Zámek Sychrov splňuje ty nejvyšší nároky na prostory pro romantickou zámeckou svatbu, a to po celý rok

Jeden z nejnavštěvovanějších zámeckých areálů nabízí snoubencům nádherné prostory pro uspořádání svatebního obřadu, a to po celý rok. Zámek Sychrov leží v Libereckém kraji, nedaleko města Turnov, a je ideální pro všechny milovníky romantiky.

Původně barokní zámek nechal v 19. století kníže Kamil Rohan přebudovat prodle francouzského novogotického vzoru. Díky tomu dnes nabízí nesčetná romantická zákoutí, úplné ztělesnění snu o krásných princeznách.

Jak si zajistit vhodný termín

Svatby se v areálu zámku konají po celý rok, výjimkou jsou dny, ve kterých se na zámku konají jiné velké akce. Zámek tyto termíny uvádí na svých stránkách, můžete si je dokonce stáhnout a doma studovat. Po celý rok je možné si dohodnout termín ve vnitřních prostorách, pro upřesnění musíme uvést, že open-air svatby v nádherném zámeckém parku se dají pořádat pouze od 1. června do 30. září.

Postup, jak si zamluvit termín, je zcela jednoduchý: nejprve musíte kontaktovat Obecní úřad Sychrov – matrika: +420 485 146 081, matrika@obecsychrov.cz. Potom následuje sjednání informační schůzky, kde získáte kompletní informace k organizace pronájmu prostor v průběhu svatebního obřadu, plus nezbytný podpis smlouvy o pronájmu prostor: kontaktní osobou za zámek Sychrov je Jaromír Náměstek,  namestek.jaromir@npu.cz.

Z čeho můžete vybírat

Zámek Sychrov nabízí rozmanité množství svatebních prostor, od zámeckého parku, ve kterém se konají populární venkovní obřady, po překrásné interiéry, jako zámecká kaple či Alainův sál. V případě zájmu si můžete prostory, které se pro obřady pronajímají, zdarma prohlédnout.

Jedním z velmi zajímavých míst je mecká kaple. Je vhodným prostorem pro konání církevního i civilního obřadu a doslova dýchá historií: na její výzdobě se podíleli významní čeští umělci jako Petr Bušek či Jan Zachariáš Quast a jsou zde původní varhany, na které hrával již Antonín Dvořák. Stále jsou funkční, takže se vám nabízí nevšední hudební doprovod k obřadu.

Zámecká kaple umožňuje bezbariérový přístup ze zámeckého nádvoří. Vzít se můžete i v předkaplí, kde kulisu dotváří hlavní část zámecké kaple v pozadí.

Krásným prostorem je Zámecká galerie, kterou v minulosti využívala šlechta pro divadelní a hudební představení nebo dokonce plesy. Umožňuje větší svatební obřady s velkým množstvím hostů. Jako místo velmi reprezentativní, vyzdobené sbírkou vzácných obrazů, je jednou z nejkrásnějších možností, kde můžete vstoupit do manželského života.

Krásný je Alainův sál, nacházející se v prvním patře Bertina křídla. Stylový prostor je vybaven kachlovými kamny a vyzdoben obrazy. Je vhodný spíše ke konání menších svatebních obřadů.

Svatbu lze také uspořádat v Královském apartmá, pojmenovaném podle své obrazové výzdoby tvořené francouzskými panovníky rodu Bourbonů.

Apartmá je součástí expozice a mohou zde probíhat pouze komorní obřady do deseti osob (a to včetně fotografa). Pokud se pro toto místo rozhodnete, musíte mít na paměti, že se jedná o historický interiér a je nutné důkladně dbát na ochranu vystavených exponátů.

Krásná je také opravená Zámecká oranžerie, kde lze vnitřní prostory kombinovat s vnějším prostranstvím. Mimo tyto nejčastěji využívané prostory si na zámku můžete vybrat téměř jakékoliv místo, které vás osloví a bude vám připadat zajímavé.

Ke každému pronájmu prostor dostanete svatební balíček – květinovou výzdobu a hudební doprovod podle vašeho přání. Pozor, v prostorách zámku a zámeckého parku není dovoleno házení plastových okvětních lístků ani rýže. Nemůžete si s sebou vzít zvířecí mazlíčky, s výjimkou asistenčních psů.

Svatební hostina na zámku

Ano, v prostorách Zámecké galerie můžete uspořádat i velkolepou a jedinečnou hostinu. Budete hodovat v místech, kde se v historii bavili majitelé zámku společně se svými urozenými hosty. A to jistě není denní rutinou nikoho z nás.

Máte možnost výběru tvaru stolů i uspořádání celého prostoru – u kulatých stolů posadíte 80 hostů, u dlouhé tabule pak 60 hodovníků. Obsluha může mít dobové kostýmy.

V galerii je pódium, ze kterého může hostinu doprovázet kapela, vpředu pak najdete taneční parket, kde můžete vystřihnotu svůj první novomanželský tanec. Naproti pódiu se nachází rozsáhlý barový pult, ideální pro vlastní catering.

Jen pozor, Zámeckou galerii nelze využít v jeden den pro obřad i svatbu.

Všechny informace má Zámek Sychrov podrobně rozepsané ve svém Svatebním katalogu, který si lze pohodlně stáhnout z jejich stránek.

Najdete zde také Ceník pronájmu prostor a pak už stačí jen vybrat vhodné datum vaší svatby.

 

Zdroj: Zamek-sychrov.cz, Wikipedia.org, Mistonasvatbu.cz, Vylety-zabava.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close