Dynamiku, ženskost a překvapivé detaily vtěluje do svých modelů David Fielden. Načerpejte módní inspiraci z britských ostrovů

Čerstvá inspirace pro svatební šaty je pořád potřeba. Co nastávající nevěsta, to jiný vkus, a tak stále sledujeme tvorbu světových návrhářů, abyste našly šaty svých snů. Mezi oblíbené tvůrce svatebních modelů patří Brit David Fielden. Seznamte se.

David Fielden začínal v divadle jako tanečník a choreograf, později přesedlal k navrhování kostýmů. Když pak zdědil hromadu starých, dokonale propracovaných kostýmů, bylo jasné, kam se bude jeho životní dráha dál ubírat. Od tvorby večerních šatů se posléze dopracoval až k oblečení pro nevěsty.

Dnes samozřejmě už dávno netančí, ale důraz na pohyb a smysl pro divadelní efekt je v jeho tvorbě pořád znát. Na modelech najdete vířící tyl, v kaskádách splývající satén, nečekané průsvity, záblesky barev, překvapující detaily…zkrátka pohyb a drama. Šaty také v pohybu nejlépe vyniknou.

Kdo nemá rád dekorativnost, tady moc nepochodí. Šaty zdobí volány, mašle, řasení, krajky, výšivky, asymetrie, hra se světlem při střídání lesku a matu, využití struktury materiálu. Modely jsou velmi lichotivé k ženské postavě, dokážou zdůraznit její přednosti.

Šaty značky David Fielden jsou nekonvenční, někdy až lehce extravagantní, ale pořád nositelné. Nejsou určené pro princeznu, ani éterickou vílu. Vynikne v nich Žena, která se zná a ví, co chce, nebojí se i zlehka zaprovokovat. Snad i proto mají modely tohoto návrháře v oblibě i mnohé celebrtiy (Elizabeth Taylor, Bette Midler, Bianca Jagger, Julia Roberts, Kate Moss, Kelly Osbourne a mnohé další).

Sposa

Svatební modely najdete pod názvem Sposa. Šaty z aktuální kolekce Sposa 2018 dbají, stejně jako ty předchozí, na dokonale propracované střihy a prvotřídní materiály. Je to takový ten typ šatů, kterých se musíte pořád dotýkat a pohrávat si s nimi, nikdy se jich nemůžete nabažit.

Sympatické je, že kolekce nejede podle jednoho mustru, jen s drobnými odlišnostmi, ale svoje si tady najde snad každá nevěsta. Ať už máte raději klasické střihy, historickou inspiraci, nebo naopak odvážnou výstřednost. Celou kolekcí se jako spojovací prvek prolínají barevné akcenty a květinové výšivky či potisky. Šaty nejvíce vyniknou v detailech, proto doporučujeme podívat se přímo na web a jednotlivé obrázky si zvětšit. A bude se vám tajit dech!

Nejdřív se ale můžete navnadit tady v našem rychlém fieldenovském přehledu:

Podívejte se také na video z přehlídky, které mluví za vše.

Kde je sehnat?

Značka David Fielden bohužel v Česku nemá oficiální zastoupení. Pokud vám nevadí oblečení z druhé ruky a nákupy přes internet, zkuste eBay.

Jestli chcete nový model, budete muset zajet do zahraničí, například do Nice, Amsterdamu nebo Milána. A nebo navštivte rovnou vlajkový butik David Fielden na Fulham Road v Londýně.

Samozřejmě se můžete modely jen inspirovat, třeba na Facebooku nebo Instagramu, skvělým zdrojem obrázků je také Pinterest.

 

Zdroj: Davidfielden.co.uk, Irishweddingblog.ie, Lovemydress.net

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close