebo zdravý krém s chia semínky.

Strength.areamanage.com / Theforkedspoon.com / Weddingchicks.com

Cupcakes

Malinké dortíčky do ruky, bohatě zdobené krémem nebo jinými dekoracemi jsou stále oblíbenější. Zkuste jedlé květiny, perličky nebo cukrové květy. Zkušené cukrářky umí vytvořit skutečná umělecká díla. Je skvělé doladit zdobení do barvy nebo stylu svatby, mohou také kopírovat design svatebního dortu!

Víte, že? Zatímco muffiny jsou něco jako malé bábovky, které jsou skvělé i bez zdobení, při pečení krásně vyběhnou a mohou být klidně i popraskané, cupcakes připomínají skutečně spíš dortíky, z košíčků nijak nepřetékají, neměly by popraskat a jsou o něco sušší, proto je pro ně dokonalé doladění krémem.

Womangettingmarried.com / Weddingforward.com / B-cake.cz / Weddingforward.com

Donuty

Americké koblihy, které mají uprostřed díru, jsou u nás tak oblíbené, že vznikají i specializované „donuterie“. Na svatbách se osvědčily donutové stěny, můžete ale mít dokonce i donutovou variaci svatebního dortu. Ještě lépe než klasické koblihy se na svatbu hodí minidonutky, které dáte do pusy najednou.

Inmyownstyle.com / Bellethemagazine.com

Makronky

Jako vánek nadýchané, jemně křupavé korpusy spojené uprostřed lahodným krémem, to jsou luxusní a tolik oblíbené makronky. Při jejich objednávání si dejte pozor, abyste narazili na odborníky – správná makronka je hladká, nepopraskaná, pravidelně zaoblená a při zakousnutí jemně křupne. Určitě doporučujeme před objednáním nejdřív ochutnat, neb ose spolehnout na doporučení. Skvělé profíky ve všech oborech vám poradí třeba mobilní aplikace Bride Advisor. Umí taky spoustu jiných praktických věcí, jako např. hlídat váš svatební rozpočet nebo vám připomínat, co je potřeba zařídit. Stáhněte si ji do svého mobilu radši hned – je to zdarma.

Marthastewartweddings.com / Confetti.co.uk / Foxandcrane.com / Buzzfeed.com

U makronek si můžete si vyhrát s designem a objednat ladění do barvy nebo svatebního tématu. Toto cukroví je nicméně krásné a elegantní samo o sobě a na sladkém baru se zaručeně bude vyjímat.

Lovemydress.net

Tartaletky

Eleganci a lehkost francouzské cukrařiny nabízejí tartaletky. Jemné košíčky z lineckého těsta naplněné krémem můžete nechat ozdobit čerstvým sezónním ovocem, bílkovým sněhem nebo třeba jedlými květinami. Náherné zdobení skvěle vynikne např. na rustikálních a vintage svatbách.

Na svatební využití se také výborně hodí jejich miniaturní verze.

B-cake.cz

Éclairs

Jak už i název napovídá, z Francie k nám připutovaly také éclairs. Jedná se o tyčinky z odpalovaného těsta s jemnou křupavou krustičkou a s krémovou náplní. Ta může být uvnitř jedné tyčinky, nebo vykukovat a zdobit mezi dvěma polovinami cukrovinky. Na výběr máte z mnoha příchutí a dekorů. Pro svatební tabuli je tedy i toto cukroví jako dělané – skvěle se přizpůsobí vašim představám.

Ollies.cz

Pavlova

Tento dezert z pečeného bílkového krému se šlehačkou a ovocem je u nás stále populárnější. Můžete si nechat udělat celý dort, nebo – což je na svatbu praktičtější – miniaturní dezertíky pro jednoho.

Kucharkaprodceru.cz

Víte, že? Pavlova pochází ze zámoří, o postavení jejího rodiště se přetahují Austrálie a Nový Zéland. Jisté je, že se jmenuje po slavné ruské primabaleríně Anně Pavlovové a je nadýchaný právě jako baletní sukénka.

Moncheribridals.com

Bezvadných moderních dezertů je ještě mnohem víc. Top jsou dortová lízátkapralinky nebo různé zmrzlinové dezertíky a nanuky, které potěší nejen dospělé, ale také děti. Popusťte uzdu fantazii a nakombinujte nabídku sladkostí na své svatbě tak, aby byly uspokojeny chuťové buňky, ale také očekávání všech vašich hostů a samozřejmě také vás.

Pixabay.com
Creapills.com
Punkrockcakes.cz

 

Úvodní fotografie: Monanniecakes.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close