Brian Khoo: mladý talent ve světě svatební módy ovlivňuje trendy nastávající sezóny

Pokud vás zajímá, kam se budou ubírat trendy ve svatební módě, možná byste měli zaměřit pozornost na mladého malajsijského tvůrce Briana Khoo. Má za sebou skvělou svatební kolekci, která může do formování trendů dost výrazně promluvit.

Brian Khoo pochází z Kuala Lumpur, studoval a navrhoval ve Francii, Austrálii a Číně. Pod svou vlastní značkou tvoří od roku 2016. Má 28 let, už se ale stihl zorientovat i v divokých vodách hlavního města módy, když úspěšně působil v týmu Christian Dior Haute Couture v Paříži.

Zkušenosti tady nasbírané promítl do své aktuální kolekce svatebních šatů, kterou vypustil do světa letos v srpnu.

„Snažím se navrhovat věci, které jsou smělé, provokativní a současně velmi ženské.“

Svatební kolekci Briana Khoo charakterizuje minimalismus, důraz na kvalitu materiálů i provedení a variabilita. Kombinuje tradiční a moderní pojetí svatebních šatů s cílem vytvořit nadčasové kousky.

Zůstává věrný klasickým materiálům, jako satén, tyl, organza, krajka, korálky. Nového ducha vnáší design a provedení. Modely vystupují z řady díky zdobení: ruční korálkové výšivky, třásně, skleněné kamínky i peří. Je to svěží, vyjadřuje osobnost nevěsty, je to nové, nápadité.

V kolekci najdete šaty, korzetové topy, svatební obleky i overaly. Jednotlivé kousky lze koupit samostatně, takže každá nevěsta si může vytvořit přesně takovou kombinaci, v níž se bude cítit krásně a příjemně. Některé části pak jde během svatebního veselí sundat a mít rázem jiný model. Třeba odepnete dlouhou sukni, pod kterou je sexy overal.

Ženskost, odvaha a originalita

Při navrhování myslí Brian Khoo na to, kdo bude jeho oblečení nosit a jak bude oděv na svého nositele působit. Chce tvořit pro sebevědomou moderní ženu, která si je jistá sama sebou a ví, co chce.

„Věřím, že oblečení ovlivňuje, jak se lidé cítí. Když vypadáte dobře, také se dobře cítíte.“

Pro jeho modely je typická ženská silueta s úzkým pasem a rošířenými boky, korzety, střihy, které kopírují tělo, důraz na precizní vypracování detailů.

Modely jsou rozhodně odvážné a novátorské, rafinované a provokativní. Klasický styl kombinuje s netradičními prvky a vizuálně dramatickými efekty. Hra s průhledností, prostřihy a spousta viditelné kůže je typická i pro svatební kolekci.

„Chci, aby mé oblečení dodávalo ženám sebevědomí, aby se cítily dobře a měly rády své tělo.“

Kromě aktuální svatební kolekce Briana Khoo proslavily šaty, které loni navrhl pro malajskou zástupkyni na Miss Universe. Byly totiž inspirovány národním malajským jídlem nasi lemak. Je to rýže vařená v kokosovém mléce, doplněná smaženými vejci, ančovičkami, oříšky a dalšími ingrediencemi, zabalená v banánových listech… Vytvořit na tomto základě šaty, to vyžaduje opravdu kus tvůrčí fantazie a originality, nemyslíte?

Letošní svatební kolekce přitom nepřišla z čistého nebe. Svatební šaty navrhoval Brian Khoo už dřív.

Pro inspiraci se podívejte také na Facebook a Instagram tohoto talentovaného návrháře. K vidění jsou zde i další kolekce a i ty stojí za to! A ještě trochu svatební krásy:

 

 

Zdroj fotografií: Briankhoo.com

 

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close